.cerita seram

Salam.

Pernah tak korang rasa pernah kena hempap time tengah sedap sedap tidur. Ni bukan 18sx punya cerita okey. Ni betul betul seram ni. (Pada kite lah.) Ok, cerite nya macam ni....

Bulan lepas, masa tuh dah pukul 11 malam. Aleesya dah tidur. Husband kite pulak tengah tengok tv. Kite memang tak pernah tinggalkan Aleesya tidur sorang sorang dalam bilik. Kite mesti temankan dia. Masa dia tengah tidur tuh, kite baring sebelah dia, main game Farm Heroes Saga kat Ipad. Huehue. Memang tak bajet pun nak tidur. Tapi tiba tiba terlelap.

Masa tuh dah nak pukul 12malam. Selang 2-3 rumah dari rumah kite pulak tengah ada latihan kompang sebab esoknya tuh ada majlis kahwin kat situ. So, bising lah kat area rumah kite. Time tu pun, kite tak tutup pintu bilik. Nampak Mama kite lalu depan bilik. Cuma kite tak tegur aje lah Mama.

Tepat pukul 12 malam, husband still tengok tv kat luar. Kite pulak tetiba macam terlelap. Bila dah terlelap tuh kompem kompem lah tak baca doa tidur dan ayat kursi. Kite dengar jam dinding rumah kite berbunyi 12 kali menunjukkan dah pukul 12 malam. Tapi kite macam tak boleh bangun.

Dalam time tuh, tetiba kite rasa badan kite berat sangat. Tak boleh bangun. Susah sangat. Dah cuba bangun banyak kali tapi tak boleh. (T__T) Kite nampak Aleesya baring kat sebelah kite. Nak bangun tapi tak boleh. Nak jerit, suara tak keluar. Nak nanges pun tak boleh. Pastu kite kuatkan semangat. Kite baca apa yang kite ingat. Doa nabi yunus. Surah Al-fatihah. Ntah apa lagi kite baca. Pastu kite berjaya bangun, kite duduk. Cepat cepat kite amek handphone pastu miskol husband kite yang tengah tengok tv kat luar.

Pastu bila husband masuk je bilik, kite terus nanges nanges. Gila kau first time kena macamni. Tengok jam, baru pukul 12.05 malam. Dalam masa 5 minit, syaitan dah boleh kacau kite. Isk. Kite takut gile. Terus husband peluk kite pastu dia baca baca ayat kat kite. Padahal masa tuh, Mama pun tak tidur lagi. Tengah basuh baju. Husband tengok tv. Kat luar bising bising orang praktis kompang + rewang. Tapi still, kite boleh kena kacau.

Kebetulan masa tu kite baring telentang. Kalau baring mengiring, mungkin tak kena hempap. Nasip baik kite yang kena. Kalau anak kite yang kena? (T___________T) Lesson learnt. Pasni kena selalu baca ayat ayat kursi kalau nak baring baring. Takut terlelap ke apa ker. 

Along kite dulu selalu kena macamni. Masa zaman dia sekolah. Dia duduk asrama, so bilik dia kat rumah ni memang selalu kosong. Nanges nanges dia datang bilik kite, cerita kat kite dia kena hempap. Tapi kite masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Ye la, sebab tak pernah kena. Ni dah kena, baru rasa macamana. 

Korang pernah kena tak?

Minta simpang.
Nauzubillahiminzalik..