Testing update blog via blackberry

Ehem ehem. Testing aje dulu. Kalau jadik, nanti kite ajar cane oke! :p
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

.review majlis tunang : DOORGIFT

Salam.


Rasanya ni review terakhir kot sebab rasa macam dah tak de ape yang nak di ceritakan. Eh, ke kite ada tertinggal apape ek? Huu. Kalau nak tau pape, tinggal komen kat ruang komen ek ! ;-)

Oh ye. Doorgift kite biase biase aje. Kite guna paper beg, thank you tag dan doily paper dekat bahagian luar. Then lekatkan riben. Dekat dalam pulak, kite letak gegula, sumi, apam polkadot dengan felt keychain. Paperbag tuh kecit. So, terhad lah nak letak pape kat dalam dia. Paper bag tuh kite beli online dekat SINI. Doily Paper pun beli kat situ jugak. Doily paper tuh kertas yang warna putih dekat gambar gambar bawah neh. Susah nak explain. Huhuhu. 

Ni pinjam bakul mama. 

Bakul neh buat isik doorgift. Senang nak kasik doorgift kat sedara mara dan kawan kawan. Hihi. 

Ni lah doorgift kite. 
Simple aje.
(-.-")

Mahap lah. gambar tak berkualiti. 
Gambar dari OP tak siap lagik. :'(

Ni keychain felt yang kite beli dari kawan kite.

Close up lah sangat.
Huu.

Kerta putih yang kite tampal riben tuh lah doily paper.

Err..itu aje doorgift kite.
Tak de lah special mane pong.
(T__T)

Design thank you tag ni kite buat sendirik.
(^_~)v

2,9,2012 people like this tuh saje je buat camtuh. Gila ramai orang like. Hihi. Sebenarnya tuh simbolik tarikh kiteorang tunang. :') Puas hati dapat design sendirik. Jimat. Tak payah nak tempah tempah. Tak sabar nak design untuk kaweng pulak. :-D

Oh yer. Hari tuh ada yang komen pasal hantaran kan. Doang cakap, tak nampak gambar sudut yang kite maksudkan dekat bantal hantaran dekat ENTRY INI. So, gambar dekat bawah neh, harap dapat membantu. :') 

Senang dan murah. :-P
Tapi comot sikit kite gam. (-.-")

Sekian sahaja entry review majlis tunang dari pentunang-bajet-kecit. Dan sebelum tuh, kite nak explain sket. Bukan niat kite nak menunjuk nunjuk apatah lagik mendongak langit (ewah, kemaen ayat hihi) bile hapdet pasal entry tunang semua neh. Kite cuma nak share preparation kite. So, senang lah untuk kawan kawan yang laen yang bajet kecit macam kite tapi idamkan majlis yang sempurna time tunang.. 

Memang betul, ada yang mengatakan bila bertunang, perlu di rahsiakan, perkahwinan yang diwar-warkan. Tapi, pesbuk kan penuh dengan kengkawan dan sedara mara. Kite anggap semua yang ade dalam pesbuk kite, semua kawan kite. Kalau bukan kawan, kenapa add kite?

Hmm..salah ke nak share happiness dengan sedara mara dan kawan kawan? (T__T) Ada sedara mara yang tak dapat datang time majlis tuh dan pesbuk lah medium untuk kami berkomunikasi. Bukan ke lebih baek mendoakan semoga hubungan yang dibina ni berkekalan sehingga kami nikah dan bukannya mengata "Kalau tak jadi, padan muka." :')

Okbai. 
Selamat malam kawan kawan.
Jumpa lagik laen kali.
(^___^)

**Kalau nak beli SUSU ALPHA LIPID SDII, 
boleh contact kite dekat SINI yek ! :)

.kite ade jual susu Alpha Lipid SD2 !!

Salam.


Korangggggg..kite ada jual susu Alpha Lipid SDII. Kalau ada sesiapa yang berminat nak beli, boleh PM kite ada text kite di 012-7186471. InsyaAllah, boleh kurus dan sihat tanpa perlu berdiet ! :-P

Jangan risau, rasa dia SEDAP. Ehem! Rasa susu ni macam rasa soya.. Mix dengan vanila dan green tea.. Boleh shake dengan air sejuk lepas tuh bile minum, rasa macam askem vanila pong ada. Hihii. Tak rugi cuba tau.

Siapa kata kena berlapar time diet? Bila minum susu Alpha Lipid SD2, korang still boleh enjoy good food dan still LOSE WEIGHT!! Ohsem kan?

Seminggu je dah turun 6kg !

Try lah beli satu tin dulu. 
Tak menyesal punya. 
(^__^)

Pape PM kite kat pesbuk atau 
email kite atau
intanurulfateha@gmail.com
sms/whatsapp kite yek !
012-718 6471
tak pun BBM kite ;)
29DDB1EB

Okbai :')

.korang pernah rasa tak?

Salam.

Hari ni sampai tempat kerja awal. Kite jadik orang kedua datang. Yang pertama, amoi-muka-kerek-nak-kene-penyepak-lapan-belas-das. Zzzzz. Bukan lah tak suka dia tapi tak suka dia sangat sangat. Bila cakap dengan dia, dia buat muka. Ish ! (-.-")

Ok. Bukan nak cerite pasal tu sebenarnya. Err..nak tanya, korang pernah tak mengalami situasi cenggini. Bila malam sebelum tidur, gaduh pung pang kebabom dengan boipreng/tunang hihi pastu menanges melalak lalak pastu bila penat, tertidur. (-.-")

Pastu kan, bila bangun pagi dapat sms panjang lebar sayang sayang mintak maaf dari pihak yang hampes-sampai-buat-korang-nanges-tu pastu kan korang terus ok. Dah tak de nak mengamuk ngamuk macam malam tadik.

Sms dia kengkadang panjang lebar, kengkadang cuma, "Good morning sayang. Muah. :-*"

Itu aje sms dia.
Pastu terus ok.

Buat penat je mengamuk macam orang gile malam tuh.
Dapat sms kontot cenggitu, terus riang ria.
(T__T)

Okbai. 
Nak start kerja. :-P

.review majlis tunang : HANTARAN

Salam.


Nak review pasal hantaran pulak lah. Ektuali kite sukeeeeeeee sangat sangat dengan hantaran kite sebab 100% kite buat sendirik! Ok tipu. Adalah dalam 20% Mama kite tolong. Eh, 30% kot. Hihihi.:-P 

Ektuali, kite neh bukannye kretip sangat. Tapi kite suka dok gugel gambar hantaran pastu nak tiru lepas tuh tak jadik. (T_________T) Sadis betul. Penggugelan yang gagal. (T__T) Tapi, kite pun ada usha gambar hantaran kawan kite punya adik. Dia buat style bantal. Tapi bukan bantal betul, tapi polisterin bentuk bantal.

Ni lah dia, polisterin bentuk bantal tuh. 

Satu bantal dalam RM3 camtu. Kite beli 9 aje. Pastu kite beli kaen jesy 2 meter. Semeter RM3. 2 meter baru RM6. See? Kite memang beli benda murah murah aje. Sebab tu untung nya survey awal awal. Huehue. Tapi, kain neh bidang besar. Memang cukup untuk bungkus 9 bantal tuh. Siap ada lebey lagik kaen. Kaen jesy neh cantik. Dia ade corak corak dekat atas kaen tuh. Tapi kalau nak jimat, jangan bungkus semua bantal tu sampai bawah. Bawah bukan nampak pun. Bungkus atas dengan tepi je.

Lepas tuh, tepi tepi keliling bantal tuh, letak benda kilat yang kat gambar atas. Lupa apa nama dia. (T__T) Kite beli dekat SSF Home Deco. 10 meter, RM10.90 kalau tak silap. Kite beli 20 meter. Tapi ada lebey, kite kasik dekat Ifan. So, dia tak payah lah beli lagik benda tuh. Huhu. Dekat sudut bantal tuh, kite beli jurai jurai (tatau nama) kaler silver dalam 3 meter. Potong kecit kecit dalam 2cm pastu tampal dekat sudut guna gam gun. Ektuali, dekat kedai barang hantaran, ada jual besi sudut untuk bantal tuh. Tapi mahal. 1 set (4 sudut) dah belas belas RM kalau tak silap. Tak ingat lah. Tu baru satu set. Belum 9 set untuk 9 hantaran. Pokai nyah, 

Susah kemaen nak explain jurai jurai.
Neh lah benda tuh.
(ni gambar gugel jer)

Tapi kite beli kaler silver. Semeter baru dalam RM5 camtuh. Ikut jenis lah. Tapi murah lah  nak compare dengan yang besi sudut tuh. Kite neh kan pentunang-low-bajet. Huhuhu. (>__<)

Lepas setel buat bantal tuh, susun barang atas bantal then sumbat bebunga celah barang barang tuh. Huehue. Kite letak bunga light pink and shocking pink. Tu semua bunga plastik. Untuk sirih junjung, baru guna bunga hidup. Err yang bunga plastik tuh, kite maen selit aje. Tapi Mama bagi komen lah kalau tak elok ke buruk ker. Pastu letak sket bebulu kaler silver. Kasik tutup sket lubang yang tak leh sumbat bunga. Teheee. Pastu siapppp ! :-D

Tadaaaaaaa.

Sangat berpuas hati dengan hantaran sendirik :-D Kite kasik Ifan 9 barang which are 1) Sirih junjung, 2) Panasonic electric shaver, 3) Jam tangan casio edifice, 4) Kemeja crocodile, baju nikah & songket, 5) Coklat Beryls, 6) Songkok, 7) Buah-buahan, 8) Kek roll & kuih raya, 9) Tuala.  


Alahai. 
Tak sabar nak buat hantaran untuk kaweng pulak.
xD

Barang barang untuk hantaran neh, mejoriti kite dah beli awal awal lagik. So, tak de lah rasa duet keluar banyak sangat. Cuma hantaran berbentuk makanan jer lah beli 2 hari sebelum majlis. ;-)

Ni pulak hantaran Ifan untuk kite.

Ada 7 hantaran semuanya. 1) Sirih junjung, 2) Cincin & beberapa keping duet RM10 yang di rahsiakan nilainya :-P (simbol duit hantaran time kaweng nanti), 3) Handbag MNG, 4) Sepasang baju nikah & sepasang baju kurung, 5) Coklat Beryls, 6) Buah-buahan dan 7) Kek!

Ok. Itu saje mau update. Kepada sesapa yang nak tunang atau kaweng, jom lah share share idea dengan bakal pengantin low bajet macam kite. (-.-")

Okbai! 
:)

.review majlis tunang : CANDY BUFFET

Salam.

Ehem. Kite hapdet pasal candy buffet dulu ek. Nanti baru pasal doorgift, hantaran dan laen laen. ;-) Sehari sebelum majlis, kite, Yeop, Syu (Gf Yeop) dan Chacha pergi ke bandar Muar. Dok carik barang barang untuk hias dekat candy buffet. 

Ektuali, Yeop dah beli chocolate fountain sesiap. Dia beli yang saiz kecit jer. Yang kecit jer dah dekat RM200. Tu belum jajan jajan, cekelet, gegula lagik. Kalau beli choc fountain yang besar, makan 4-5 ratus agaknya. Tapi worth it lah kalau nak buat bisnes. Kalau setakat nak makan sendirik dekat rumah, baek beli Nini cokelat celup, celup celup tuh aje. :-P Tapi adik kite cakap, dia nak buat bisnes pasni. So, sesiapa yang berminat dengan candy buffet, boleh bagitau kite ek. Nanti kite bagitau harga. Nak sewa choc fountain tuh pun boleh. :-P

Tadaaaaaa. 
Ni lah ruang candy buffet shaye ! 
(^__^) 

Nampak tak choc fountain yang comey ituh. Huhuu. Pastu kite letak a lot of sweets, biskut stick, biskut warna warni, sumi, apam polkadot, choc ladybird dengan marshmallow. Nak ceta pasal harga, tak de lah mahal sangat biskut biskut tuh. Biskut stick sekilo baru RM12 cenggitu. Sekilo tuh sangat banyak ok. Beli setengah kilo pun tak pe rasanya. Biskut warna warni tuh pun lebey kurang cenggitu harga dia. Apam polka dot tuh kite beli 500 bijik. Tapi kite letak dalam doorgift (Later kite cerite). Yang lebey, baru letak kat sini. Sebijik 35sen. Total RM150. Kite order dengan kawan kite. Sedap sangat oke ! Perisa blueberry. Yummy ! <3

Guestbook corner.

Sebelah candy buffet, kite letak guestbook corner. Guestbook tuh dah tempah sesiap dekat SINI. Ada lagik ruang kosong dalam guestbook tuh. Tunang kite (ewah) suruh simpan leklok guestbook tuh, nanti nextyear leh sambung tulis time kawen. Tapi kena standby satu lagi guestbook takut tak cukup. Huehue. Pen untuk tulis kite beli kaler magic jer. Beli dekat Daiso. Murah. Ada banyak kaler baru RM5. Kite tak letak semua kaler sebab tak cukup tempat nak letak. >__< 

Pastu deko meja guestbook tu dengan frame gambar kite & Ifan pastu letak bunga rose. Ecewah. Bajet suwit lettew. Hikhik. Ektuali bunga dengan frame gambar tuh kite letak kat meja sebelah katil tidur kite. Saje kuarkan kasik penuh guestbook corner kite, tak de lah kosong sangat. :-P

Kelihatan huruf T pada perkataan Engagement telah hilang.
Gadis ni lah Syu, GF adik kite. :-P

Yang warna warni kat tingkap tuh, kite beli kat satu gift shop dekat Muar. Murah jer. Dalam RM5 je kot. Pastu tirai warna turquoise tuh lebey dari tirai mini pelamin. So, letak aje lah kat situ. Pastu wording Happy Engagement Intan <3 Irfan 02 09 2012 tuh print out dekat kertas a4 pastu potong pastu lekatkan dekat crepe paper pastu tampal guna dabel tape. Siappp !

Senang je kan? Nanti kite hapdet benda laen pulak ek. Kena tidur awal. Esok kerja. Hukhuk. Goodnight korang ! ^__^

.header lama VS header baru

Salam.


Bermalas malasan di hari Isnin. Weeeeeeeee. Cuti meh. Bangun pagi tengok katun, makan cekelet. Ngadap pc. Padahal banyak kerja kena buat. Ada lebih 10 journal kena baca. Baru baca 1. 28hb September neh kena jumpa advisor lagik. Hukhuk. Sep baek tajuk tesis hari tuh, advisor dah approve. Yeay! :')

Ektuali, ada beberapa tempahan belog yang perlu di siapkan. Tapi sebelum start kerja, amek mood untuk siapkan belog orang, mesti lah edit belog sendirik. Edit sesikit aje. 

Header baru.


Header lama.

Any comment?
BURUK EK?

OK. PASRAH.
(T____T)

Malas sebenarnya nak edit.
Ni pun dah ngantuk sebab dok telan ubat batuk.
Batuk jer tak benti benti.
Cemane tak kurus
>___<
(kuat minum ais, padan muke!)

Petang sikit lah sambung kerja.
Tata ! :-)


*** Sebenarnya nak hapdet sambung entry review majlis tunang, tapi kang kalau hapdet hari hari, orang menyampah pulok. (>__<)

.review majlis tunang : MAKE UP

Salam.


Mari manfaatkan malam minggu dengan entry review lagik. Huuu. Seronok tak boleh nak kate sebab cuti 2 hari (Ahad & Isnin) ! Ni lah tak bestnya kena kerja hari Sabtu. Apa pun tak boleh. :'( Tapi pagi tadi best lah jugak sebab Ifan yang hantar pergi kerja. Selalu pergi sendirik. :'D

Ok. Sebelum tidur (sekarang neh selalu tidur awal), kite nak update pasal mekap pulak. Sebenarnya, dah tak de idea nak update belog. Konon nak buat entry engagement part by part tapi tak habes habes pulak. Huuu. Dah lah Intang. Membebel pulak. Cemane nak abes cenggini. :-P

Kite ektuali dah lame aim satu bridal neh. Memula pikir, nak amek ke tak ek pakej mekap. Sebab nak tunang je pun, bukan kaweng. Tapi kan, sebab kalau mekap sendirik, kalau tak jadik, buat spoiled ajer. Plus ada orang nak sponsor mekap. Ehem! Mekasih dekat adik kite sebab bayarkan mekap. Kite bayar deposit RM100 yang lebihnya, adik bayar. Ngeee. Oh ye. Adik kite dah kerja. Setakat seratus dua untuk kakak kesayangan yang comel dan manja ni apa lah salahnye. :-P

Bridal yang kite maksudkan adalah SALINA BRIDAL. Klik ler kalau nak tau. Huuu. Dari beberapa bulan sebelum tunang, memang selalu sangat stalk belog akak neh. Sukaaaaaaaaaaaaa sangat tengok pompuan cecantik yang dia mekapkan. Dari tak cantik, jadik cantik. Kalau macam kite neh, SEDIKIT cantik kuikuikui, mesti lah akan jadik cantik. Kehkeh. Mohon jangan kutuk. (T__T) Ini pesen nak sedapkan hati sendirik aje. Isk.

Ada jugak survey bridal lain yang murah pakej dia dalam RM50 - RM100 dari Salina Bridal tapi tatau lah hati neh dah tertawan dengan Salina Bridal. Cakap dengan boipreng (ketika itu) kite nak amek mekap cenggini bla bla bla. Pastu dia tanya kite, "Sayang nak amek mekap untuk nikah ke?". Mungkin dia pelik lah kan sebab tunang je pun nak mekap. Then kite explain lah, kite tunang buat kecit kecit je.  Baju sendirik. Pelamin sendirik. Doorgift sendirik. Mekap je kite nak amek bridal. Boleh laaaaaaaa. Then dia cakap BOLEH! Yeay!

Sebab boipreng kite tuh dia tak suka sangat kite over ke apa sebab dia penah komplen kat kite tentang soang pompuan yang dia kenal dan agak over tentang tunang. Kite kadang kadang terasa dia macam perli kite (T__T) Walaupun dia cakap tentang orang lain. Maybe tuh cara dia nak tegur kite secara halus. Tapi.... Eleh, dah setel dah pun majlis tuh. Wek! :-P

Kite pegy bridal untuk bayar deposit dengan besfren kite, Nooy. Masa tuh dah bawak baju tunjuk kat akak tuh then explain nak pakai tudung cane semua. Memula tanya akak tuh, "Kak, kite nak pakai tudung bawal boleh tak?" Pastu akak tu cakap tak boleh, tak lawa. Hihihi. Sebab kite neh tak pandai sangat pesen tudung tudung zaman skang. Nengok orang pakai lawa tapi japgi pakai kat muka sendirik jadi pelik. (>__<) 

Pastu beberapa hari sebelum majlis, kite call akak tuh sebab nak confirmkan tudung cane, rumah kite kat ane semua. Bunga tangan n aksesori nak macamane. Then akak tuh cakap, nanti dia bawak beberapa aksesori untuk kite pilih. So, masa hari majlis tuh, akak tu datang awal. Majlis start lepas zuhur tapi akak tuh datang dalam pukul 10 lebey. Hihii. 

Memang kite suruh datang awal sebab nanti bila cepat siap mekap, cepat lah dapat posing depan camera. Kuikuikui. Masa mekap tuh, akak tuh tanya, nak mekap cemana. Kite neh mana lah penah mekap tetebal. Biasa pakai foundation, pastu eyeliner n maskara pastu pakai blusher sket. Itu je lah. Lipstick memang alergic sket nanti bibir jadik terkopek kopek. Selalu pakai vaseline aje. (>_<)

Pastu akak tu tanya lagik, nak mekap mata cemane. Terus kite cakap nak mata smokey eyes. Amboi. Kemaen nak mata cenggitu. Haha. So, akak tu cakap, nanti dia mekap kasik mata kite nampak galak. Huehue. :-P 

Lepas mekap, terus macam tak percaya nengok muka sendirik. Comey jugak kite neh bile kena mekap. Kuikuikui. 

Ni first gambar yang kite upload kat pesbuk.
Dapat dalam 400 likes.
Much thankssssss !

Kite pakai anak tudung inner neck kaler shocking pink, pastu shawl chiffon light pink. Pastu pakai crown yang di terbalikkan kat atas kepala. Tak sangka, bila terbalikkan crown, jadik cantik. Hihihi. Pastu pakai veil. Veil tuh cantik sangat, banyak beading ! Ada banyak veil dia suruh kite pilih tapi kite pening. So, Kak Salina je yang pilihkan untuk kite. Ngeee. Pastu bunga tangan akak tuh suruh pilih antara dua. Kite tak pandai pilih, yang bunga kite pegang tuh, Mama yang pilihkan. Pilihan Mama selalunya TEPAT. (^__^)

Kak Salina suruh senyum nengok cermin.
Hihihi.

"Intan, awak cantik macam Arab."

Kahkah. Arab lah sangat. Saje lettew Kak Salina nak amek hati kite. Kalau ifan tau, mesti dia gelak guling guling. (Tapi tak pe, dia bukan rajin pun baca belog kite.) :-P

Pandang atas, pura pura termenung.

Dasar gigi besar. 
Mana boleh tutup mulut dan senyum.
(-.-")

InsyaAllah, I will follow them

WIFEY TO BE.
Ehem! :-P

Oh ye. Tunang kite, kengkawan, family pong cakap mekap Kak Salina neh cantik. Abah kite memang bangkang sesiap mak andam yang nyah. (-.-") Tapi tak pe lah. Kite pun tak suka. Dan kite dah pun buat appointment dengan Kak Salina ujung bulan neh untuk pergi bridal dia. Kite dengan Ifan nak nengok & survey baju kaweng pulak ! Harap harap baju cantek saiz kite masih ada. Huehue.

Okbai. 
Nanti sambung entry laen pulak.

**Gegambar credit to Kak Salina. 
**Nak nengok gambar laen, boleh nengok kat FB Kak Salina yek ! 
**Official pictures & video tak dapat lagik. Waaa tak sabar !

.review majlis tunang : OUTFIT

Salam.


Ewah. Kemaen nak hapdet entry part by part budak intang neh. Hihihi. Ok. Memula sekali kite nak ceta pasal baju yek. Next entry pasal mekap pulak ! (^_~)v

Ektuali, baju tuh awal awal lagik kite dah tempah. Tempah dengan housemate kite aje. Adik dia tailor. Ektuali, kaen untuk baju tunang tuh, kaen cotton je. Kaen tuh Mama beli online. Tak rancang pun nak buat baju tunang. Sekali bila dah dapat, kite cakap nak buat baju tunang. Mama pun macam pelik la kan. Sebab biase orang tunang pakai baju lace la, ape la. 

Tapi kite nak baju dari kaen COTTON jer. (-.-") Sebab utama, nanti kalau pakai kaen lace, kite tak pakai lagik kang baju tuh. Dah lah masa jadik pengapit akak kite kawen aritu, buat baju dari kaen lace. Beli memahal, pakai tak sampai 10 kali rasanye. (-.-") Kalau buat baju kurung biasa dari kaen biasa, boleh pakai time raya ker, orang kaweng ker, kan kan kan? :-P

Cantik kan? Hihihi.

Baju neh RM90 je. Murah kan? Ngee. Kite ada update dekat belog B2B kite pasal kaen neh. Beli tahun lepas lagik, bulan 12 cenggitu. :-P Pastu kite pergi SSF Home Deco dekat Melaka. Aritu masa awal tahun, SSF kat area ruma sewa kite kat Melaka tuh buat jualan nak tutup kedai. Semua barang 50-70%. So, borong lah beads bebanyak. Kite upah kawan kite jahit manik dekat baju tunang kite. Upah jahit baju + manik RM100 je. Sangat murah kan? Tak dapat harga cenggini dekat luar. ;-) Tapi beads semua tuh kite beli siap siap. Dia tolong jahitkan. Kite tak kreatif. -_-

Beads dan pearls yang bergelimpangan.
Yang kaler pink tuh, lace yang di potong ikut meter.
Kite beli 2 meter untuk jahit dekat leher. 

Design baju tuh buat kurung moden biasa je. Memula, Eny dari TG dah designkan baju cam gambar dekat bawah neh tapi sebab Butterfly kat baju kite neh besar sangat. So, buat jer la kurung moden. Huehue. Tak payah nak fesyen fesyen sangat lah intan oit ! ;-p

Nanti buat design camni time raya next year lah!
(^_^)

Lepas tuh, bila dah siap jahit..... 
.
.
.
.
.
.
.
.

Tadaaaaaaaaa..!

Ni lah tukang jahit manik, Ana.
Tenksss for the beautiful outfit <3

Baju nikah pun tempah dengan adik dia.
Dah settle~
Ngeeeeee.
(^____________^)

With my beloved ex-housemate.
Tenkssss sebab datang ! <3

Nampak tak beadsss yang banyak itu.
I loikeeeeeee ~

Dengan Maksu shaye. 
(^_~)v

Secara keseluruhannya, kite sangat suke dengan baju kite. Berbaloi baloi. Ramai yang datang rumah kite masa Majlis Tunang kite cakap baju kite cantek dan lain dari yang lain. Hikhik. kembang hidong semangkuk ! Kehkeh.

Ok bai. 
Till the next review !
:-)

.review majlis tunang : MINI PELAMIN

Salam.

Hai hai hai. Masih dalam mood tunang. Keh keh keh. Biasa lah, tengah berada atas awan lagik neh. Hihihi. Entry kali ni, kite nak review pasal MINI PELAMIN dulu. Weeeeeeeeeeee~~

Ok. Pelamin tuh kite & family kite buat sendirik. Tak de nya nak hire bridal. Memula survey survey jugak. Nengok kawan kawan lain tunang, pelamin semua cecantik. Tapi kite tak mampu. :'( Dulu, akak kite pun tunang, simple aje. Tapi, keinginan yang tinggi untuk memiliki mini pelamin sendirik, kite pun create lah.

Bila nengok gambar ni, nak pelamin cenggini. Bile nengok gambar tu, nak pelamin cenggitu. Haiyoo. Kemaen tak tetap pendirian. Beberapa bulan sebelum majlis tunang, kite pergi kedai kain Nagoya dengan Mama. Mama nak beli apa ntah time tuh. Pastu kite mintak Mama belikan kain untuk buat tirai mini pelamin kite. Kite neh pesen suke prepare awal. Sebab kite tanak menyesal dan kelam kabut di kemudian hari. Tapi hari tuh kelam kabut jugak bile dah nak sampai majlis. (-.-")

Kain chiffon. 

Murah je semeter RM2.50 ke RM3 jer. Ntah ek. Kite pun dah lupa sebab dah lama sangat. Tehee. Pastu suruh kawan Mama jahitkan. 3 helai tirai pink, 3 lagik kaler green turquoise. Tapi untuk mini pelamin neh, kite guna 3 pink, 2 green turquoise. Lagik satu kaler green turquoise tuh, kite guna dekat ruang candy buffet. Tu nanti kite ceta kat next entry k. ;-)

Tadaaaaaa...

Lepas pasang kain tirai belakang, kite gantung yang jurai jurai kaler silver tuh. Ntah apa nama dia ntah. (T__T) Apesal lah time taip entry neh, semua lupa. Zzzzzzz! Lepas tuh, yang bentuk kipas kecit kecit kaler pink tuh, kite buat pakai crepe paper. Yang besar plak, pakai kertas tisu tapi yang bercorak bunga. Sebab kertas tisu tuh lembut dan lembek, kite gam dekat crepe paper dulu. Sebenarnye, banyak kerja. Guna sampul hadiah bercorak pun boleh tapi kite malas nak pergi beli. Haha. So, guna je apa yang ade. :-P Dekat atas tirai tuh sebenarnya ada bunga, kaler putih. Nampak tak? Tu beli kat kedai bunga jer. Ok setel part tirai belakang.

Untuk bunga kiri kanan yang besar tuh, Mama tempah kat kedai hantaran. Untuk satu pasu bunga, it costs RM 150. (-.-") Dua pasu dah RM 300. Tapi Mama cakap, tak pe la. Walaupun mahal, tapi cantik pastu dah siap majlis, bunga tuh boleh buat hias kat rumah. Huehue. Yang bunga kecit kiri kanan tuh, itu memang dah ada kat rumah. Dah lama Mama beli. So, reuse aje. :-P

Untuk seat tuh pulak, sebenarnye tempat letak kaki dekat sofa bed dekat ruang TV kite. Huehue. Amek je benda tuh then tutup pakai kain satin putih. Settle! :-) Dua kusyen pink atas tuh, kite beli dekat The Store. Satu kusyen tuh dalam belas belas ringgit jer kot. Kusyen putih depan seat pelamin kite tuh, kusyen bilik pengantin masa akak kite kawen dulu. Huuuu. Pinjam akak kite sudah. :-P

Paper lantern yang bulat bulat kecik besar kaler pink and light blue tu kite beli online dekat SINI. Tuh dah beli awal dah. Nak check harga, leh tanya orang yang jual tu ek. Murah murah aje. ;-) Dan last sekali, kapet pink faveret tuh. Tu beli dekat kedai kat Muar neh jer. RM230. Nanti Mama cakap, boleh reuse kapet tuh dekat bilik pengantin! So, tak de lah membazir. Kan kan kan? ;-)

Oh ye. Lupa nak cakap. Pelamin neh kite buat dekat kawasan corner. So, nampak lah sket langsir rumah kite yang berbunga vantage itu. Huehue. 

Ewah.
Posing sket dekat mini pelamin DIY. 

Ok. 
Nanti kite review yang lain pulak yer.
Korang nak kite review apa pulak lepas neh? 
(^__~)v

Okbai !

.tunang kite sweet lah !

Salam.

Eceweh ! Kemaen sekarang hapdet belog nak ceta pasal tunang je kan. Huehue. Sebelum neh boipreng. >__< Ektuali, setelah 3 hari jadi tunangan orang, rasa bahagia je. Ewah ewah. Baru 3 hari, boleh lah cakap. (-.-") Tapi harap harap, dalam hari hari mendatang nanti, harap semua nya baik baik saja. Aminnn.. ;-)

Dalam masa 3 hari neh, kite macam malu malu lagik nak panggil Ifan tuh tunang. Segan. Malu. Sume ada. Huehue. Tadi masa lunch hour, borak borak dengan ofismate. Still cakap "Boipren kite kan.. Dia kan.. Eh, Tunang kite kan.." Haha. Sumpah segan nak cakap tunang tunang neh. (>__<)

Bila on call dengan ifan, still tak de nak cakap cakap pasal tunang kite tunang kite. Tak terbukak mulut neh. Segannya. (T__T) Cane neh. Hukhuk. Tapi kalau kat sms, nak cakap gud morning ke, gudnyte ke, boleh lah cakap sebab meset tak boleh dengar suara. Huhuhu.

Tapi kan, Ifan neh, sejak sejak tunang neh, kemaen dia punya sweet. Cakap kemaen lembut. Kalau sebelum neh, kemaen nye lahai dia punya kasar macam kite neh kawan kawan dia aje. Skang neh, kite pulak jadik diam, senyap. Segannya woi ! (>__<) Bila meset ke, cakap ke, sket sket, "Tunang abang tersayang ni..." Oit tunang abang.. Morning.." Dan beberapa ayat lain yang.. Aishhh segan nye. Hukhuk. Kite pun tak de cakap cenggitu. Tatau nak start cemane. Hukhuk.

Tadi dalam pukul 9 lebey, kite macam dah ngantuk, nak tidur. Tapi macam awal lagik. Since mata kite sakit, tak de mood nak buat apape. PC pun chacha conquer sebab maen game. Skang ni pun, dapat taip entry sebab dia dok main main menda tah. Heee.

So, tadik kite call lah Ifan.. Lambat dia nak angkat.. Pastu bila dia angkat jer...

Kite : Sayang !! Heee..
Dia : Iyer... Hehe. Sayang ni buat abang bangga jer.
Kite : Hah? Bangga? Kenapa plak..
Dia : Doang tanya, siapa yang call. Abang tengok  henpon, sekali Sayang yang call. Abang cakap lah "Tunang aku yang call.."
Kite : *blushing*
Dia : Bangga tau Abang, tunang Abang call. Hehehe.
Kite : Eleh, kite pun tak de cakap cenggitu. Hehee.
Dia : Eiii..kecik hati Abang.
Kite : Alaaa kite maen maen je, kite segan lah. Yunk, kite dah ngantuk neh.
Dia : Kejap lah. Abang tengah meeting dengan bla bla bla.... Malam nanti Abang call, Abang janji.
Kite : Ok. Call sampai kite bangun tau. Janji !
Dia : Janji Sayang.
Kite : Yeay!  Ok bai. 

Haish, dah ngantuk dah neh. Tak sabar nak tunggu tunang kite call. Memacam benda nak ceghita. Huehue. Errr.. nanti kan, dah dapat semua gambar dari photographer, kite buat review pasal Majlis Tunang yek. Nak cerita dalam satu entry, macam banyak sangat. Nanti kite buat part by part yek ! :-)

Amek angin kat luar rumah lepas abes majlis ;)

Peace !
(Gambar ihsan dari SalinaBridal)

Gambar tipah tertipu dari Eykameow.
Nanti kite cerita pasal Eyka tipu kite ek.
(>__<)

Ok bai. Chacha dah bising nak maen game. (-.-") Nyte ! 

.i'm someone's fiancee !

Alhamdulillah...
(^___^)

02-09-2012
Kite dah jadik tunangan kepada Encik Mohammad Noor Irfan bin Kamari. Ewah. :-P Nanti kite hapdet entry next time ek. Hari neh memang bebetul tak larat. Gambar pong tak banyak sebab mostly gambar dekat OP. Apa yang kite upload kat FB, itu jer lah yang ada pada kite sekarang. Huhuu.. Tenks untuk wish dan doa dari korang semua. 

Err..macam tak caya dah jadik tunang orang.
Few months to go to be his wife !

Doakan semoga semua yang di rancang, 
dipermudahkan.
Aminnn...

Nanti kite hapdet lagik pasal baju, pelamin, mekap, video, gambar, hantaran, tetamu yang datang, sedara mara, family dan banyakkkkkkkk lagik sebenarnya nak cerite! Hihihi. Sabar menungu yek ! :-P

Special thanks to Mama Abah Along Yeop Adik Syu Chacha yang selalu ada time suka dan duka dan bersusah payah untuk Majlis Tunang kite. Thanks kepada sedara mara, kawan kawan yang sudi datang jejauh. Kepada photographer dan videographer yang sporting habes yang diimport khas dari Shah Alam dan Kuantan. Thanks kepada jiran jiran yang tolong family kite untuk majlis neh.

Dan semestinya kepada rombongan pengantin tunang kite dari JB, Segamat, KL, harap korang tak serik datang rumah kite. Mintak maaf sangat sangat kalau ada yang terkurang. >__<

Dan akhir sekali, kepada tunang tersayang, Errr...kite sayang awak sesangat. :') Ucapan seterusnya kite dah meset kat awak tadik kan? Kuikuikui. Love u soooooooo much !! 

"Kau sempurna bagiku, tak kurang sesuatu.. Kau terima apa adaku.. Ku sempurna bagimu.. Tak kurang sesuatu.. Cinta bersatu....."

Ok bai. 
Nak tidur. Esok kerja.
Nanyte ;)