Cara Pam Susu Yang Betul

Salam.


*gambar hiasan :'D*

Hai korang. Hari ni kite nak share cara pam susu yang betul. Sharing is caring kan kan? Muehehehe. Meh sini nak ajar.

1) Memula sekali, kena urut urut sikit dekat breast tu. Cari dekat mana ada ketulan susu. Kadang kadang tersumbat, susu tak keluar.
2) Biasanya dekat bahagian bawah breast yang dekat dengan ketiak. Tekan-tekan sampai ketulan susu tuh penyek.
3) Pam sampai breast kosong, breast lembik dan memang tak keras langsung. (Terasa ringan). Kalau keras lagik, maknanya ada susu lagi.
4) Kalau tak habis pam, nanti kilang susu tu ingat yang susu yang keluar dah cukup dan kilang susu tak hasilkan susu lagi. Sebab tuh kalau orang yang rajin pam, tapi susu tak kelaur banyak, sebab dia tak pam sampai habis.

Faham tak? Muehehehhe.

Meh kite nak ajar cara power pumping pulak.

1) Power pumping pulak kena pam susu dengan kerap. Kalau boleh, sejam sekali.
2) Ikut lah, nak curi masa macam mana pun, yang penting kena konsistem.
3) Kena rekod berapa oz setiap kali pam. Bila buat macam ni, kilang susu akan terima impulse order untuk hasilkan susu.
4) Bila kita dah rekod susu yang kite dapat, kite akan terkejut bila tengok susu tuh lebih banyak dari yang biasa kite pam.

Senang je kan? So, good luck. Selamat menyusukan selama 2 tahun! Kite dah dapat setahun, Kalau study, konon dah dapat Diploma lah ni. Kihkih. Lagi setahun nak dapat degree pulak. :-P

Oh yer, kalau sesiapa nak supplement untuk memperbanyakkan susu ibu, boleh contact kite yer. 012-7186471 (Intan) Untuk memperbanyakkan susu ibu, kite suggest-kan korang ambil ESP & Alfalfa Complex.