.shopping barang baby *lagi!*

Salam.


Kan entry lepas kite cakap kite nak pergi Mom & Baby Expo dekat Danga City Mall, JB kan kan? Kite jadik pergi! Hureyyy! ^__^ Tapi macam biasa lah, dah nama pun ekspo, mesti lah sesak kan.. Nak dapat parking pon kemain payah. (-.-") Cepat cepat amek barang pastu blah. Mengah nak jalan di tengah kesesakkan orang. Nak shopping pun rasa tak best sebab berlaga laga perut memasing. Haha. AMBOI. Kemain hyperbola. :-P

Sebenarnya takde la nak beli apape sangat pun since hari tuh dah beli banyak barang dah. Ipang cakap, cukup lah untuk bulan neh. Kang tak makan kang asek sibuk beli barang baby je. Hihii. Tapi bila dah TERpergi ekspo, takkan lah tak beli apape langsung kan kan? Haha. 

Nampak benda besar besar jer. Kite just beli bedding set dengan set tempat mandian baby. Both jenama Babylove. Murah pon murah. Nak beli memahal pon, kena tengok kemampuan jugak kan? (T__T) Hari tu dah habis dekat beratus dekat Anakku. Kali ni habis lagik lebih dekat Babylove. Ok. Barang baby dah cukup bulan ni. Next month pulak yer. Mommy nak tunggu duit jatuh dari langit dulu. (-.-)

Bedding Set
Kite just beli bedding set yang simple tuh jer. Baby Cot dah ade kat rumah neh. Chacha (Adik kite) punye. Kehkeh. Bedding set lama ada lagik tapi macam tak best pulak. So, beli bedding set saje lah. Jimat pon jimat. Lagipun budak kecit cepat membesar. Ye dak?

Baby Cot adik kite tuh kaler coklat tapi nanti nak cat warna putih macam gambar dekat atas neh. Konon konon nak jadik Eric Leong sikit lah. (-.-") Tapi yang ni versi-bajet-kecit. Huhuu. Sadis tul. Baby Cot neh biasa harga dalam RM500 - ribuuuu. Haish. Sep baek dah ada yang ni. Tak payah beli baru. :'D

Kite beli bedding set yang ni jer. Tak amek yang skali ade blanket tuh sebab hari tuh kite dah beli siap siap blanket dekat Anakku. So, Ipang cakap amek yang ni jer. Yang ni murah jer. 1 set dalam RM60 lebih kot.

Tempat Mandi
Untuk tempat mandi baby, kite amek set. Dapat 5 barang. Dapat besen, dapat tempat bery (yang ni kompem2 newborn baby tak leh guna lagik heheee), dapat anti-slip bath mat, dapat tuala comey dan dapat T-shape baby net (macam gambar dekat bawah ni). Satu set dalam RM70 lebih kot. Kite pon tak ingat sebab main amek jer. Sebab ada tukang bayar. Heeeeeeeeee. :'D

Senang kalau ada T-shape net neh. 
Tak penat nak pegang baby time mandikan.

Barang barang lain malas nak review sebab malas nye nak snap gambar-guna-handphone-tak-canggih-tuh. Kalau kite datang kerajinan untuk meng-review, kite review lah ek. Gambar gambar dalam entry neh semua pesen google sajer. Heeee. 

Okkkkk. Will update later. Tataaaaaaaaaaaaa.

#24weeks and still counting ! :')