.intan irfan dah kawen ! - [review 3 : khatam + bersanding + outdoor]

Salam.


Hai korang. Selang banyak hari pulak nak update last entry pasal majlis kawen kite dekat rumah kite aritu. Hihi. Entry kali ni kite letak banyak gambar. Senang nak cerite. Kan kan? ^^ Harap korang tak boring terhibur. Kikikiki. :-P

Gaya seorang isteri yang garang (comel) hihi

Ok. Masa 31-3-13 tuh, Ahad, dalam pukul 9.30 pagi, kite ada khatam quran. Tapi takde pun gambar. (T__T) Sebab kite kan takde photographer. Photographer kite cuma kazen Ifan & adik kite. Kazen Ifan tak sampai lagik pagi tu. Yang adik kite pulak, busy pepagi tu. TAPI, KITE ADA VIDEOGRAPHER! Weeeeee~ Tunggu lagik beberapa bulan, video nikah + sanding kite siap! Rasanya masa kite tengah khatam tuh, doang ade record kite mengaji. :-) Oh ye. Vendor untuk videography kawen kite -- SENYOM :-)

Ni banner kawen kite. Style tak? 
Hihihi. 

TUKANG EDIT BANNER + BUNTING : 

TUKANG PRINT BANNER + BUNTING + KAD KAWEN: 

Comeyy tak?
Nampak sangat Intang jenis mengada 
pastu Ipang tangan didada mata keatas. 
(-____________-")

Ni walkway kite. ^_^ 
Kat ujung depan tu, pintu gerbang.
Tak nampak pulak. (-.-")

GAMBAR GAMBAR NI SEMUA ADIK KITE YANG SNAP-KAN.
YANG OFFICIAL, KAZEN IFAN YANG SNAP.
Tapi belum siap edit lagik. 
So, layan dulu ek gambar gambar yang unofficial neh. :'D

Hah! Ade pun gambar pintu gerbang kite.
Hihi.

Alaa hensemnye suamikuuuuuuuu~ 
*melting*

Oh ye.
Payung lace tuh kawan kite sponsor.
Kalau korang berminat nak sewa, boleh sewa
dekat SINI.

Tak mahal pun.
Boleh tempah dia buat pelamin, hand bouquet.
Memacam lagik.

HB ni pun, dia hadiahkan kat kite.
THANKS ARDA ^^



Sebenarnya takut orang sebelah pijak kain kite.
(>_<)

Ok! Nak cerite dulu. Kite start mekap dalam pukul 11 lebih. Cepat jer siap mekap. Sebab Kak Salina neh memang expert. Dari cantik, bertambah tambah cantik kite. Kehkeh. Ok. Sebelum mekap tak cantik pun sebenarnya. (-.-")

Yang duduk sebelah kite tuh lah 
Cantik kan diaaaaaaaa!
Yang ujung kiri kanan tuh assistant dia. 

Tuan punya SALINA BRIDAL.
Dia yang mekap time kite tunang, nikah, berinai, sanding.
Baju berinai + baju berangan + baju sanding pun dari dia jugak.

Pelamin nikah (dalam entry ni) + pelamin sanding pun dari dia.

Walkway + Pintu gerbang dengan dia.
(dah tunjuk kat atas gambar walkway & pintu gerbang)

Dannnnn....

Meja makan pun dengan dia. Hihi.

Ok. Kek ni sangat sedap!
:)

BRIDESMAID.

Oh ye. Kite ada 11 orang bridesmaid dan seorang pengapit (baju pink pekat). Tapi 11 orang bridesmaid kite dah jadik 10 orang sebab seorang dari mereka sakit. So, tak dapat nak join majlis kite. Kite belikan kain dan tudung untuk dieorang semua. Kasik kain bahan jer. Pastu doang tempah sendirik. (>__<)

Thank you very much to my dearest Laila, Zafirah, Nabila, Nooy, Azee, Cimi, Sara, Eyka, Hana & Eny sebab sudi datang rumah kite, dan tolong kite mewarnakan lagi majlis kite dengan kaler pink. Hihihi. Dieorang semua memang sporting. Sayang korang ! 

Oh ye. Kite ada ruangan guestbook + Photobooth.
Sepet ni blogger, dia ada buat entry pasal kite.
KLIK SINI.

Oh ye. 
Props yang Sepet ni pegang, kite order 
dekat SINI.

GUESTBOOK kite order dekat SINI.
Handmade. Cantikkkk !

Goodies bag tambahan.
Goodies bag sebenar takde gambar pulak.
Tunggu dari OP ek. 

(tenkiu tag tu, kite buat sendirik ^^)

Time kawen ni, kite tak buat candy buffet sebab Mama cakap tak payah sebab nanti kecah. So, buat photobooth aje lah. (~,~)

Tenks to bridesmaid kite yang tolong hiaskan tempat ni.
(^___^)

Nampak tak gambar kat screen TV tuh.

Tu sebenarnya ada videoclip gambar gambar kenangan kite masa kite start kawan dengan suami kite dulu. Hahaha. :-P

Antara blogger yang datang. :-)

Tetamu yang hadir. 

Tetamu yang datang puji, makanan sedap. Alhamdulillah. Semua hasil dari gotong royong penduduk kampung. Tu untung nya duduk kampung. Boleh rewang. :-P Pastu kanopi untuk majlis neh, Abah kite amek dengan kawan dia. 8 kanopi besar pastu 1 kanopi kecit kalau tak silap (untuk karaoke).

Masa kite nak pergi outdoor, kawan kite dari Selangor datang. :)

Dia kawan kite masa kite study dekat UiTM Shah Alam dulu. ^^ Kite tak sempat nak borak borak sangat dengan dia sebab kejar masa nak outdoor. Mujur dia faham. Tenks Na sebab datang. ^_^

Ok! Lepas setel majlis dekat rumah, kiteorang terus ke Pantai Parit Penyengat untuk outdoor. 

Yang tukang touch up kite tuh, tunang adik kite.
Yang baju itam tu, kazen Ifan, OP kite. ;)

Suke gambar ni. ^^

Gadis gadis tuh videographer kite.
Kak Ayu & the gang~

Thanks datang jejauh!
Tak sabar nak tengok hasil video mereka.

FB Page doang : SENYOM 

Bestnya kawen. :-)

Suke gambar ni !
(dia nampak macho sangat!)

<3

Semoga perkahwinan ini diredhai Allah SWT 
dan direstui kedua belah keluarga. 
AMINNNN.

Terima Kasih pada Mama, Abah, Along, Yeop, Adik, Chacha, 
sedara mara, kawan kawan dan juga family mertua untuk majlis ni.
Angah sayang semuaaaaaaa! :')

--- TAMAT ---

Ok!
Sambung entry kawen selepas majlis bertandang 20 April nanti.
(^___^)