.40 days - hureyy! dah habis pantang~

Salam.


SEBENARNYA.... Kite confused. Ada orang pantang 44 hari, bff kite pantang 38 hari sebab dia cakap (mak dia cakap), kalau orang jawa, pantang 38 hari jer. Lepas tuh, Mama kite pulak cakap, kena pantang 42 hari. Ntah lah, mana mana pun tak kisah. Janji, kena pantang untuk kepentingan masa hadapan. :-P

Sepanjang tempoh 40 hari ni, banyak gak pantang larang yang kite langgar. -_- Jenis degil, kang hari tua, sakit sana sini, bising aje. Padan lah muka mung Intang. Dua minggu awal jer ye ye oh pantang itu ini. Bila dah boleh pakai seluar, dah boleh jalan laju, semua dah tak ikut pantang. :-P

Makan.
Makan kite tak berapa pantang sangat. Apa Mama masak, kite makan. Mama kite nurse, so kite percaya lah apa yang terbaik dia buat untuk kite. Sepanjang pantang ni, kite dah makan macam macam Mama masak. Asam pedas, Lemak Cili Api, Kotiaw Goreng, KFC, McD, Pizza. -_- Dahsyat tak? Tak sangat kan? :-P Orang cakap, nanti anak cery bery, tak pun nanti luka kat bawah tu gatal. Tapi alhamdulillah kite ok jer. ^_^ Cuma air sejuk je tak minum. KADANG KADANG aje curik minum. Haish. Masak lah kau Intang bila tua nanti. Kerepot sana sini. (T___T)

Tapi ada ke orang tua yang tak kerepot?
(degilnyeee budak Intang nih! hihi)

Outing.
Hari first kite keluar time pantang ni tak ingat. Tapi masa tu petang, kite dengan husband tengah tengok TV cerita Banglo Sek 2 kat Astro tuh. Tetiba takut. Pastu pukul 3.30petang adik balik sekolah agama, husband nak pergi amek dia kat sekolah. Pastu kite cakap nak ikut. Tak kira. Nak ikut jugak. SEBAB TAKUTTTTTTT. Zzzzzzz. Tapi jarak rumah ke sekolah dalam 1km aje. :-P

Hari kedua outing masa pantang adalah 24 Februari lepas. Tu masa nak pergi check up sebulan my baby. Kena lah pergi klinik. Lepas tuh terus pergi beli lauk untuk lunch. Ala tak jauh pun. Dalam setengah jam dari rumah. :-P

Dalam sejam je bertahan.
Pastu melalakkkkk.

Maybe sebab udara tak best dalam shopping mall ni.
Kite pun macam sesak nafas. ~,~

Hari ketiga outing pulak masa 38 hari. (Hari ni 41 hari). Masa tuh pergi shopping mall sebab nak beli baju untuk husband sebab esoknya (hari ke 39) ada wedding kawan kat Pagoh. Pergi shopping mall pun kejap je. Pastu dapat lah testing bawak Aleesya naik kereta baru dia (stroller dia hehee). 

Tahniah Aien !!!

Pengantin ambil berkat.
^__^

Geng geng ex-housemate.
Ada tiga orang missing in action.
Sorang tak datang, dua orang tengah makan. 

Yang tengah tuuuuuuu... over tau. :-P

Pastu the next day (hari ke 39) pergi Pagoh, wedding kawan masa buat degree dulu. Ai siap jadik bridesmaid uols. Hehee. Mengalahkan anak dara betul lah mak dara nih. -_- Yang bestnya, Aleesya behave sangat. Tak meragam. Hee. Testing aje semalam tu. So, dah boleh jenjalan jauh lah pasni. Padahal Mami dia yang dah tak sabar nak jalan. :-P

Ok. Carik kite mana. :-P

Dan semalam, kami semua kepengsanan dekat rumah. Baru outing dekat dekat dah penat gile macam ape. Oh yer. Sebenarnya kite yang paling penat sekali. Penat bergambar. Ntah apa-apa je. Hehe. 

Mengamuk kena kejut.
:-P

Oh yer. Semalam petang, photoshoot Aleesya dekat rumah. Mentang mentang lah pakcik Yeop dia photographer. Mami dia pun amek kesempatan. Tapi mood Aleesya tak elok sangat. Sebab tengah tidur best best, kena kejut, kena paksa bergambar. Mana tak mengamuk. HAHA. 

Ya Ampunnnn.
Muka tu tak payah nak stress sangatttttttt..
HAHA.

Yang ni pulak dagu berlapis lapis. 
:-P

Comey baju tapi dah kena muntah -_-

Boleh nengok baju comey kat
Instagram - @ohlalababymy

Alahaiii.. Melting..
<3 <3 <3

Yey! Rabu ni kami nak balik kampung husband dekat Jay Beeeeee. Horeyyyyy. Kite siap dah buat list nak makan dekat mana. Kah kah. Tak sabar ! Oh ye. Dah ada plan nak vacation dengan baby. Babymoon katanya. Kihkih. Tapi tunggu Aleesya besar sikit. Dan tunggu duit Mami dengan Abah banyak sikit yer. Aminnn~ ^_^

Ok. Sementara baby tengah tidur, baik kite pergi makan duluuuuu. Japgi dia bangun, kena mengadap dia aje. ^__^ Nanti kite update lagiiii. Babaiiiiii.

Sesiapa nak photoshoot pre wed ker, post wed, wedding, majlis aqiqah, maternity atau apa saja, boleh contact adik kite di KantaBolat Photography. InsyaAllah, harga berpatutan.