.pakai seluar jeans ketika mengandung? Ohhemmgeeee.

Salam.


Sementara masih ada kudrat untuk menaip entry ntah ape-ape, mari lah menaip. Hihi. Ok uols. Hari ni kite dah masuk 37minggu 3 hari pregnant. Bila bukak FB, banyaknya lahai yang update gambar baby masing masing. Ada baby hujung tahun, ada baby new year. Ada yang bersalin awal 2 minggu. Ada yang overdue.

Huwaaa seronoknya. I just can't wait nak nengok baby sendirik, nak geget baby sendirik. Muahahaa. Tapi nak deliver tuh, mak ai, rasa macam.. Seremmmmmm. (-,-) Achane tuh? (T__T)

Ok. Hari ni kite nak share dekat korang pasal pakaian rasmi ketika kite pregnant. Hihi. Kalau korang perasan (ada ker orang perhatikan? haha), kite sangat jarang update gambar sendirik time pregnant. Sebabnya ketakutan terhadap kegemukkan. Ai dah dekat 52kg uols. Phew. Tak terfikir akan seberat ini. Isk.

Antara baju yang kite selalu pakai adalah t-shirt husband sendirik. Tu lah uniform rasmi kite dekat rumah. Hihi. Lepas tuh pakai dengan seluar pendek atau tight. Tight pulak yang jenis bergetah. So, takde lah rasa cam ketat dekat perut.

Kalau time keluar rumah pulak, kite selalu pakai tshirt, cardigan dan seluar jeans. Simple je. Sama macam dress up kite sebelum pregnant. WHAT????? SELUAR JEANS? Mesti ramai yang pelik. Eh, budak Intang neh buat lagik ke pakai seluar jeans? (-.-) HAHA. Kalau korang nak tau, ada satu kotak besar yang simpan seluar jeans kite saiz 25. Huhuu. Jangan salah anggap. Kite bukannya pakai jeans kite time before pregnant. Kite pakai MATERNITY JEANS. Berlambak jual dekat shopping mall. Online pun ada. Hihi.

Takkan lah kite nak perdajal anak sendirik. Nak pakai seluar dan baju ketat-ketat. Keselesaan time pregnant itu penting uols. :-D

Masa ni dah 36 weeks kot. 
Sorokkan perut bawah meja. :-P

Masa ni awal-awal pregnant.

Yang ni tak ingat bila.

Rupa sebenar maternity jeans,
ada kain bergetah dekat perut.

Serious rasa selesa pakai seluar jeans jenis ni. Tak menyakitkan perut dan si kecik dekat dalam tuh. ^_^ Siapa kata bila pregnant tak boleh pakai seluar jeans. :-P Sebenarnya, korang boleh buat sendirik seluar jeans maternity kalau kreatif. Nah, boleh refer dekat SINI. Kite tak reti. Beli sudeh. Sayang pulak seluar jeans lama nak jahit-jahit. Errr..sebenarnya kite cuma gheti jahit seluar koyak dengan butang tercabut aje. Hihi. 

Masa kite 32weeks, kite pergi hospital, ada appointment dengan Klinik O & G. Ada sorang attendant dekat situ dok dekat satu meja depan toilet. Dia jaga orang check up urine. Dengan kata lain, siapa yang kena buat urine, kena jumpa dia dulu lah. 

Masa tuh, kite pakai skinny jeans. Tapi jenis maternity lah. Sekali kena sound dengan makcik tuh. Dia perli perli kite, cakap pakai lah seluar elok sikit, baby tercepit lah, apa la. Ggrr. Padahal ade je orang lain pakai legging. (mungkin jenis maternity jugak) Isk. Bengang jer. Cara dia sound tuh, macam bagus jer. Kite siap angkat baju, tunjuk getah dekat seluar dan seluar kite ni jenis maternity. Lepas tuh, dia terus senyap. Hamek ko. Haha. Mungkin zaman makcik tuh pregnant, takde lagik seluar jenis cenggini kot. Pesen pakai kain batik saje. Huhu.

Dekat Jusco ada jual seluar cenggini. Antara brand yang ada adalah Scarlet. Harga pun tak mahal sangat. Masih mampu milik. Kite lebih prefer pakai jeans sebab selesa. Ntah lah, macam tak suka pulak pakai skirt. Kite ada lah 2-3 helai skirt tapi jarang pakai. Rasa leceh jer. (-.-) Lepas tuh kite ada 2 helai dress labuh. Heeee.

Rasa macam macik macik pulak pakai cenggini.
(-_-)

Ok. Tu je nak share. Terpulang pada korang nak pakai apa ketika pregnant. Yang penting, baby kat dalam tuh, tak tercepit. Hihihi. Ok! Doakan kite dipermudahkan deliver nanti yer. Ntah bila masanya. Ikut EDD, lagik 19 hari. I iz nervous. Phew. Tataaaaaaaa.