.her very first fever

Salam.

Entry mak mak again. Biasa lah. :-P Ok. Sambung.

Time kite taip entry ni, Aleesya Eryna tengah tidur. Dapat la kite siapkan order customer. Tu pun banyak lagik yang pending. Kemain payah yer jadik mak ni. Now I feel. Ni kire untuk tak kerja. Cuma buat online bisnes jer. Kalau kerja, mau tak cukup kaki dengan tangan. (-.-)

Dua hari lepas, Aleesya kena inject 2 bulan dekat KKIA. Lepas kena inject, balik rumah, rasa kepala dia macam panas sikit. Kebetulan, klinik memang ada bagi PCM sirap. Nak bagi tak reti, suruh Mama tolong bagi sebab Mama memang nurse dekat klinik yang sama. Lepas bagi PCM, bagi susu. Dan Aleesya pun tidur. 

Pastu kejap kejap kite lap kepala dengan badan dia. Takut suhu naik. Injection tuh baru dos yang pertama. Dos yang kedua time 3 bulan nanti. Ubat tu baru nak bertindakbalas dengan badan. Sebab tuh macam dedor sikit kot badan dia.

Kite tak reti sangat jaga baby. Masa adik kite si Chacha tuh kecik, bukannya kite amek tau sangat. Ye la, masa tu pun kite dalam 19-20tahun kot. Jiwa muda remaja lagik. Kehkeh. So sekarang bila ada anak sendirik, baru lah rasa achaner. Hmm.

Semalam, husband kite gerak ke JB, ada kerja dengan Abah dia. Malam ni insyaAllah baru balik sini. Dan untuk pertama kalinya, malam malam kite jaga Aleesya sorang sorang (kecuali time baru lepas deliver kat hospital haritu. Tapi time tu ada nurse monitor). Kite tak boleh tidur sangat. Jap jap terbangun, check suhu Aleesya takut naik mendadak ke ape ke. Aircond bilik pun kite bukak kecik je takut dia sejuk sangat.

Alhamdulillah, Aleesya tak meragam. Walaupun macam demam sikit, tapi dia aktif. Mulut membebel aje. Ajak borak. :') Maybe, kite yang gelabah lebih. Rasa macam nak nangis pun ada. Rasa susah sorang sorang bila anak sakit. Cheh. Padahal ada nurse dekat bilik sebelah Mama lettew. Bilik Mama sebelah bilik kite. Kentut pun boleh dengar. Kihkih.

Sekarang ni, dia tengah tidur. Lega sikit kite suhu dia dah turun ke 36.4. Paling tinggi 37. Ada member kata, 36.6 dah di kira demam. Alaa ghisau. Cepat lah husband balik. (T__T) 

Ni nasib baik husband kite dah tak belayar kapal dah. Dah tak jadik Super K dah. Hihi. Kalau dia still belayar kapal, kite memang kena kuat. Phew. Tabik spring toing toing dekat mak mak yang suami dia PJJ. 

Okbai. 
Nak baring sebelah anak tersayang. :')

#TakziahMH370