.niat murni chacha +__+

Salam.

Ape kejadahnya update entry petang petang cenggini oit?  Tak kerja ker?! Isk. Ok. Sebenarnya kite MC hari ni. Sadis betul, bangun pagi tadi, badan sakit sakit. Kaki sakit. Semua sakit. :'(

Semalam kite jatuh motor ! Start dari cuti semester hari tuh, memang kite duduk rumah jer. Kalau keluar pun, naek kereta. Motor tuh memang parking jer la. Tapi kengkadang adik kite pakai sebab nak anta dengan amek chacha sekolah.

Last week, tetiap hari abah hantar ke tempat intern naek kereta. But then, pagi semalam, kena naek motor sebab Abah meeting, kul 8 pagi kena sampai balai. Kite pulak, 8.30 pagi baru masuk kerja. Punch card tak de, so, kalau datang awal pun, tak boleh masuk ofis sebab tak boleh scan punch card tuh. 

Pastu semalam, baru je press handle motor tu, tetiba, pup! Jatuh ! (T__T) Terbaring oke atas tempat parking depan rumah kite tuh. Siap kena hempap motor pastu kaki tersepit. Huwaaa. Time tuh, ada dua orang yang menyaksikan kite tergolek. Sangat memalukan. Yang nengok, adik & kawan kite. Kawan kite tuh receptionist kat ofis kite tuh. Dia pun naek motor. So, semalam konon konon nak konvoi lah dengan dia. (-.-")

Pastu adik terus datang dekat kite tanya kite ok ke tak. Pastu tunjuk kaki kat dia, melecet oke. Banyak pulak tuh, pedih. (T__T) Dalam kepala otak, memang nak MC lah, tapi fikir balik, kerja kat ofis yang kite tinggalkan banyak. Pulak tuh, hari Isnin, ada meeting. Biasa Isnin dengan Khamis ada meeting. Lepas tuh, try jugak bangun, kuatkan diri dan pergi ofis jugak. Sep baek motor kite tu skuter, so, tak de lah guna kaki sangat.

Bila sampai ofis, nak jalan, sakit sangat. Kan kite pakai baju kurung, so, bila kain tuh terkena tempat yang melecet tuh, pedih. (T__T) Pastu kan, nak tampal handiplast pun tak boleh sebab kawasan tempat melecet tuh besar... Kena air lagik lah saket. Hukhuk. Abes kerja, balik rumah, badan dah mula sakit sakit. Kaki neh dah berdenyut. Malam tadik sebelum tidur, telan Ponstan dulu, kasik tahan sakit. Adoiyai.

Kepala pun pening, maybe sebab kite terhentak masa jatuh motor tuh. Tak boleh ingat balik cane boleh jatuh. Sakitttttttt. Ermm mungkin dah tiba masanya untuk kite beli kereta. Heee. Doakan yer ! ^^

Chacha : Angah jatuh motor ek tadi? Kenapa Angah pergi kerja naek motor? Chacha boleh hantarkan.
Angah : Chacha nak hantar naek apa?
Chacha : Chacha boleh hantarkan naek basikal. Yeop cakap nak belikan Chacha basikal baru.
Angah : !@#$%^&*