.proceed to plan B!

Salam.


Huwaaaaaaaaaaa letih gila pork hari ni. Sakit satu badan. *pengsan* Sebenarnya hari ni kite plan nak mendobi baju since macam dah complete aje kite punya barang barang baby. Heeeeeeee. Oh yer. Baby in my womb dah #29weeks! ^__^

Rasa macam dah boleh start cuci baju sekarang sebab sekarang pun, nak jalan dah tak berapa larat. Ok tipu. Larat. Cuma sedikit mengah. (-.-) Ye lah, selama ni berat tak sampai 40 kg. Sekarang dah dekat 50 kg. Haruslah rasa nak pengsan. (T_T) Kang kalau lambat lambat, lagik lah badan ni tak larat.

Husband pepagi lagik dah pergi KL, ada kerja di sana. Pelawa jugak kite ikut tapi malas lah, baik duduk rehat dekat rumah. Boleh TIDUR. Hehee. Tapi dah banyak rehat pon boring jugak. Ok. Kan kite tadik cakap nak mendobi baju baby kan? Memandangkan cuaca tak berapa nak cerah, terpaksa membatalkan hasrat. Nanti insyaAllah esok kalau cuaca ok, kite cuci lah. Harap harap, cuaca panassssssssss.

Ok. Semalam dah pergi shopping barang baby lagik. Beli wardrobe, penyepit baju baby, bedung (Anakku), bakul baju dan beberapa barang lain. Hihihi. Rasa lepas ni kalau nak beli pon, barang kecik kecik jer kot. Barang yang penting penting, macam dah settle. Stroller & Car Seat, beli lepas bersalin nanti. InsyaAllah.

Total bedung cuma ada 3 helai. Huehue. Bedung dekat Anakku, sehelai RM23. Not bad lah kain dia. Cotton lembut. Masa kite shopping dulu, tak de bedung tuh. So, beli jer blanket 2 helai kat Anakku. Mama cakap, cukup lah. Kalau tak cukup nanti, baru beli. Lagipun, duduk rumah dengan Mama. Boleh cuci. Bukan jer nak guna semua tu sekaligus. Hihi. 

Barut pun ada 4 helai. Mama cakap cukup. Kalau tak cukup, baru beli lagik. Ikut jer lah cakap Mama. Tapi rasanya macam nak beli lagik jer. Tengok kat online, macam murah. 5 helai barut, baru RM20. Nak tempah dan beli kain sendiri, memang murah, tapi LECEHNYEEEEEEEEE. Kalau pandai jahit sendirik, tak pe jugak. (-.-) Bedung pun macam nak beli lagik. Plan nak beli dekat One Baby World (OBW). Sehelai baru RM10. Dekat Anakku, sehelai RM23. *pengsan*

Oh yer. Kite baca review mommy-to-be, mejoriti cuci baju dengan detergent khas untuk baby. Mula mula kite nak beli jugak, but then Mama cakap, basuh jer guna Dynamo. Zaman dulu, takde sabun macam zaman sekarang ni. Ok je. Dynamo bagus, bunuh bakteria jugak. Bla bla bla. Tanya kakak, dia pun guna Dynamo. Tanya bestfriend, still guna Dynamo. Heeeee. So, tak payah beli. Guna je apa yang ada. Ikut jer la apa Mama kite cakap. Semoga anak mommy tak cerewet. (^_^)

Kebosanan akibat tak dapat nak cuci baju, bertukar kepada Plan B. Haha. Pesen tak menyabar Dak Intang neh. Semalam, kite ada beli wardrobe untuk letak baju, lampin dan barang barang baby. Jenis yang pasang siap. Alaa tak mahal pun. Dalam RM69.90 tak silap. Beli kat The Store jer. Nak beli dekat Ikea, MACAM LAH IKEA TUH SEBELAH RUMAH JER WOI. Haha. Kite beli yang jenis kecik je sebab bilik tidur kite pun bukannya besar sangat. Hee.

Memula ingat macam senang nak pasang. Main skru skru jer. Japgi macam tak dapat pasang sebab ada bahagian yang tak ngam. Amende ntah doang ni buat wardrobe tak betul. *hantuk kepala dekat dinding* Tapi di sebabkan kite ni ala ala Mc Gyver (lah sangat haha) dapat jugak pasang. Tapi part part yang macam susah dan berat, kite mintak tolong adik kite since adik kite tengah cuti sekarang ni. (Politeknik Nilai).

Tadaaaaaaaa....
Wardrobe for our baby ^,^

Ok. Lebih kurang 3 minggu lepas, kite ada pos gambar baby cot dekat Instagram & FB. Sebenarnya, ni baby cot turun temurun. Teheeeeeee. Ni cot adik kite, Chacha. 7 tahun lah usia baby cot neh. Masa Mama beli, warna dia coklat. Pastu tahun 2012, kakak kite pulak dapat baby, so, baby cot ni dia guna pulak. Pastu sekarang, kite guna pulak! Hoyeh hoyeh. Tak payah beli. Dah jimat berganda ganda.

Since perabot bilik kite semuanya warna putih, Mama cakap, apa kata kite cat baby cot neh. So, husband kite pun bukak segala skru yang ada dan Abah pun hantar kat kilang perabot kawan dia, mintak tolong cat warna putih.

Tadaaaaaaaa.
New look. 
Huahuahua.

Kite dok survey, baby cot warna putih macam ni, harga dekat beribu. Ada jugak yang murah tapi mejoriti RM500 keatas. Phew. Nasib baik lah kite tak payah beli. Hihi. Ada orang cakap, jangan pasang dulu sampai baby lahir. (-.-) Tapi masalahnya, baby cot neh memang dah terpasang. Bukak balik pun sebab hantar cat. Lagipun, tak kan lah baby lahir, baru kelam kabut nak pasang. !@#$%^&

Ok. Sekian sahaja wartawan Dak Intang melaporkan. Penat pasang wardrobe tak hilang lagik. Berjam jam pasang. Kalau Ipang tau, mesti dia gelakkan. (T__T) Tuh la, pesen tak menyabar. Alaa tapi tak pe. Amek mood dulu. :-P Bab sidai dan lipat baju, kite serahkan kat dia sebab dia pakar. Keh keh keh.

Babaiiiiiiiiiiiii !