.selesai mendobi yey!

Salam.


Hip hip hureyyy! Kite dah settle mendobi baju #babyAE #intanirfanJR selepas 2 hari. Ini disebabkan faktor cuaca yang tak berapa cerah, so, baju pun lambat lah kering. (-.-)

Kite start basuh pagi semalam, Khamis. Kite cuma ada 2 penyepit baju jer untuk baju baby. Ingatkan cukup sebab setiap satu ada 20 penyepit kecit kecit tuh..

Barang yang kite cuci adalah
1) 12 helai lampin
2) 1 hooded blanket
3) 3 helai bedung
4) 4 helai barut
5) 4 set baju baby
6) 10 helai romper
7) 4 helai legging
8) 1 helai tempat alas makan baby (apekebende ntah nama haha)
9) 6 set sarung kaki & tangan baby
10) 2 buah topi
11) 3 helai tuala
Ermm tu jer kot. Tak de lah banyak sangat sebenarnya tapi time nak sidai tuh, 2 penyepit baju tak cukup lah pulak. (T__T) Cepat cepat call husband suruh beli lagik satu. Kebetulan, dia memang ada dekat bandar. Hihihi.

(^_^)

Alalalaa comeynyeeeee..

Oh yer. Kite cuci guna washing machine jer. Tak kuasa lah nak cuci pakai tangan. :-P Padahal malas. (-.-) Dah ada teknologi, so, guna jer la teknologi yang ada. Letih nak dok mencangkung cuci baju baby guna tangan. (T__T) Pastu kite guna Dynamo yang ada pewangi Downy tuh jer. Tak guna pun detergent khas

Memula, sebelum cuci, kite asingkan baju bewarna dengan baju yang tak berwarna. Takut lah dia turun warna ke apa ke kan. Pastu baru rendam dalam 10 minit dalam washing machine tuh, pastu basuh jap pastu bilas. SIAP! Tak payah cuci lama lama. Bukannya kotor pun. Cuma nak hilangkan bau kedai dan bakteria jer. :-P

Memandangkan cuaca tak berapa nak panas, baju baju baby kering sepenuhnya pagi tadi. So, bangun pagi, semangat pegi kutip baju baby. Hari ni husband tak kerja. So, paksa dia tolong lipat lampin. Hehe. :-P

Dah siap lipat dahhh. Yeyyy!
Dah siap susun dalam wardrobe baru. Hihi

Ada beberapa lagik barang belum beli. (-.-) Husband cakap, next month lah. This month dah cukup dah. Emmm~ Kalau nak cakap pasal shopping barang baby ni, memang takkan habis. Huehuehue. :-P

Oh yer. Botol susu tak beli lagik neh. Kite macam berkenan jenama Tommee Tippee sebab dia gemuk dan pendek dan comel. Haha. Tapi akak kite suruh beli jenama NUK. Sebab akak kite cakap, botol susu ni bagus sebab susu cuma keluar bila baby sedut aje.


Kalau Tommee Tippee ni, tak tau lah pulak macamana. (-.-") Pening lah. Banyak sangat brand. Mama pulak cakap, tak payah beli botol susu kalau breast feed. Haha. Tapi rasanya nak beli jugak kot. Standby kot kot kena pakai botol. ;-) Tengok lah keadaan cemana. Nak beli yang mana satu pon tak tauuuu. Al-fening kepala. Nanti lah kite buat survey pasal botol susu. Kena compare-kan, mana satu yang bagus dan berbaloi untuk anak mommy. ;-)

Alhamdulillah.
Dah #29weeks.
Lagik 11 weeks. InsyaAllah.

Heee. K bai! Nanti cerita lagik. (^_~)v