.percutian ke melaka wonderland ! Yeeeeha !

Salam.

Percutian ke melaka wonderland? Percutian ke? Haha. Excuse my ayat yang tunggang tebalik. (-.-") Ok. Ektuali, Hari Ahad lepas, kite satu family pergi ke Melaka Wonderland. Yeay! Adik kite dapat tiket pree. Yer, di ulangi. Tiket pree ! Hik.

Dia dapat semilan keping. Pastu, semua family kite pergi. TERMASUK lah bakal family. Ehem ! :-P Cuma ahkak kite aje yang tak pergi sebab dia kan duduk kat Penang. Tuh lah, sape soh dok jauh sangat. :-P

Kiteorang gerak pukul 11 pagi dari rumah. Dari rumah 2 keta. Keta Adik dengan keta Mama. Pastu singgah mahkamah sebab Abah ade kerja kat sana. Abah bawak keta kite. So, pick up Abah, then tuka kereta then gerak ke Melaka dengan 3 kereta. Konvoi. Eleh, kemaen! Macam nak pergi jauh sangat. Kuikui.

Sampai Melaka Wonderland tak ingat pulak pukul berapa. (-.-") Pukul berapa ntah sebab banyak sangat destinasi yang singgah. Huh!

Kami gerak duluuuuuuu~ :-P

Kiteorang pergi berlapan. Yang tukang snap pic neh, adik kite yang kecit. Yang baju itam tuh gelpreng adik kite. Yang sebelah beliau tu tunang kite. Aik, kenapa tunang kite dok jauh dari kite. Gggr!

Chacha ni susah nak senyum.
Tapi sekali dah senyum, alahai comeyynyeee.

SEBIJIK MACAM ANGAH DIA.
Keh keh keh.

Jarang sangat dapat nengok dia bebetul senyum depan camera.
Selalunya dia akan buat muka.
(-.-")

Ntah amenda kite bebel kat die mase neh. 
Kakakakaka.

Sambung jalan lagik.

WOI, PANDANG MANE TUH !!
:-p

Eh lupe nak cakap.

Sebelum masuk MW, makang mekdi dulu dalam keta. Ingat nak bawak mekdi masuk MW, tapi tak boleh pulak. (-.-") So, simpan tenaga bebanyak untuk kegunaan kejap lagik. :-P
  
Tak sabar nak mandi ! 
(^________^) 

Sabar aje lah layan kerenah tunang mu ini. :-P 

HAHA. 

Mandi dekat kawasan cetek aje. Sebab konon nak jage Chacha padahal sendirik penakut. (-.-') Ektuali banyak je game yang best. Rugi kalau beli tiket RM30 tapi tak maen semua game. Tapi dah dasar pentakut. Tiket mahal mana pun, ai pedulik ape. :-D

Alahai gembiranya Chacha.

Belakang Chacha tuh ada Abang Ipan. Ektuali, dia masuk dalam gelongsor neh sekali, kengkonon nak jage Chacha. Tanak Chacha stuck kat dalam. Sekali dia yang stuck. HAHA. Nampak sangat gemok. :-P

Alahai.... Sayangnyeee...

Ektuali kiteorang memang plan nak buat Chacha happy. Sebab lately neh, Chacha macam sedey sebab isu anak angkat. :'( Tatau lah siapa yang mulut tetttttt dekat sekolah dia. Balik rumah, Chacha cakap dia anak angkat pastu nanges. (T__T)

Time neh ajak Chacha balik, dia tak mo.
Huuuu.

Game ni agak menakutkan.

Memang tak lah kite nak maen ! (T__T) Ifan dok maen game neh dengan adik kite. Kemaen seronok doang. Hihihi.

Sebelum balikkk.

Abah kite tak mandi pun. Dia dok jage beg. Hihii. Maceh Abah. (^__^)

Kite cuma bawak satu tudung aje.
(-.-")

Ingat time mandi nak freehair, tapi tapi tapi.... Kalau kite belum tunang tak pe lagi yunk. Ni kite dah tunang. Abang tanak kau tak pakai tudung. Bla bla bla. Ok fine. Pakai je tudung. Pastu seboleh boleh kite nak mandi tanak basah tudung, tapi anasir jahat seperti tunang sendirik yang tarik pelampung yang kite tengah naek pastu letak kite kat tempat air banyak. Sumpah susa nak napas. Dem betul. Kalau lemas cemane woi !!!

Ngeeee.
My beloved parent. <3

:-*

Ok. Sekian saje entry shaye. Nanti ada masa, kite hapdet lagik ek.! :-) Babaiiiiiiiiiiiiiii !!!