Tips elak sembelit :'D

Salam.

Hai korang. Hari ni kite nak share tips tips untuk elak sembelit. Muahahaha.. KIte ni dulu pesen kemain susah nak buang air besar (berak). Dulu, dalam seminggu, sekali dua aje buang air besar. Time pregnant pun sama. Time lepas bersalin, lagi lah susah. Ngeri jer rasa. Takut je luka jahitan dekat bawah tu terbukak. Urghh. Scaryyyyyyyy..

Mama kite hari hari pesan, minum air masak bebanyak. Tapi kite ni kan @#$%^& sikit bila suruh minum air masak. Nasib baik lah anak kite, Aleesya Eryna tuh jenis kuat minum air masak. Pesen sama dengan Abah dia. Huhuuu.

So, bila susah nak buang air besar ni, memang hazab lah. Bila buang angin (kentut), orang yang bau tuh lagik lah hazabbb. Kahkahh. Meh nak share tips senang berak. :'D

1) Minum air suam setiap kali bangun tidur. Bangun jer tidur, terus lari pergi dapur, minum air suam. Lepas tuh, baru lah start kemas rumah ke, mandikan anak ker, buat sarapan ker. So, bila badan banyak bergerak, memang cepat lah tahi tu turun. Kihkih. Tak caya, korang cuba lah.
2) Makan buah pisang atau betik. Kompem yang keluar time berak tuh bentuk pisang jugak. Kahkah. Makan sayur jugak!
3) Makan Ostematrix & Herb-Lax. Ni bukan saja saja promote yer. Memang terbukti berkesan. Harga memang mampu milik dan berbaloi. Ye lah, kengkadang tuh takde stok pisang atau betik dekat rumah, so, bila makan supplement Oste & Herb-Lax, memang lah sangat membantu. Whatsapp kite ok untuk order. 012-7186471


Buang air besar ni penting ok. Jangan ditahan tahan. Kang sekali nak teran, dah payah. Boleh jadik buasir uols. Ai is ngeriiiiiiii. Time pregnant memang selalu sembelit. Lagi lagi bila makan pil Iron Tablet yang klinik kerajaan bagi tuh. Dulu, kite kena makan pil tuh sebab HB kite gila gila low. HB memang naik, tapi sembelit diaaaaaaaaaaa. Perghhhhhhh. Menangis. Huhiii.

Oh ye. Kalau nak supplement Shaklee yang lain, boleh jugak beli dengan kite. Bulan Februari ni ada PROMO VitaLea untuk dewasa, VitaLea untuk kanak-kanak, Ostematrix dan jugak Joint Health Tablet. Kompem kite bagi harga kasih sayang.

Kalau tak bagus, kite tak jual. Buat apa nak aniaya orang. Kan kan? ;-) Ok. Nanti kite tulis lagik. Babaiiiiiiiiiiiiiiii.

Intan ;-)
SID : 1181302