.penyelesaian kepada-pompuan-tak-reti-lilit-shawl !

Salam.

Kite kan, suke nengok orang pakai tudung shawl atau pashmina yang tebelit belit tuh. Cantik tapi bile belit kat kepala sendiri rasa macam kena belit dengan..... (Please fill in the blank.) So, bila ada soang kawan kite, introduce satu jenis tudung yang di beri nama "Bokitta" terus kite rasa macam, eh terer jugak kite belit tudung walaupun tipu tipu. Haha.

Ektuali Bokitta nih adalah koleksi tudung dari Lebanon. Tudung ni sangat cepat dan senang nak pakai sebab dia dah siap jahit. Tak payah pakai kerongsang pun sebab dekat bahagian bawah leher tu kan, dia ada getah. So, getah tuh boleh stretchable. Tudung neh ala-ala tudung syria tapi tudung syria tuh biasa kan. Yang ni patern dia macam shawl atau selendang yang dah siap di belit. Tehee~

Ehem.
Bergaya dengan Bokitta pertama ku.
Klik SINI untuk tengok warna sebenar tudung.
*abaikan kawasan rumahku yang semak sebab tengah renovate*

Balik kerja tadik terus suruh Mama tolong snapkan gambar. Heee. Bokitta yang kite pakai neh jenis mini. Dia singkat sikit. Harga dia cuma RM89.. Ada jugak yang versi Maxi. Yang maxi punya, harga dia RM99 jer.

Kat opis tadik, kite tanya soang akak tuh. Cantik tak tudung kite? Then dia cakap, Cantik. Tapi akak tak pandai nak belit belit tudung. HAHA. Tudung neh pun bukan tebelit. Main sarung jer. Tak pakai pin atau kerongsang langsung. Sesuai lah untuk pakai pergi kerja bila bangun lambat. Huehue. 

Eh, comelnya saye. :-P

Banyak lagik corak dan warna lain. Dapat gaji bulan ni, nak beli lagik satu. TAK KIRA ! Heee. Kalau korang teringin nak beli dan pakai tudung yang sama, boleh LIKE page BOKITTA MALAYSIA dekat Facebook mereka. 



Btw, Bokitta ni dah pernah masuk dalam Utusan dan dah pernah keluar TV. Tapi kite jer baru tau pasal tudung neh. Kesian betul. (-.-")

Ok, selamat membeli belah !
(^___^)