.review majlis tunang : HANTARAN

Salam.


Nak review pasal hantaran pulak lah. Ektuali kite sukeeeeeeee sangat sangat dengan hantaran kite sebab 100% kite buat sendirik! Ok tipu. Adalah dalam 20% Mama kite tolong. Eh, 30% kot. Hihihi.:-P 

Ektuali, kite neh bukannye kretip sangat. Tapi kite suka dok gugel gambar hantaran pastu nak tiru lepas tuh tak jadik. (T_________T) Sadis betul. Penggugelan yang gagal. (T__T) Tapi, kite pun ada usha gambar hantaran kawan kite punya adik. Dia buat style bantal. Tapi bukan bantal betul, tapi polisterin bentuk bantal.

Ni lah dia, polisterin bentuk bantal tuh. 

Satu bantal dalam RM3 camtu. Kite beli 9 aje. Pastu kite beli kaen jesy 2 meter. Semeter RM3. 2 meter baru RM6. See? Kite memang beli benda murah murah aje. Sebab tu untung nya survey awal awal. Huehue. Tapi, kain neh bidang besar. Memang cukup untuk bungkus 9 bantal tuh. Siap ada lebey lagik kaen. Kaen jesy neh cantik. Dia ade corak corak dekat atas kaen tuh. Tapi kalau nak jimat, jangan bungkus semua bantal tu sampai bawah. Bawah bukan nampak pun. Bungkus atas dengan tepi je.

Lepas tuh, tepi tepi keliling bantal tuh, letak benda kilat yang kat gambar atas. Lupa apa nama dia. (T__T) Kite beli dekat SSF Home Deco. 10 meter, RM10.90 kalau tak silap. Kite beli 20 meter. Tapi ada lebey, kite kasik dekat Ifan. So, dia tak payah lah beli lagik benda tuh. Huhu. Dekat sudut bantal tuh, kite beli jurai jurai (tatau nama) kaler silver dalam 3 meter. Potong kecit kecit dalam 2cm pastu tampal dekat sudut guna gam gun. Ektuali, dekat kedai barang hantaran, ada jual besi sudut untuk bantal tuh. Tapi mahal. 1 set (4 sudut) dah belas belas RM kalau tak silap. Tak ingat lah. Tu baru satu set. Belum 9 set untuk 9 hantaran. Pokai nyah, 

Susah kemaen nak explain jurai jurai.
Neh lah benda tuh.
(ni gambar gugel jer)

Tapi kite beli kaler silver. Semeter baru dalam RM5 camtuh. Ikut jenis lah. Tapi murah lah  nak compare dengan yang besi sudut tuh. Kite neh kan pentunang-low-bajet. Huhuhu. (>__<)

Lepas setel buat bantal tuh, susun barang atas bantal then sumbat bebunga celah barang barang tuh. Huehue. Kite letak bunga light pink and shocking pink. Tu semua bunga plastik. Untuk sirih junjung, baru guna bunga hidup. Err yang bunga plastik tuh, kite maen selit aje. Tapi Mama bagi komen lah kalau tak elok ke buruk ker. Pastu letak sket bebulu kaler silver. Kasik tutup sket lubang yang tak leh sumbat bunga. Teheee. Pastu siapppp ! :-D

Tadaaaaaaa.

Sangat berpuas hati dengan hantaran sendirik :-D Kite kasik Ifan 9 barang which are 1) Sirih junjung, 2) Panasonic electric shaver, 3) Jam tangan casio edifice, 4) Kemeja crocodile, baju nikah & songket, 5) Coklat Beryls, 6) Songkok, 7) Buah-buahan, 8) Kek roll & kuih raya, 9) Tuala.  


Alahai. 
Tak sabar nak buat hantaran untuk kaweng pulak.
xD

Barang barang untuk hantaran neh, mejoriti kite dah beli awal awal lagik. So, tak de lah rasa duet keluar banyak sangat. Cuma hantaran berbentuk makanan jer lah beli 2 hari sebelum majlis. ;-)

Ni pulak hantaran Ifan untuk kite.

Ada 7 hantaran semuanya. 1) Sirih junjung, 2) Cincin & beberapa keping duet RM10 yang di rahsiakan nilainya :-P (simbol duit hantaran time kaweng nanti), 3) Handbag MNG, 4) Sepasang baju nikah & sepasang baju kurung, 5) Coklat Beryls, 6) Buah-buahan dan 7) Kek!

Ok. Itu saje mau update. Kepada sesapa yang nak tunang atau kaweng, jom lah share share idea dengan bakal pengantin low bajet macam kite. (-.-")

Okbai! 
:)