.dodoi anakku sayang [part 1]

Salam.

Sejak jadik mak mak ni, kemain banyak lagu yang kite nyanyikan untuk Aleesya Eryna kesayangan. Huhiii. Ntah apape lagu, bantai aje. Janji anak suka, senyum, sengih sengih. Mesti dalam otak dia cakap, Bising aje lah mami ni. Dah lah suara tak sedap. HAHA.

Dulu, masa tengah pregnant, husband ada nyanyi satu lagu untuk baby dalam perut. Kehkeh. Lagu tuh Mak dia nyanyikan untuk dia masa kecik kecik. Alaa takkan kite nak nyanyi pastu post video kat sini HAHA. Kite tulis lirik aje ek.

Tidur adik mak tidur.
Hari sudah malam. 
Burung sudah pulang. 
Abah halau ayam.

Jangan tanya kite kenapa lirik dia macam tu. Hihihi. Sampai sekarang, time nak tidurkan dia, mesti nyanyi lagu ni. Lepas dia tidur, kite bacakan doa tidur dan ayat kursi. Dan kroh kroh kroh, dia tidur nyenyak sampai pagi.

Pagi pagi lagik dah buat mami cair. :')

Cuma kadang kadang dia bangun awal nak susu pastu tidur balik. Ni ikut peel abah dia ni. Kuat tidur. Haha. (-_____-") Tapi bila anak tidur balik, haruslah mak pun tidur balik jugak. Kihkih.

Okbai. Nak lipat bajuuuuuuuuuu yang banyak walaupun anak tengah tidur, tapi banyak kerja nak buat dalam waiting list. Wuwuuu~~