.searching for bedung dan barut baby

Salam.


Haishh.. Macam nak pecah kepala bila dok survey barang baby dekat internet neh. Memacam yang cecantik dan cecomel. Macam cantik je. Macam comel je. :-P Sebenarnya tak de lah nak pecah sangat pon. Haha. Over betul statement. :-P

Hari tu kan, kite dah beli dah bedung dan barut dekat Anakku. Bedung beli sehelai jer. (-.-") Sebab tak jumpa lah. Kite tak shopping dekat mall besar besar. Penat nak jalan. Kite pergi The Store kat Muar tuh jer. Bedung pun yang jenis zap-on. Pastu kite ada beli blanket yang siap ada hooded. Fungsi dia pun macam bedung gak. Cuma bukan kain cotton. Kain lembut sikit. 

Lebih kurang cenggini kite punya blanket hooded tuh.
Omeyyy kannn?
*google picture*

Member kite guna blanket ni jer sebagai bedung.
Pun bolehhhh...

Ada member, siap cakap, dia guna kain batik je.
Janji TUJUAN dia nak bedung-kan baby.
Tak kira lah guna apa pun. 
:-D

Kite google gambar neh.
Macam ni barut yang kite beli.

Nak carik bedung yang kain cotton biasa tuh, tak de pulak. Barut pun sama. Beli dekat Anakku. Beli 4 helai jer. Huehue.

Kakak kite cakap, nak guna bedung dan barut banyak. (-.-") Ada kawan pulak cakap, bedung dia guna sehelai jer. Weekend baru cuci sebab tak kotor. Barut yang kena guna banyak. Ish..Pening lah..

Kite haritu tengok dekat website One Baby World. Ada bedung atau dalam bahasa omputihnya Receiving Blanket. Corak dia, mak aii. Cecantik ok! Dah lah murah. RM 10 je sehelai. Jenis kain cotton flannel. Tapi member kite dah beli. Dia cakap, kain dia keras. Tapi kalau basuh banyak banyak kali, still keras ke? Alaaa nak beli. Cantikkkkk. (>___<)

Banyakkkkkkkkk lagik corak yang santek.
(T___T)

Pastu Mama pulak cakap, beli jer kain cotton corak corak kat kedai kain pastu hantar tempah. Semeter kain cotton baru RM6. Ni bedung sehelai dah RM10. (T__T) Alaaa.. Barut pulak sehelai jer dah RM6. Kalau nak 10 dah RM60. Kalau tempah, rasa tak sampai harga tuh. Banyakkkkkkkkk lagik barang baby yang lain nak kena fikir nak kena beli. (T__T)

Padahal macam boleh buat sendirik aje. Hihi. Tak test lagik. Mesin jahit ada jer kat rumah neh. Tapi tak pernah pulak test jahit. Setakat jahit baju koyak tu, pakai jarum biasa aje. Huehueee.

Err..ahkak ahkak dan kengkawan semua... Korang tau tak kat mana mana tempat best yang jual barut dan bedung murah murah? Tolong lah bagitau kite-yang-tak-berapa-nak-ada-bajet ni. Hihii. Kite tanak yang jenis zip tuh. Kang tercekik anak haku kang. Haha.

Ni contoh yang ada zip.
Gambar kite google aje.

Kite ada baca review, doang cakap, bedung moden jenis zip ni bukannya keperluan. Cuma kehendak jer. Hihii. Tengok orang beli, semua nak beli. :-D Ikut trend lah katakan. Tapi macam kesian je budak kena balut cenggini. (-.-)

Aaaaaaaaaa...... Nanti nextweek nak ajak mama pergi kedai kain lah. Nak carik kain cotton cecomel pastu tempah bedung dan barut. Habes cerita. Tengok online neh, semua haku nak beli. Huehue. :-P Ingat nak pergi minggu ni, tapi Mama pergi jenjalan Langkawi pulak. Ada trip unter jabatan dia. (T__T)

Mana tau, kot kot dah pandai jahit, leh bisnes jual bedung dan barut pulak. Kahkah. Jahit suar koyak boleh lah intang oiiii. Kihkih. K. Babaiiiiii. (^__^)