.waktu sesuai untuk cash out duit nuffnang

Salam.


Yuhuuuuuuuu. Hari ni kite dapat cheque dari Nuffnang lagik. Alhamdulillah, rezeki anak mommy. (Emm..kite nak shopping ape ye shayang? *jeling abah dia kat sebelah* hihihi). Cheque yang ke-13 sepanjang 4 tahun ber-blogging. Ok lah tuh kan. Dapat jugak dari menganga aje depan PC, tak dapat apa. Hihihi. Sebenarnya, ramai lagik blogger hebat yang dah dapat berpuluh puluh atau beratus ratus cheque Nuffnang dengan jumlah yang banyak. Kite punya tak de lah banyak mana. Boleh lah labuuuuuuuuuu.... :-P

Cheque paling latest kite dapat.
Jumlah? Heeee..ada lah. :-P

Ok. Hari ni kite nak share, bilakah waktu yang sesuai untuk cash-out duit nuffnang korang tuh? Ok. Meh sini kite ajar apa yang kite tau ek. 

History
^__^

Dekat atas ni semua history cheque yang kite pernah dapat dari tahun 2009 sampai lah tahun 2013. Dah 13 cheque kite dapat dari Nuffnang. Kite tak tipuuuuuuu. Ni buktinya. Dulu awal-awal blogging, banyak lah jugak kite dapat. Ada sekali tuh, dekat RM1000 kite dapat dalam satu cheque. Tapi dulu lah. Sekarang ni, ciput aje. Apa-apa pun, syukur alhamdulillah. :')

Ni keterangan dari Nuffnang.

Meh kite explain dalam bahasa simple ek. 
Semoga korang faham.

First sekali, kalau nak cash-out, korang kena pastikan, duit  terkumpul korang adalah RM50. Kurang tak boleh. Lebih tak ape. Ok. Faham ye anak anak? :-P

Ok. Syarat kedua pulak. Mesti cash out pada hujung bulan. Ye. HUJUNG BULAN. Cuba korang perhatikan gambar di atas. Kite ada cash-out pada 7 September. Masa tu tengah noob. Eksaited nak cash out sebab first time duit jejak RM50. (-.-")

Masa tuh, lamaaaaaaaaaaaa gile ok kite nak tunggu cheque sampai dekat rumah. Dah ingat kena tipu dah. Wuwuwuuuu. (T__T) Sebab Nuffnang akan proses cheque selama sebulan pada bulan berikutnya. Bukan bulan yang korang cash out tu. Kan dah rugi SIKIT. Kalau tunggu hujung bulan, banyak lah sikit dapat kumpul. Apa? Tak paham? Meh kite terangkan.

7 September 2009 - tekan cash out
1 October - 31 October 2009 - waktu proses
1 November - 14 November 2009 - cheque di hantar ke rumah ! 

Hureyyy! Tunggu lah dekat 2 bulan. Kalau cash out hujung bulan, tunggu sebulan, duit dah dapat. Faham? Kalau tak faham, pura pura faham je lah. Tak tau nak explain achane lagik. Huehue.

Macam cheque yang paling latest kite dapat hari ni... Kite cash out...

31 October 2013 - tekan cash out
1 November 2013 - 30 November - waktu proses
3 December 2013 - cheque sampai rumah !

Ok. Semoga ilmu ini member manfaat kepada korang. Hihii. JANGAN TANYA KITE TIPS NAK NAIKKAN DUIT NUFFNANG. Sebab duit kite ciput jer. Style entry kite, syok sendiri jer. Ada orang baca, alhamdulillah. Tak de, sudah. Hihihi.

Babaiiiiiiiiiiii! ^__^