.leuniey lah konon !

Salam.


Bertemu lagik kite dalam segmen berkongsi cerita kaweng. Kehkeh. Ok! Rasanya dah lama tak tulis. Last haritu pasal checklist kawen kot! Ok tipu! Lepas tuh ada lagik kite hapdet pasal HIV test. :-P Bila dah start kerja neh, balik kerja je, terus tidur. Tak sempat nak jenguk belog. (>_<)

Kali ni nak share pasal baju time majlis bertandang kat JB bulan 4 nanti. Ektuali memula macam nak sewa, nak pakai baju songket bunga tabur. Nak sangat pakai baju tuh.. Tapi since majlis dekat sana buat majlis tertutup dekat hotel which means untuk sedara mara dan rakan rakan terdekat jer. So, tak jadik nak sewa baju dekat bridal. 

Pastu macam sedih lah kan, tak dapat pakai baju songket time kawen sebab time kat rumah kite kat Muar, tak pakai songket. Wuwuuu. Pastu tetiba Mama cakap, suruh buat malam berinai. Kan memula dulu (dah penah cerite dekat belog lagi satu) nak buat nikah ngan sanding hari yang sama. Pastu Mama cakap macam kejap pulak majlis tuh nanti. Habes duet banyak tapi cuma sehari. Pastu terus kompem buat malam berinai dan pakai baju songket tuh time malam berinai.

Yeay! Dapat jugak pakai baju itu. Tapi tak decide lagik nak kaler ape. Macam nak biru. Macam nak merah. Nanti ah pikir. Mebi dalam bulan 2 kang baru pergi pilih baju dekat bridal.  Kalau bulan 3 pun tak pe. Sempat lagik. :-P  Baek sangat kak Salina sebab kasik kite pree je baju. Cuma kena bayar tambahan untuk mekap. Maceh kak. Lap yu much !  Kalau bulan 3 pun tak pe. Sempat lagik. :-P

Kan kite cakap, yang kat JB tuh dah tak jadik pakai baju songket kan kan? Pastu kite cakap dengan Mama, nak tempah baju dengan kawan. Pastu baju tuh jadik salah satu hantaran. Kan dah jimat ! :-D Pastu terus beli kain dekat Jakel Melaka pastu terus tempah. Malam ni, kawan kite datang rumah untuk fitting. Gila cepat dia buat. *thumb up!* Kite tempah dekat kawan kite YANG INI.

*credit to google*

Alaaa......Leuniey ni dah memang lawa. Pakai ape pong lawa. Kalau Dak Intang pakai, lawa ke? Dah lah ketot. Kehkeh.

Ehems!

Ni lah antara beberapa design baju inspired by Leuniey. Ewah. Kemaen. Nak buat sebijik macam leuniey memang tak lah. Sebab beliau punya baju mesti lah beriban. Ai punya tak de lah cenggitu sangat. Heeee. Cuba teka baju kite yang design mane satu? Ngeee. Nengok aje lah hasilnya acane bulan 4 nanti yek! Jeng jeng jeng ! :-P

Tema kite dekat JB nanti oren itam. Ifan yang pilih kaler. Dah kat rumah kite, kite pilih pink kaler. Kehkeh. Nanti Ifan pakai baju melayu cekak musang warna oren pastu songket warna itam. Eiii..mesti hensem pakwe tunang ittew nanti. Eh, time tuh dah jadik suami! :-D

Ok ! Ada lagi beberapa hari untuk ke majlis kite. Pada yang nak kad tuh, bagi lah alamat. Nanti kite pos. Pada yang tak kisah kalau kite jemput dari belog atau pesbuk, mari lah datang memeriahkan majlis. ^^ 

Dup dap dup dap. Wish me luck! Aminnn~~