Sweet Escaped - Genting Highland

Salam.

Hai korang.. Nak cerita ni.. Beberapa bulan yang lepas, kiteorang pergi Genting Highland Kota Keriangan. Huu. Keriangan lah sangat.. First time pergi sejak ada anak. Heee.

Sebenarnya, husband ada kerja dekat area PWTC. So kalau kerja dia tak berapa banyak, dia memang akan bawak anak bini. Maka, anak bini melompat keriangan lah! Hureyyyyyy~~ Kahkah.

Lepas husband settle kerja, kiteorang terus ke Genting. Takde booking hotel apape. Main redah aje. Bila check online, memang murah lah harga First World Hotel tuh. Ada promotion tapi nak booking untuk hari ni dah tak sempat. So memang kena walk-in jer. 

Bila sampai sana, cari parking dan terus ke lobi hotel. Nasib baik ada bilik. Dalam RM18*.**. Tak sampai RM200. Tapi takpe lah, still under budget. Kuikui. Lepas dapat kunci, check in hotel dulu. Rehat. Petang sikit baru kiteorang jalan jalan dalam Indoor Theme Park.

Perut lapar. Makanan semua mahal. Harga jadik double. Phew. Lupa pulak nak beli megi cup. Kahkah. Tapi takpe. Sesekali kan... Bila perut lapar, kiteorang pergi makan dekat Kenny Rogers. Lepas makan, jalan jalan lagik. Main la beberapa permainan dalam Indoor tuh. Naik rusa terbang. Gile menakutkan. Gayat. T___T Menyesal naik. 

Oh yer. Outdoor Theme Park belum siap lagik. Maybe tahun depan. Nanti insyaAllah, ada rezeki nak pergi lagik. Tapi nak main permainan yang mengerikan tuh, memang TAKKKK lah. Nak naik cabel car pon aku takot. Kahkah...

Jap je dah tinggi budak kecit ni.

Lepas dah layan beberapa games, perut balik. Adussssss. So, kali ni kiteorang makan dekat Marrybrown pulak. Take away jer. Makan dalam bilik. Lepas makan, balik hotel, tidoooooooooo.

The next day, kiteorang check out awal sebab nak bawak Aleesya pergi petik strawberry dekat Genting Strawberry Park. Ceyyyyyyyyywahhh. Padahal Mommy dia yang nak sangat. HAHA. Alaaa..tak ingat berapa tiket masuk dalam tuh, tapi murah lah. Tak samapi RM 10 seorang. Kanak-kanak bawah 2 tahun, FOC. Best lah dalam ni. Macam macam ada. Bukan setakat strawberry tapi Lavender Valley pun ada.





Settle jalan dalam ni, beli lah beberapa barang then balik Melakaaaaaaaa. Bye bye. Nanti ada masa, sambil minum air, kiteorang menyelam lagik. Kihkihh.

Next entry will be Jalan jalan Pantai Timur pulakkkkk. Memula macam tak jadik pergi sebab sakit pinggang, tetiba last minute rasa macam nak pergi pulak. Kaki jalan betul. Haha. Besok besok ekk kite taip. Byeeeeeeee~~ ^__^

Sweet Escaped - Temerloh, Pahang

Salam.

Hai korang.. Lama kite tak update belog ni. Banyak sangat cerita delay. Rasa sekarang ni nak aktif update belog macam zaman bujang dulu. Aci tak..  Huhiiii..

Lepas habis kontrak cikgu ganti bulan lepas, terus balik Melaka. Tapi hasben kite cakap, Shiaaaannnnn mommy dah lama tak dapat pergi jenjalan. Mana tak nye, kite cuti Jumaat Sabtu. Hasben pulak Sabtu Ahad. Celah mana nak hip hip horreyyyyy... Huhuu.

Kat rumah, posing dulu sebelum gerak.

Dress up Aleesya Eryna over sangat kauuu. Haha.
Memula decide nak jenjalan kat Port Dickson, tapi time tuh jerebu teruk. Check IPU kat website Apim, cuma Pahang je yang clear dari jerebu. Kalau ada pun, sikit sikit jer laa. So dari Muar ni kite orang direct ke Pahang.

Lambat sangat Abah ni drive.
Meh adik ganti. :-P

Alih alih sampai Temerloh. Kihkihh. Ingat nak ker Jengka, hasben nk tunjuk tempat kerja lama dia tapi rasa macam penat pulak duduk dalam kereta lelame. So, larat sampai Temerloh aje. Sampai kat Temerloh, gugel dulu hotel. Kite orang check in kat U-Design Hotel. Semalam dalam RM95 camtu.

Suke dia dapat baring kat katil hotel setelah
dekat 3 jam duduk dalam kereta. Huhuuu.

Sebelah hotel ada macam Mall kecik. 
Pergi pusing pusing jap. 
Aleesya nampak kereta ni terus nak naik. 

10 minit RM5.
Nanti Abah beli satu ek. Main puas puas kat ghumah.
Hihiii

Malam tu kite orang jalan jalan dekat Car Boot Sale area bus stand Temerloh. Tapi Aleesya cam terbatuk-batuk. Maybe ada kesan jerebu sikit. Tak shopping banyak pun sebab tak lama. Cuma beli perfume. The next day plan nak ke pasar tani kat sepanjang sungai pahang tapi tak jadik sebab sesak sangat. Macam leceh pulak nak redah ramai orang. 

Kite orang just pergi Deerland dan Kuala Gandah. 
Bestttttt sesangatttt. 
Huhuuu.

Kat Deerland tuh, masuk murah jer. Sorang RM6. Bayi FOC. Huhuu. Kat Kuala Gandah tuh pulak, FOC. Tak payah bayar langsung. Kite orang pergi dua tempat tuh je. Tidur semalam aje kat Temerloh sebab esoknye tu hasben ada hal.

Sebelum check out.
Ok. Jom sambung jalannnnnn~

Dalam Deer land, ada banyak bintang lain selain Rusa. Ada rabbit, snake, birds.. Macam macam lagik. Sesuai lah bawak anak bini jenjalan.

Deerland.
Bagi rusa makan free jer. 

Rusa rusa ni gelojoh.
Hahaaa.

Boleh pegang ular sawa..
Memang TAKKKK lahhh nak pegang. 
Zzzzz!

BIRD!

Pusat Konversasi Gajah Kebangsaan, Kuala Gandah.

Yang kat Kuala Gandah pulak, tempat gajah. Ada banyakkkk gajah. Ada pertunjukkan gajah, boleh bagi gajah makan. Teruja si Aleesya dapat tengok elephant. Dulu pernah bawak dia ke Zoo Melaka. Tapi masa tu dia kecik lagik. Next time nak bawak lah dia pergi lagik.

Kat tempah gajah ni, bila nak bagi gajah makan, kena beli makanan dia. Beli tebu seiikat dalam RM3 jer. Best jugak bagi gajah makan. First timeeeee. Bestttttt. Ngeeeee. Entrance fees dia FREE tapi nak bagi gajah makan, bayar RM3. So, okey lah kan? Huuu.

Sejak ada anak ni, nak pergi mana mana pun pikir tempat yang sesuai dengan anak. Percutian kali ni memang sweet escape betul. Seronok dan tak banyak guna duit. 

Siapa kata nak ber seronok kena ada duit banyak? Heeeee. Ok. Till we meet again. Nanti esok kite tulis lagik k. Byeeeee. ;)

Jus Permata Idaman Original dan Murah

Salam.

Siapa ada masalah senggugut angkat tangan?????? Meh nak share testimonial satu produk yang akan hilangkan senggugut korang tu.. Pernah dengar pasal JUS PERMATA IDAMAN tak? Tak pernah?? Meh nak cerita. Hihihi.

Semua orang boleh minum produk ni dari anak dara sampai lah ibu lepas bersalin. Cuma wanita mengandung sahaja yang tak boleh minum. 

- Boleh menggalakkan penghasilan susu ibu
- Membantu mengecutkan rahim
- Merapatkan otot Miss-V
- Membasmi kuman dan bakteria yang mencetuskan bau kurang enak di Miss V
- Membantu menurukan berat badan

DANNNNNNNN

- Meningkatkan tenaga! 
Heeee..

Boleh kurus jugak!!
Hihihiii...
.
.
.
.
.
.Jus ni best tau.. 
Kandungannya semua ikut sunnah nabi. 

Antaranya....

Kurma - Madu - Habbatus-Sauda - Delima - Pegaga - AloeVera - Manjakani - Kacip Fatimah - Ginseng - Kolagen - Akar Serapat

Tengokkkkkkk... SEMUA HERBA dan DARI ALAM SEMULAJADI. Dijamin HALAL. Boleh gunakan tanpa was was. 

Cara penggunaannya senang sahaja..

Boleh minum 2 sudu pagi dan 2 sudu malam, Tak kisah selepas makan atau sebelum makan. Tak de syarat apa-apa. Cuma kena konsisten lah minum jus ni untuk kesan yang best. :'D
.
.
.

HARGA CUMA 
RM 55 sahaja.

Boleh pos!
COD area Melaka yer.
.
.
.

So, kalau korang berminat nak beli JUS PERMATA IDAMAN yang murah ni, boleh contact kite ek. Nanti kite bagitau method of payment dia macamana. Boleh contact kite.....

dekat whatsapp 
0127186471 atau 


dekat email kite di 
intanurulfateha@gmail.com atau 


dekat FB kite ! 
https://www.facebook.com/intanurulfateha

.
.
.
.
.
.
Ketahuilah sesungguhnya rezeki itu datang 9/10 dari sumber perniagaan. 

Ini bermaksud jualbeli dan berniaga itu 
amalan sunnah dan menjadi sumber rezeki yg digalakkan.


Terima kasih kawan kawan!

:')


OMG! Harga Desi Damayanti Skincare dah 'murah'!!

Salam. 

Hai korang. Adoii bersawang sungguh belog kesayangan kuh ini. Hihii. Hari ni kite nak update pasal skincare kesayangan ramai. DESI DAMAYANTI SKINCARE ORIGINAL.

Sedihnyaaa... supplier terpaksa naikkan harga dan kami sebagai penjual pun terpaksa naikkan harga memandangkan ekonomi negara sekarang ni. GST pun satu hal jugak. (T__T) Tapi naik tak banyak. Jangan risau. Hihihii, 





Exclusive Set Rm300 
- Facial foam - 120ml
- Smooth Lotion - 100ml 
- Night Cream - 20grm
- Day Cream - 20grm 
- Lasting 3-4 bulan 
FREE POSTAGE SEMENANJUNG 


Regular Set Rm270 
- Facial foam - 120ml
- Smooth Lotion - 100ml 
- Night Cream - 15grm
- Day Cream - 15grm 
- Lasting 3 bulan 
FREE POSTAGE SEMENANJUNG 


Trial set - BIG Rm170 
- Smooth Lotion - 50ml
- Facial foam - 50ml 
- Night Cream - 12grm
- Day Cream - 12grm 
- Lasting 2 bulan 
FREE POSTAGE SEMENANJUNG 

Trial set - SMALL Rm130 
- Smooth Lition - 30ml
- Facial foam - 30ml 
- Night Cream - 8grm
- Day Cream - 8grm 
FREE POSTAGE SEMENANJUNG 
- Lasting 3-4 Minggu 



Korang akan dapat FREEGIFT... 
Yeyyyy!!

v
v
v
v
v

HANIE PATI IBU PUTIH 
HANIE PATI IBU PUTIH STRAWBERRY 
HANIE HAND BODY LOTION - LIMITED


Oh ye.. 
Harga TABITA SKINCARE ORIGINAL masih sama yer.
Tak de naik sebab yang ni stok sendiri pegang.
Yang desi supplier yang akan pos-kan.

Klik SINI yer.

TABITA dan DESI adalah sama yer.
Pengeluar yang sama. Cuma DESI ni REPACKAGING sahaja. Label baru. 
Kalau nak murah dan original, beli lah Tabita. Kalau nak rasa beli yang label baru, boleh beli DESI. Tiada paksaan.

Yang penting kedua duanya ORIGINAL.
Jangan risau. Kite tak tipuuu uolsss.
Muah ciked.


So, kalau korang berminat nak beli Desi Damayanti Skincare Original ataupun Tabita Skincare Original yang murah ni, boleh contact kite ek. Nanti kite bagitau method of payment dia macamana. Boleh contact kite.....

dekat whatsapp 
0127186471 atau 


dekat email kite di 
intanurulfateha@gmail.com atau 


dekat FB kite ! 
https://www.facebook.com/intanurulfateha

.
.
.
.
.
.
Ketahuilah sesungguhnya rezeki itu datang 9/10 dari sumber perniagaan. 

Ini bermaksud jualbeli dan berniaga itu 
amalan sunnah dan menjadi sumber rezeki yg digalakkan.


Terima kasih kawan kawan!
:')

Cikgu Intan strikes back :-P

Salam.

Hai blog. Cikgu Intan is backkkkkkkkkkkkkkkkk! Hihihii. Hari ni gap kelas panjang pulak. So, sempat lah nak update pasal kerjaya sekarang. Sebelum ni, ai is surirumah tetap sepenuh masa gituh kat rumah. 

Tapi, minggu lepas dapat offer jadi guru ganti dekat Muar. Since kite dah stay dekat Melaka, so balik rumah Mama Abah semula tapi rumah dekat Melaka husband duduk seorang. Alaaa...tak lama kontrak guru ganti ni jer. 2-3 bulan jer. Depend on peruntukkan duit dari PIBG dan PPD.

Sesiapa yang minat nak jadik guru ganti Negeri Johor, boleh apply online dekat http://jpnjohor.moe.gov.my/ekgsk/index.php 

Kite kena ajar Form 2 dan 3 untuk subjek matematik. Banyak gak dah lupa. So, kena study balikkkk. Huhiii.. Sep baek otak masih belum berkarat. :-P

Oh  ye. Anak kite sekarang Mama kite yang jaga. Kebetulan, Mama pun dah bersara. Jadi guru ganti pun sampai tengahari jer. Tak lama. So, tengahari, dah boleh balik rumah. Yeyyy.

Sepanjang 3 hari bersekolah semula ni, Aleesya Eryna masih belum dapat adapt lagi duduk rumah dengan Nekma. Drama pagi pagi tuh dah jadik wajib. Bangun pun subuh. Sebelum ni, bangun tengahari takpun dalam around 10 am. Macam tau tau jer Mami die nak work.

Ok. Nanti kite update lagik ekk... Sampai jumpa lagiiiiiiiiiiiiii. Daaaaaaa ^__^


Whitening Skincare Collection - HERMOSA BY BELINDA [Video]

Hermosa Product Review by Intanurulfateha.Com
^________^

JEMPUT BACE.

Entry sebelum ni, 
.
.
.
.
.
.
Ok byeeeeeeeeee.

.skincare bagus, .skincare murah, hermosa, hermosa by belinda, iklan, natural skincare, review produk, product for sensitive skin, organic product, hermosa review, product review

Whitening Skincare Collection - HERMOSA BY BELINDA

Salam.

Hai korang. Hari ni kite nak share satu produk skincare baru iaitu Hermosa By Belinda. Pernah dengar tak? Ni produk baru. Produk ni adalah natural based. Tiada bahan terlarang dan kimia. Dan semestinya produk ni HALAL dan sesuai untuk kulit muka wanita dan jejaka di Malaysia ni. Cewah.


Whitening Skincare Collection dari HERMOSA BY BELINDA ni mempunyai 3 buah items utama iaitu Whitening Toner, Day Moisturizer dan Night Moisturizer. Make up Removing Water juga termasuk dalam Hermosa Skincare Set. Produk ni sesuai dengan apa-apa jenis kulit sama ada kulit kering atau sensitif. 

Produk ni jugak akan...
--- Merawat kulit berjerawat
--- Menghilangkan parut jerawat
--- Mengurangkan dan menghilangkan kesan igmentasi dengan penggunaan jangka panjang
--- Pencerahan kulit semulajadi
--- Mengawal pengeluaran sebum
--- Menjadikan tona kulit lebih sekata

Pencerahan kulit yang eektif bukan je pada lapisan luar, tapi meliputi lapisan dalam kulit wajah. Hermosa Whitening Collection bertindak untuk mencerah dan melembapkan kulit dengan 3 bahan utama iaitu Ekstrak Licorice, Ekstrak Mulberry dan Aloe Vera.

Ok. Kite nak review pasal toner sahaja dulu yer. Toner dia sama macam toner produk lain. Lepas cuci muka, spray toner ke muka. Tak payah lap. Tak payah dap guna cotton pad. Just simply let it kering sendiri. Toner ni mengandungi extract aloe vera dan juga rose water. Wangiiiiiiiiiiii jer bau toner ni. Muka pun rasa fresh jer. Hihihi. 

Dan yang paling best sekali pasal toner ni ialah, kalau kite dah siap mekap, pakai bedak semua, kite boleh spray toner ni as setting spray and mist. Muka kite akan jadik glowing gittewwwwwww.



Selain daripada itu, ada jugak produk lain seperti Body Scrub, Starter Kit dan juga Youth Booster Complexion Soap. 

Harga? Sangat berpatutan dengan hasil yang korang akan dapat. Boleh beli starter kit dulu kalau korang nak try. Tak rugi cuba tauuu. Jangan risau sebab produk ni natural based dan halal uolssssss. Gunakan tanpa was was. So, kalau korang berminat, boleh cekidaut website HERMOSA BY BELINDA

Next entry, kite akan share video pulak yer. Stay tuneeeeeeeee. ^________^

Salam Ramadhan

Assalamualaikum semua.

Bertemu kembali dalam belog suam suam kuku ni. Phew. Ada lagik ke yang baca belog kite nih? Kihkih. Nak hapdet pon jarang jarang, Hadoiyaiii. Komputer depan mata pon bercinta oiii nak menaip entry belog. Wuuuu. (T___T)

Oh ye. Bulan depan genap Aleesya Eryna setahun 6 bulan. Pejam celik, pejam celik, dah besar dah anak mommy neh. Rasa macam baru semalam meleleh airmata tahan sakit contraction. (>__<)

Dah besar dah budak tiger mommy ni.
Aummm!

Oh ye. Lupa nak cakap. Kite sekarang aktif berbisnes online. Kite ada jual kain songket cotton. Sehelai ada 2meter. Harga RM40. Ada macam macam corak.





Kite sendiri dah grap 3 helai. 
Buat baju ghaye anak beranak. :'D

Kite pun ada jual baju raya dah siap, blause, kebaya, headband baby. Hoiiii memacam lagik lah. Nak tulis dekat belog ni, kang panjang pulak entry. Apa-apa, whatsapp kite yer. 0127186471





Ok babai uolsssssssss. Ada masa kite update belog lagik. Selamat berpuasa. Yeyyy. Lagi 26hari lagik nak raya. Jangan puasa yang yokkkkkkkkk tauuuuuu. Tataaaaaaaaaaa~


Budak atas ni kompem kompem puasa yang yok.
Hihihii.....

Foundation Paling Best Di Dunia (over-nye tajuk hihi)

Salam.

Hai korang. Malam ni kite nak review satu produk best iaitu BB CREAM by SEQY BEAUTY. BB Cream ni water base. Dia sangat ringan, tutup segala noda di muka. Cewah. :-P

** Wajah tidak berminyak
** Sebagai krim essential, menutrisi, menegang dan menghaluskan kulit
** Menutup cela dan menjadikan tona kulit sekata
** Mencegah bintik hitam, noda dan flek di wajah
** Melambatkan penuaan (ini best! haha)
** Sesuai untuk SEMUA jenis kulit
** Melindungi kulit dari sinaran UV dengan SPF 30+ dan menjadikan kulit kekal sihat
** Tekstur ringan dan sesuai untuk orang Asia
** Sebagai bedak asas

Tapi memang serius. Best sangat pakai. Muka tak berminyak. Seriously! Kite pakai krim ni masa adik kite nikah Jumaat lepas. Dah lah cuaca panas, berpeluh peluh tapi muka sikit pun tak berminyak. Ngeeeeeeeeee.

First day pakai BB Cream Seqy Beauty.

Second day pakai. ^_^

Harga? Eh, tak mahal lah. Kalau mahal, kite tak suggest dekat korang. Huuu. Cuma RM55 sahaja. Guna sikit je. Picit sikit, then letak dekat muka, sapu rata. Siap! Sebelum tuh, korang boleh pakai moiturizer dulu. Kalau nak terus pakai krim ni pun boleh. Berbaloi sangat guna krim ni. Dah lah murah, bagus, berkesan, halal dan bestttttttttt. Berbaloi baloiiiiii uolssssss.

BB Cream ni ada 3 code. 1 fair, 2 natural dan 3 brown.. Kite pakai yang No 2, Natural. Botol BB Cream ni kecik je, senang nak bawak pergi mana mana. Sumbat aje dalam handbag. 

Selain dari BB Cream, Seqy Beauty ada jugak produk lain iaitu Mask dan Cleanser. Harga pun berpatutan. Mask RM110 per bottle dan Cleanser RM45 per bottle. Nanti kite review produk ni pulak yer. 

Kalau korang nak beli semua sekali, ada jugak jual dalam bentuk combo set. Lagi jimat! Cuma RM190 dan korang akan dapat tiga-tiga produk ni. Weeee. Lagik best! 

So, kalau nak beli, boleh contact kawan kite, Cik Ja - 0194125826. Nak whatsapp pun boleh. Dia cover area Melaka Tengah. So, pada yang nak COD (Cash on Delivery), boleh deal dengan dia nak jumpa dekat mana. Nak suruh pos pun boleh. 

Ok. Selamat cantik-cantik depan suami, tunang, boipren! Ngeeeeeee. Ok baiiiiiii.


Karnival Ambang Ramadhan Peringkat Negeri Melaka 2015

Salam.

Hai korang. Hari ni kite nak share pasal Karnival Ambang Ramadhan Peringkat Negeri Melaka yang akan diadakan pada 21 sampai 24 Mei 2015 (Khamis - Ahad) tak lama lagi bertempat di Dataran Pusat Islam, Bukit Palah. (Sebelah Masjid Al-Azim) berdekatan Hospital Melaka.


*click to enlarge*

Macam macam program yang akan diadakan masa Karnival tu diadakan. Kepada para peniaga yang berminat nak bukak tapak niaga, boleh lah contact suami kite, Irfan Kamari di 019-7799198. Whatsapp sahaja pun boleh.

Korang boleh niaga macam macam, dari makanan, minuman, produk kecantikkan, barangan bayi, baju baju muslimah, baju JDT ker, nak jual rumah pun boleh. Hihihii. Apape jenis jualan pun boleh. Yang penting halal lah disisi agama islam. Time ni lah korang boleh nak kenalkan produk korang kepada orang ramai. Harga tapak pun berpatutan. 

Oh ye. Jangan konfius. Ini bukan bazar ramadhan. Ini adalah karnival ambang ramadhan. Karnival untuk menyambut kedatangan bulan ramadhan al-mubarak.

*click to enlarge*


*click to enlarge*

Kalau segan nak contact suami kite, boleh contact kite, Intan 012-7186471. Jangan lepaskan peluang. Datang beramai-ramai. Ada persembahan dari artis terkenal. ^__^

Wonderful feeling :')

Salam.

Hai belog. Lama ya kita enggak ketemu. Huhiiiiiiiii. Actually. bukan tak ada masa nak update belog tapi malas nak bukak PC. Kalau bukak pun, sebab ada job edit blog orang atau editing job yang lain. Kalau bukak PC sebab nak main pesbuk, memang tak lah. Main dekat henpon sudah.

Aleesya tengah sleep. Boleh lah Mami update belog kejap. Hihihii. Shhhhh taip slow slow. Takleh tekan keyboard kuat kuat. Kihkih.

Budak banyakkk bijakkkkkkkk!

Oh ye. Topik faveret mesti lah pasal anakku. Hii. Aleesya Eryna dah masuk setahun 3 bulan. Kejap je masa berlalu. Alhamdulillah, dapat breastfeed Aleesya Eryna sampai sekarang. ^_^

Mami : Hidung mana?
AE : *tunjuk hidung*
Mami : Mata mana?
AE : *tunjuk mata*
Mami : Telinga?
AE : *tunjuk telinga*
Mami : Mulut mana?
AE : *pegang mulut*
Mami : Kaki mana?
AE : *angkat kaki*
Mami : Tangan mana?
AE : *angkat tangan*
Mami : Perut mana?
AE : *angkat baju tunjuk perut*
Mami : Tiak masyam mana?
AE : *angkat tangan separuh*
Mami : Geletek ketiak diaaaaaaaa!!
AE : *GELAKKKKKK*

(^_*)

So wonderful. Best rupanya jadik mak ni. Lagi lagi jadik housewife. 24 jam anak depan mata. Suap makan, susukan dia, ajar dia macam2, layan lagu lagu kat youtube, nyanyi sama sama, tidur peluk peluk. 

Macam macam peel. Hihiii.

Suke lari lari bila Mami panggil nama n nak kejar dia. Hiii

Kesayangan Abah. 

First word, ABAH. :-)

Ikut perangai Abah :'D

Suke melaram macam Mami. :'D

Walaupun dia manja dengan Abah, tapi dia super manjaaaaaaaaaa dengan Mami. Tak nampak mami, mula lah cari cari sana sini. Ngeeee. Bila nampak aje Mami dia, terus lari & datang peluk Mami. :') Sayang adik sesangat. Wuwuuuuuu~

Kalau dia dah pakai baju atau headband atau topi cantik cantik, kite akan cakap, "Eiii cantiknyeeeee..." Then dia cepat cepat pergi tengok muka dia dekat cermin dan sengih sengih. Hihiii.

Duta Tesco :-P

Aleesya Eryna sekarang dah pandai nak main dekat playground. Kalau seben kite lalu dekat padang & nampak ada playground, dia akan tunjuk tunjuk. Kalau cuaca panas sangat atau hujan, kiteorang bawak je dia pergi main dekat playground dalam Mydin. Kat Mydin FOC. Kat Jusco & Tesco berbayar. Kat Jusco Parent boleh masuk sekali. 

Masa main kat Jusco.

Kesayangan :-*

Ni main kat playground kat kampung aje, Hihiii.

Kalau malas nak main kat playground, bagi dia main yang ni aje. 2 token singgit. :'D Tapi kat Jusco 1 token singgit. (-.-")

Mami : Peluk mami kuat kuat.
AE : *tangan letak kat leher kite & peluk kuat kuat*

Mami : Cepat buat flying kiss.
AE : *letak tangan dekat bibir & mmmuahh*

Mami : Adik. Cepat baca doa.
AE : *tadah tangan*
Mami : Bismillahirrahmanirrahim. Aminnn...
AE : *raup tangan kat muka*


WONDERFUL. :')

Alhamdulillah. I'm blessed.
TQ ALLAH SWT.

OK. Nanti bebila kite update belog lagi. Biz kecil kecilan masih beroperasi ya. Tabita Skincare Original Murah & juga Desi Damayanti Skincare. Al-Quran pelangi pun masih ada. Apape whatsapp kite. 012-7186471 Ok baiiiiiiii!! ;-)