.ketakutan terhadap mister han (-.-)

Salam.


Kite menghadapi masalah problem yang tak ada lah kronik mana pun. Tapi time time emergency, kronik lah jugak. Wuwuuu.

Sejak masuk dalam golongan mak mak ni, kite selalu bangun malam. Biasanya Aleesya Eryna akan bangun malam untuk minum susu atau tukar pampers. Masa awal awal dulu, dua jam sekali dia akan ngek ngek merengek. Tapi sekarang, alhamdulillah, dia bangun sekali aje. Hihi. 

Ok. Nak cerita ni. Kite ni bukannya jenis penakut sangat. Tapi kadang kadang, bila teringat, sumpah kita rasa macam benda tuh ada sebelah atau belakang kite. So, biasanya lepas bagi Aleesya susu, kite akan rasa haus dan rasa nak pergi toilet. Toilet kat rumah ni ada banyak. Yang paling dekat adalah kat bilik Mama. Tapi kalau Mama tidur kunci pintu, kelam kabut jugak nak pergi toilet lain. Lepas tu takut. Lepas tuh kejut husband suruh teman. Padahal berapa langkah aje dari bilik. Tapi takut punya pasal. (T___T)

Macam baru baru ni, kite rasa haussssss sangat. Stok air dalam bilik lupa nak update. Terpaksa lah pergi dapur. Nak kejut husband, macam kesian pulak dekat beliau. Jadiknya, tahan aje lah rasa haus tuh sampai pagi besok sebab takut nak pergi dapur. Zzzzzz!

Selalu kena bebel dengan husband. Ape lah.. Dalam rumah sendirik pun nak takut. Kite tak tau lah nape boleh ter-imejin macam macam jenis hantu. Dan dan lah benda tuh semua nak masuk dalam kepala otak time darurat. 

Kite harap, anak kite takde lah menghadapi masalah problem macam kite ni. Ni kire untung, zaman sekarang toilet dalam rumah. Kalau zaman dulu, toilet dekat luar, achaner nak kire tu? Huaaaaaaaaaaa........

So sekarang kite memang standby 2 botol air dalam bilik. Letak dekat tepi bantal. Senang nak minum kalau haus tengah tengah malam. Memang kompem haus punya sebab kite fully breastfeed. Tapi achaner nak standby toilet dalam bilik. Takkan nak angkat toilet letak tepi bantal jugak. Kehkehkeh. :-P

Ape ntah kite merapu. Ok nak bagitau. Esok baby kite genap 2 bulan. Eh, macam kejap aje! Hihihii. Ok baiii. Nanti kite update lagik ;-)

IKLAN
(Sesiapa nak beli Choc Jar boleh pergi IG : @simatapetak)

Sedap bak hang!