.al quran pelangi cover baruuuuu - RM100 sehaja termasuk pos !!

Salam.


Banyakkkkkk sangat yang PM kite dekat FB dan sms/whatsapp kite bertanyakan tentang Al-Quran Pelangi. Ramai yang nak cover original, tapi stok dah takde Hukhuk. Mahap.


STOK yang AVAILABLE adalah seperti dekat gambar bawah ni. ;-) Jangan lupa baca description Al-Quran neh sebab kite takkan terima kalau dah beli, pastu nak pulang balik. (-.-")

Mushaf Al-Burhan Edisi Wanita Tajwid - Pelangi 
(Al-Quran Wanita Pelangi – AWP)
COVER MATAHARI

Ukuran: A6 (10 x 15 cm) 
Cover: Baldu.
Ready Stocks : Blue, Turqoise, Orange, Pink, Kuning..
Harga: RM 100 incl pos seluruh Malaysia.

Konten Keunggulan:
Al-Quran beserta terjemahan 30 Juzuk.
Warna muka surat ber-warna-warni.
Al Quran quantum wanita.
Tajwid 8 warna.
Fiqih wanita (Shalat, Shaum, Haji, Hamil, Waris).
20 Sejarah wanita dalam Al Quran.
Gelaran wanita dalam Islam.
Agenda muslimah khatam Al quran.
Carta tentang wanita yg haram dinikahi.
Carta tentang ibadah rawatib wanita.
Carta tentang ibadah nafilah wanita.
Indeks ayat-ayat mengenai wanita dalam Al-Quran.
Tips kecantikan mengikut sunnah Rasullulah.
40 Hadits tentang wanita (Arba'in Nisaaiyyah).

Mushaf Al-Burhan Edisi Wanita Tajwid 
COVER BUNGA
Ukuran: A6 (10 x 15 cm) 
Cover: Baldu.
READY STOCKS : Navy blue, Pink, Purple, Turqoise Blue, Maroon. Dan Brown (cover original).
Harga: RM 75 termasuk pos ke seluruh Malaysia.

Keunggulan Mushaf Al Burhan Edisi Wanita Tajwid :
1. Al Quran dan terjemah 30 Juz lengkap.
2. Tajwid berwarna.
3. 744 muka surat berwarna dengan frame bunga.
4. Khat naskah rasm utsmani.
5. Al Quran quantum wanita.
6. Carta tentang ibadah rawatib wanita.
7. Carta tentang ibadah nafilah wanita.
8. Carta tentang wanita yg haram dinikahi
9. Indeks ayat-ayat tentang wanita dalam Al-Quran.
10. 40 Hadits tentang wanita (Arba'in Nisaaiyyah) .
11. Fiqih ibadah wanita.
12. Agenda Muslimah khatam Al quran.
13. Gelar wanita dalam Islam.
14 Tips kecantikan mengikut sunnah Rasullulah.
15. 20 Sejarah wanita yang disebut dalam Al Quran.
16. Kisah tentang wanita pertama dan utama dalam lintasan sejarah Islam seperti Siti Khadijah r.a., Siti Aishah r.a., Ummu Salamah, dan ramai lagi..





READY STOCKS!
Mushaf Al-Burhan Edisi Wanita Tajwid - Pelangi 
(Al-Quran Wanita Pelangi – AWP)
COVER RIBBON


Ukuran: A6 (10 x 15 cm)
Cover: Baldu.
Ready Stocks : Pink, Purple, Orange, Merah, Hijau, Coklat, Navy, Turqoise.

Harga: RM 100 incl pos seluruh Malaysia.

Konten Keunggulan:
Al-Quran beserta terjemahan 30 Juzuk.
Warna muka surat ber-warna-warni.
Al Quran quantum wanita.
Tajwid 8 warna.
Fiqih wanita (Shalat, Shaum, Haji, Hamil, Waris).
20 Sejarah wanita dalam Al Quran.
Gelaran wanita dalam Islam.
Agenda muslimah khatam Al quran.
Carta tentang wanita yg haram dinikahi.
Carta tentang ibadah rawatib wanita.
Carta tentang ibadah nafilah wanita.
Indeks ayat-ayat mengenai wanita dalam Al-Quran.
Tips kecantikan mengikut sunnah Rasullulah.
40 Hadits tentang wanita (Arba'in Nisaaiyyah).


AL-QURAN Mushaf Al-Burhan Edisi MANAGEMENT DIRI (Versi Pelangi)
SESUAI UNTUK LELAKI/WANITA YANG INGIN MENINGKATKAN KUALITI DIRI.

READY STOCKS:
PINK, BLUE, RED.

Ukuran : 10.5 cm x 15 cm
Bahan Cover : Baldu.
Harga: RM100 including postage to All Malaysia Region.

Dimuatkan dengan:
1. Al-Quran Lengkap 30 Juzuk beserta terjemahan/tafsir.
2. Menggunakan Rasm Uthmani.
3. Kertas QPP, 656 Hal (Full colour)
4. Kertas yang berwarna warni seperti pelangi.
5. Menggunakan tajwid sistem warna.
6. Hadits-hadits tentang meningkatkan kualiti diri/kepahlawanan.
7. Membahaskan 10 ciri pahlawan sejati/peribadi unggul.
8. Membahaskan kisah 10 contoh pribadi unggul dalam sejarah.
9. Membahaskan 10 naluri peradaban dalam al-Quran dan Sunnah.
10. Terjemahan Kementerian Agama RI.
11. Design Cover yang indah dan bahan baldu yang berkualiti, susuai untuk lelaki dan wanita.



Kite pernah update pasal Al-Quran dekat ENTRY NI. Kite pos setiap hari ISNIN dan KHAMIS. InsyaAllah, sehari jer boleh sampai kalau POS LAJU tak ade problem. ^^

Ok! Pada yang berminat, boleh contact kite di....

email kite...

intanurulfateha@gmail.com 

atau sms/whatsapp kite di 

012-7186471 

atau BBM kite di 

29DDB1E


Jangan risau, Al-Quran ni akan berada dalam keadaan selamat bila sampai dekat korang semua. InsyaAllah. Babaiiiiiiii ! ^__^

.intan irfan dah kawen ! - [review 4 : majlis bertandang]

Salam. 

Weeeeee.. Gambar tak cukup tapi nak hapdet jugak sebab dah rinduuuuuuuuu sangat dengan belog. (-.-") HAHA. Ektuali, majlis bertandang buat 3 minggu selepas majlis nikah, berinai dan sanding dekat rumah kite.

Memula, nak buat selang 2 weeks jer, tapi tarikh postpone lagik seminggu sebab Irfan punya abang punya bini, ada exam. Huhu. Ektuali, majlis bertandang tuh, bukan majlis kiteorang aje tapi ada 2 pasang pengantin. Irfan & Intan dannnnn Iskandar & Azizah. Iskandar tuh, abang kepada Irfan. Dia dah nikah bulan 12 tahun lepas. ;-) Buat sekali 2 pengantin, jimat kos. :-P

Majlis diadakan di Hotel TS, Pasir Gudang, Johor Bahru. Jemputan tak ramai. Cuma meraikan pengantin dan ajak sedara mara dan kawan kawan terdekat sahaja. Takde pelamin pun. Cuma makan makan sahaja. Hehe. 

Kalau time majlis kat rumah kite aritu dah meriah kebabom. Kali ni, buat sempoi sempoi saje Irfan kate. Tema kite kali ni, OREN ! Heeeee. Laki ai tuh nak oren oren oren. (-.-") Tapi kite suke pinkkkkkkkk ! So, bini dia pun terpaksa pasrah aje lah. Tapi, nasip baik lah ai neh comey. Pakai ape pong, kite tetap comey. Haha. 

Kite just tempah baju baru untuk majlis bertandang ni. Baju kite tempah dekat kawan kite, Wanie. Klik page  Jvan Java Couture neh. 

Err..gambar semua tak sharp. Semua dari camera henpong. Harap maklong. (-.-") Ni la pesen tak menyabo nak update belog. Hihihi.


Dengan adik lelaki kite.
Pokus kat baju kite yang santek tu je oke. :-P

Cantik kannnnnnnnnnn !
Upah pun tak mahal sangat. Hihi.
LEUNIEY Inspired. ^^ Hihihi

Dengan kekasih hati dunia akhirat.
InsyaAllah. :-)

Oh ye. Lupa nak cakap. Kali ni, kite amek mekap dari Andaman Liza dekat Taman Mawar, Pasir Gudang. Harga pun not bad, cuma RM120 sahaja. ^^ Suka mekap dia sampai laki kite cakap dekat mak dia, "Mak mak.. Bini orang lawa kan mak?" HAHAHAHA. Kembangggg kejap. Kak Liza tuh sendirik kasik kite adiah kawen. Yey! Dia bagi kite satu set alat mekappp. Wuwuwuuu~ Tapi belum try pakai lagik. KITE MANE RETI MEKAP SENDIRIK WOI. (T__T)

Dengan jiran Irfan di kampung... 

Yang pasangan baju putih tuh lah Abang Iskandar & Wife dia.

Dengan besfren suami kite, Abang Denoi & Isteri, Kak Hazlina. Doang neh sempoi gileeeeeee. Baru sekali dua jumpa, dah macam lapan kurun kenal. (-.-") Hihihi.  

Pengantin bego. :-P 

Team Bujang Senang dan Bujang Senang Alumni. :-P
Bujang senang neh terdiri dari sepupu sepupu Irfan.
Doang neh rapat sangat. ^^

Ni pahal ntah Si Intang neh macam tido..
Bulu mata berat sangat ke? 
HAHAHA. 

Pengantin bersama Takim (Sepupu Irfan)
dan ehem ehemnya. 

Yang budak kecit depan tu sepupu Irfan jugak, Acemaq. ^^

Yang ni pulak family besarrr Irfan. Baju hijau tu, Abah, sebelah dia, Mak Tiri Irfan. Yang hujung belah kanan tuh, Mak Kandung Irfan. :-) 

Isk. Gambar family kite takde lagik. SEBAB ADIK KITE LAMBAT BETUL NAK UPLOAD ! GGGRrr. (marah ni) Nanti hujung minggu ni, dia balik rumah, kite suruh dia upload ek. ^^

Dan akhir sekali, alhamdulillah..
Dah selamat bergelar PUAN selama 3 minggu 3 hari.
:-)

.intan irfan dah kawen ! - [review 3 : khatam + bersanding + outdoor]

Salam.


Hai korang. Selang banyak hari pulak nak update last entry pasal majlis kawen kite dekat rumah kite aritu. Hihi. Entry kali ni kite letak banyak gambar. Senang nak cerite. Kan kan? ^^ Harap korang tak boring terhibur. Kikikiki. :-P

Gaya seorang isteri yang garang (comel) hihi

Ok. Masa 31-3-13 tuh, Ahad, dalam pukul 9.30 pagi, kite ada khatam quran. Tapi takde pun gambar. (T__T) Sebab kite kan takde photographer. Photographer kite cuma kazen Ifan & adik kite. Kazen Ifan tak sampai lagik pagi tu. Yang adik kite pulak, busy pepagi tu. TAPI, KITE ADA VIDEOGRAPHER! Weeeeee~ Tunggu lagik beberapa bulan, video nikah + sanding kite siap! Rasanya masa kite tengah khatam tuh, doang ade record kite mengaji. :-) Oh ye. Vendor untuk videography kawen kite -- SENYOM :-)

Ni banner kawen kite. Style tak? 
Hihihi. 

TUKANG EDIT BANNER + BUNTING : 

TUKANG PRINT BANNER + BUNTING + KAD KAWEN: 

Comeyy tak?
Nampak sangat Intang jenis mengada 
pastu Ipang tangan didada mata keatas. 
(-____________-")

Ni walkway kite. ^_^ 
Kat ujung depan tu, pintu gerbang.
Tak nampak pulak. (-.-")

GAMBAR GAMBAR NI SEMUA ADIK KITE YANG SNAP-KAN.
YANG OFFICIAL, KAZEN IFAN YANG SNAP.
Tapi belum siap edit lagik. 
So, layan dulu ek gambar gambar yang unofficial neh. :'D

Hah! Ade pun gambar pintu gerbang kite.
Hihi.

Alaa hensemnye suamikuuuuuuuu~ 
*melting*

Oh ye.
Payung lace tuh kawan kite sponsor.
Kalau korang berminat nak sewa, boleh sewa
dekat SINI.

Tak mahal pun.
Boleh tempah dia buat pelamin, hand bouquet.
Memacam lagik.

HB ni pun, dia hadiahkan kat kite.
THANKS ARDA ^^



Sebenarnya takut orang sebelah pijak kain kite.
(>_<)

Ok! Nak cerite dulu. Kite start mekap dalam pukul 11 lebih. Cepat jer siap mekap. Sebab Kak Salina neh memang expert. Dari cantik, bertambah tambah cantik kite. Kehkeh. Ok. Sebelum mekap tak cantik pun sebenarnya. (-.-")

Yang duduk sebelah kite tuh lah 
Cantik kan diaaaaaaaa!
Yang ujung kiri kanan tuh assistant dia. 

Tuan punya SALINA BRIDAL.
Dia yang mekap time kite tunang, nikah, berinai, sanding.
Baju berinai + baju berangan + baju sanding pun dari dia jugak.

Pelamin nikah (dalam entry ni) + pelamin sanding pun dari dia.

Walkway + Pintu gerbang dengan dia.
(dah tunjuk kat atas gambar walkway & pintu gerbang)

Dannnnn....

Meja makan pun dengan dia. Hihi.

Ok. Kek ni sangat sedap!
:)

BRIDESMAID.

Oh ye. Kite ada 11 orang bridesmaid dan seorang pengapit (baju pink pekat). Tapi 11 orang bridesmaid kite dah jadik 10 orang sebab seorang dari mereka sakit. So, tak dapat nak join majlis kite. Kite belikan kain dan tudung untuk dieorang semua. Kasik kain bahan jer. Pastu doang tempah sendirik. (>__<)

Thank you very much to my dearest Laila, Zafirah, Nabila, Nooy, Azee, Cimi, Sara, Eyka, Hana & Eny sebab sudi datang rumah kite, dan tolong kite mewarnakan lagi majlis kite dengan kaler pink. Hihihi. Dieorang semua memang sporting. Sayang korang ! 

Oh ye. Kite ada ruangan guestbook + Photobooth.
Sepet ni blogger, dia ada buat entry pasal kite.
KLIK SINI.

Oh ye. 
Props yang Sepet ni pegang, kite order 
dekat SINI.

GUESTBOOK kite order dekat SINI.
Handmade. Cantikkkk !

Goodies bag tambahan.
Goodies bag sebenar takde gambar pulak.
Tunggu dari OP ek. 

(tenkiu tag tu, kite buat sendirik ^^)

Time kawen ni, kite tak buat candy buffet sebab Mama cakap tak payah sebab nanti kecah. So, buat photobooth aje lah. (~,~)

Tenks to bridesmaid kite yang tolong hiaskan tempat ni.
(^___^)

Nampak tak gambar kat screen TV tuh.

Tu sebenarnya ada videoclip gambar gambar kenangan kite masa kite start kawan dengan suami kite dulu. Hahaha. :-P

Antara blogger yang datang. :-)

Tetamu yang hadir. 

Tetamu yang datang puji, makanan sedap. Alhamdulillah. Semua hasil dari gotong royong penduduk kampung. Tu untung nya duduk kampung. Boleh rewang. :-P Pastu kanopi untuk majlis neh, Abah kite amek dengan kawan dia. 8 kanopi besar pastu 1 kanopi kecit kalau tak silap (untuk karaoke).

Masa kite nak pergi outdoor, kawan kite dari Selangor datang. :)

Dia kawan kite masa kite study dekat UiTM Shah Alam dulu. ^^ Kite tak sempat nak borak borak sangat dengan dia sebab kejar masa nak outdoor. Mujur dia faham. Tenks Na sebab datang. ^_^

Ok! Lepas setel majlis dekat rumah, kiteorang terus ke Pantai Parit Penyengat untuk outdoor. 

Yang tukang touch up kite tuh, tunang adik kite.
Yang baju itam tu, kazen Ifan, OP kite. ;)

Suke gambar ni. ^^

Gadis gadis tuh videographer kite.
Kak Ayu & the gang~

Thanks datang jejauh!
Tak sabar nak tengok hasil video mereka.

FB Page doang : SENYOM 

Bestnya kawen. :-)

Suke gambar ni !
(dia nampak macho sangat!)

<3

Semoga perkahwinan ini diredhai Allah SWT 
dan direstui kedua belah keluarga. 
AMINNNN.

Terima Kasih pada Mama, Abah, Along, Yeop, Adik, Chacha, 
sedara mara, kawan kawan dan juga family mertua untuk majlis ni.
Angah sayang semuaaaaaaa! :')

--- TAMAT ---

Ok!
Sambung entry kawen selepas majlis bertandang 20 April nanti.
(^___^)

.intan irfan dah kawen ! - [review 2 : inai di jari + malam berinai]

Salam.

Sambung lagik entry kaweng. Kali ni, kite update pasal malam berinai pulak yek. Kite kan nikah lepas isyak. Gedebak gedebuk, setel dalam pukul 10 lebih. Perut dah lapar! Tapi masa dah suntuk, so korbankan perut dan pergi bersiap untuk malam berinai pulak. (-.-")

Tadaaaaaa.
Kite memilih untuk pakai songket bunga tabur time berinai. 
(^__^)

Heeeeeee.

MEKAP DAN OUTFIT SEMUA TOTALLY OLEH

Mekap ni sama je macam time nikah, cuma Kak Salina touch up balik. Lepas settle majlis berinai, Ipang dah tak menyabo nak jamming. Sebab Abah kite ada panggil orang kugiran. Doang perform sampai pukul 2 pagi. :'D Pastu Ipang pun tumpang sekaki jamming. 

Gaya seorang rockers :-P

Yang baju hijau tu Mak Mertua kite.
Sempoi sangat, siap nyanyi. Hihihi

Tengah tengah jamming, adik kite bakar bunga api.
Huuuuu meriah sangat malam tuh ! :')

Antara tetamu yang datang masa malam nikah + berinai.

Sibuk Ipang jamming, sibuk kite posing dengan kesayangan.
^_____^

OK! Nak cerita pasal SEBELUM nikah. Sebelum nikah, mak andam kite bagi kite sehelai baju free untuk diberangan-kan. Baju ni tak termasuk dalam pakej bridal yang kite amek. Tapi disebabkan kite ni comel, kahkah dia kasik kite selai baju. Dia suruh pilih apape baju, so kite pilih baju ni. :-) 

Cantik kan? 
Kalau buat sanding pun cantik jugak.
:'D

Tapi untuk bersanding, kite dapat baju baru. Baju tuh memang di buat khas untuk kite. Yey! Sayang Kak Salina lebey. Kite memang dah cakap dengan dia, kite nak baju kaler putih yang comel comel, sesuai dengan perwatakkan kite yang comel. (kononnye) Hihi. 

Isteri Dak Ipang.
(^_~)v 

Suami rockers, isteri pong kene same.
Heeee.

CANTIK TAK INAI KITE?

Percaya tak, inai kite neh cuma berharga RM120 jer. Siap sekali dengan kaki, tangan dan lukis lukis kat kaki dengan tangan ni. Yang inaikan kite, kawan adik kite jer. 

Dup dap dup dap masa nak pakai inai neh. :')

Mahap lah gambar tak terang sebab ni cilok dari instagram.
Kite berinai pagi. Malam nak nikah, pagi baru pakai inai.
(-.-")


Kalau nak tempah inai dia, boleh contact dia dekat 
Nama dia PIKA.

Ok. Next entry will be bersanding.
Stay tuneeeeee ! 
:'D 

Dan ALHAMDULILLAH..
Sudah seminggu bergelar isteri.
PUAN INTAN 
(^__________^)

REVIEW 1 : NIKAH