.stroller baby yang sesuai untuk kereta kebalku

Salam.


Semalam kite dengan Ipang dah start hunting barang baby. Beli barang rasanya tak de la banyak sangat. HAHA. Tapi abes dekat RM 500 gak. (-_-) Nampak sales dekat bahagian mak baby pon terpaksa tutup sebelah mata jer. Puasa shopping barang mak baby buat sementara waktu.

Tapi alhamdulillah, barang yang dalam list lebih dari separuh dah beli. Hihi. Kakak kite pesan, suruh beli barang baby untuk bawak ke hospital dulu. So, dah siap ! (^_^) Cuma belum cuci jer baju, lampin dan segala bagai lagik. Ingat lepas setel beli barang semua, baru nak start mendobi. Tuh nanti mintak tolong Mama kite jer lah. :'D

Weekend nanti ada ekspo baby dekat Danga City Mall dekat JB. Kebetulan, hasben kite memang nak pergi JB wiken neh sebab dia ada kerja dekat sana sampai hari Selasa. Memula rasa macam tanak pergi. Penat nak travel jejauh. Tapi bila hasben cakap dia boleh pergi ekspo tuh sorang sorang, rasa macam tak best pulak kalau tak ikut. Dia takut kite penat katanya. Tapi tak pe lah. Demi nak nengok barang baby punya pasal. Ikut jer lah. :'D 

Pastu tadik kite dok survey survey online stroller untuk baby. Macam awal lagik nak beli, tapi baik survey sekarang. Nanti boleh start menabung. Tabung dah beli dah semalam. (-___-) Kite ingat nak beli stroller ni lepas baby dah keluar nanti. Sebab tuh nak survey sekarang.

Memang banyak stroller yang jual dekat pasaran. Tapi tak semua stroller baby tuh boleh muat dalam kereta kebalku. (Kereta Myvi saje). Tak semua stroller yang murah boleh muat dalam kereta Myvi dan tak semua stroller yang mahal muat dalam Myvi. Haha. Ayat pon pening sebab kite memang pening bila survey survey neh. Tapi kalau tak survey kang, lagik pening.

Semalam, masa beli barang baby, main amek aje. Tetiba time bayar, amek kaw. Haha. Tapi semalam kite lebih prefer beli barang Anakku. Harga pun sedang sedang jer. Tak mahal sangat dan tak murah sangat. Hihi.

Ok sambung pasal stroller. Kite tanya akak kite, dia pakai stroller jenama apa dan jenis apa. Dia cakap dia pakai stroller Mac Larren. Harga RM2k. (T______________T) RM2000 tuh boleh buat macam macam kot. Nanges ah cenggini. Zzzzzzzzzzzzzzzzzz! 

Tapi stroller tu sangat best. Boleh muat dalam kereta kecik sebab fizikal dia jenis macam payung. Orang putih cakap stoller Umbrella Fold Stroller. Tak berat sangat. Harga dia jer berat. Huuu *nanges* Boleh pakai lama. Tahan lasak, tahan karat, dan harga pon boleh tahan. (T__T)

Kalau ikut belanjawan 2013 kite, nak carik stroller below RM300. Bajet ciput. Tapi nak stroller yang comey dan muat masuk Myvi. Kalau boleh, nak pakai lama sikit lah. Zzzzzzzzzz. Kang kalau beli kat Tesco ker, Giant ker, takut tak tahan lama walaupun harga dia dalam RM100 - 200. Tapi duit jugak kot. *kesat airmata*

Kawan kite ada beli stroller jenama Sweet Cherry SCR8. Harga dia RM500 lebih. After less dapat 400 lebih. Dia beli dekat Jusco. Dia pun pakai Myvi. Kalau pening pening sangat, beli yang macam kawan kite ni jer. Kena tambah lagik RM100 sebab bajet kite memula kan cuma RM300 jer.

SCR 8

Size SCR 8

Pastu kawan kite cakap, kalau stroller jenama Sweet Cherry neh, yang siri SCR3 dan SCR4 pun muat dalam bonet Myvi. Tuh lah kite nak survey survey dulu. Mana lebih berbaloi. Setakat ni, brand ni jer yang ada dalam kepala otak.

Kite nak share satu kedai online yang ada pelbagai pilihan jenama baby stroller iaitu The Baby Store Malaysia. Cuba lah klik link ini nak cuci-cuci mata dan survey stroller yang ada di pasaran juga. Memang terbaik


Mommy mommy yang dah pernah beli stroller, share lah dengan kite. Sesungguhnya kite tersangat lah blur............. (T__T) HELP ! 

Ok babaiiiiii ! :'D