.review majlis tunang : OUTFIT

Salam.


Ewah. Kemaen nak hapdet entry part by part budak intang neh. Hihihi. Ok. Memula sekali kite nak ceta pasal baju yek. Next entry pasal mekap pulak ! (^_~)v

Ektuali, baju tuh awal awal lagik kite dah tempah. Tempah dengan housemate kite aje. Adik dia tailor. Ektuali, kaen untuk baju tunang tuh, kaen cotton je. Kaen tuh Mama beli online. Tak rancang pun nak buat baju tunang. Sekali bila dah dapat, kite cakap nak buat baju tunang. Mama pun macam pelik la kan. Sebab biase orang tunang pakai baju lace la, ape la. 

Tapi kite nak baju dari kaen COTTON jer. (-.-") Sebab utama, nanti kalau pakai kaen lace, kite tak pakai lagik kang baju tuh. Dah lah masa jadik pengapit akak kite kawen aritu, buat baju dari kaen lace. Beli memahal, pakai tak sampai 10 kali rasanye. (-.-") Kalau buat baju kurung biasa dari kaen biasa, boleh pakai time raya ker, orang kaweng ker, kan kan kan? :-P

Cantik kan? Hihihi.

Baju neh RM90 je. Murah kan? Ngee. Kite ada update dekat belog B2B kite pasal kaen neh. Beli tahun lepas lagik, bulan 12 cenggitu. :-P Pastu kite pergi SSF Home Deco dekat Melaka. Aritu masa awal tahun, SSF kat area ruma sewa kite kat Melaka tuh buat jualan nak tutup kedai. Semua barang 50-70%. So, borong lah beads bebanyak. Kite upah kawan kite jahit manik dekat baju tunang kite. Upah jahit baju + manik RM100 je. Sangat murah kan? Tak dapat harga cenggini dekat luar. ;-) Tapi beads semua tuh kite beli siap siap. Dia tolong jahitkan. Kite tak kreatif. -_-

Beads dan pearls yang bergelimpangan.
Yang kaler pink tuh, lace yang di potong ikut meter.
Kite beli 2 meter untuk jahit dekat leher. 

Design baju tuh buat kurung moden biasa je. Memula, Eny dari TG dah designkan baju cam gambar dekat bawah neh tapi sebab Butterfly kat baju kite neh besar sangat. So, buat jer la kurung moden. Huehue. Tak payah nak fesyen fesyen sangat lah intan oit ! ;-p

Nanti buat design camni time raya next year lah!
(^_^)

Lepas tuh, bila dah siap jahit..... 
.
.
.
.
.
.
.
.

Tadaaaaaaaaa..!

Ni lah tukang jahit manik, Ana.
Tenksss for the beautiful outfit <3

Baju nikah pun tempah dengan adik dia.
Dah settle~
Ngeeeeee.
(^____________^)

With my beloved ex-housemate.
Tenkssss sebab datang ! <3

Nampak tak beadsss yang banyak itu.
I loikeeeeeee ~

Dengan Maksu shaye. 
(^_~)v

Secara keseluruhannya, kite sangat suke dengan baju kite. Berbaloi baloi. Ramai yang datang rumah kite masa Majlis Tunang kite cakap baju kite cantek dan lain dari yang lain. Hikhik. kembang hidong semangkuk ! Kehkeh.

Ok bai. 
Till the next review !
:-)