Wonderful feeling :')

Salam.

Hai belog. Lama ya kita enggak ketemu. Huhiiiiiiiii. Actually. bukan tak ada masa nak update belog tapi malas nak bukak PC. Kalau bukak pun, sebab ada job edit blog orang atau editing job yang lain. Kalau bukak PC sebab nak main pesbuk, memang tak lah. Main dekat henpon sudah.

Aleesya tengah sleep. Boleh lah Mami update belog kejap. Hihihii. Shhhhh taip slow slow. Takleh tekan keyboard kuat kuat. Kihkih.

Budak banyakkk bijakkkkkkkk!

Oh ye. Topik faveret mesti lah pasal anakku. Hii. Aleesya Eryna dah masuk setahun 3 bulan. Kejap je masa berlalu. Alhamdulillah, dapat breastfeed Aleesya Eryna sampai sekarang. ^_^

Mami : Hidung mana?
AE : *tunjuk hidung*
Mami : Mata mana?
AE : *tunjuk mata*
Mami : Telinga?
AE : *tunjuk telinga*
Mami : Mulut mana?
AE : *pegang mulut*
Mami : Kaki mana?
AE : *angkat kaki*
Mami : Tangan mana?
AE : *angkat tangan*
Mami : Perut mana?
AE : *angkat baju tunjuk perut*
Mami : Tiak masyam mana?
AE : *angkat tangan separuh*
Mami : Geletek ketiak diaaaaaaaa!!
AE : *GELAKKKKKK*

(^_*)

So wonderful. Best rupanya jadik mak ni. Lagi lagi jadik housewife. 24 jam anak depan mata. Suap makan, susukan dia, ajar dia macam2, layan lagu lagu kat youtube, nyanyi sama sama, tidur peluk peluk. 

Macam macam peel. Hihiii.

Suke lari lari bila Mami panggil nama n nak kejar dia. Hiii

Kesayangan Abah. 

First word, ABAH. :-)

Ikut perangai Abah :'D

Suke melaram macam Mami. :'D

Walaupun dia manja dengan Abah, tapi dia super manjaaaaaaaaaa dengan Mami. Tak nampak mami, mula lah cari cari sana sini. Ngeeee. Bila nampak aje Mami dia, terus lari & datang peluk Mami. :') Sayang adik sesangat. Wuwuuuuuu~

Kalau dia dah pakai baju atau headband atau topi cantik cantik, kite akan cakap, "Eiii cantiknyeeeee..." Then dia cepat cepat pergi tengok muka dia dekat cermin dan sengih sengih. Hihiii.

Duta Tesco :-P

Aleesya Eryna sekarang dah pandai nak main dekat playground. Kalau seben kite lalu dekat padang & nampak ada playground, dia akan tunjuk tunjuk. Kalau cuaca panas sangat atau hujan, kiteorang bawak je dia pergi main dekat playground dalam Mydin. Kat Mydin FOC. Kat Jusco & Tesco berbayar. Kat Jusco Parent boleh masuk sekali. 

Masa main kat Jusco.

Kesayangan :-*

Ni main kat playground kat kampung aje, Hihiii.

Kalau malas nak main kat playground, bagi dia main yang ni aje. 2 token singgit. :'D Tapi kat Jusco 1 token singgit. (-.-")

Mami : Peluk mami kuat kuat.
AE : *tangan letak kat leher kite & peluk kuat kuat*

Mami : Cepat buat flying kiss.
AE : *letak tangan dekat bibir & mmmuahh*

Mami : Adik. Cepat baca doa.
AE : *tadah tangan*
Mami : Bismillahirrahmanirrahim. Aminnn...
AE : *raup tangan kat muka*


WONDERFUL. :')

Alhamdulillah. I'm blessed.
TQ ALLAH SWT.

OK. Nanti bebila kite update belog lagi. Biz kecil kecilan masih beroperasi ya. Tabita Skincare Original Murah & juga Desi Damayanti Skincare. Al-Quran pelangi pun masih ada. Apape whatsapp kite. 012-7186471 Ok baiiiiiiii!! ;-)