.bengang tau !

Salam.


Ish..kite tengah marah neh. Gggr! Kite tak suka betul lah certain staff dekat tempat kite intern tuh. Soooooooo unfair ! Ektuali bengang sebab kite pegang henpong je. >_< Dah 2x kite kena tegur sebab pegang henpong. Both time, family matters. Kalau tak, memang tak de lah nak cakap dekat tepon. Even cakap tepon pun, tangan kite still menaip kerja tau. Tak pernah curik tulang ke ape. :'(

Ektuali, setiap hari kite kena buat update payroll slip dengan OT report. Pastu kena buat minute meeting setiap hari Isnin & Khamis. Ngantuk ok kalau ngadap benda neh lelame. Pastu untuk elakkan ngantuk, kite selalu dengar mp3 kat henpong tapi kite guna earfon. Pastu dengar soang soang je. Tak de lah sampai nak nyanyi. Kalau nyanyi pun, nyanyi dalam hati. Kite tak de pun sampai ganggu orang laen. Kite buat hal kite sendirik je.

Sebab environment dekat tempat kite intern neh memang kurang mesra. Doang semua workaholic. Stress je nengok doang semua kerja. Tak de gelak gelak. Tak de senyum senyum. Semua serius ! Lepas tuh semua kerja nak cepat. Perabut perabut yang orang order nak kena export ke oversea. Semua dah ada schedule dan kena follow schedule tu. Tak boleh delay sebab nanti kapal dah tunggu dekat port, nak hantar ke Europe segala. (-.-")

Pagi tadik, dalam pukul 9, minah cina sebelah kite dok maen skype. Bajet kite tak nampak lah. Kite tak pernah access komputer ofis ke arah benda benda cenggitu. Semua buat kerja jek. Ikut hati, nak je report dekat head department. Sebab kite syak dia yang report kite dok pegang henpong. Kalau tak, siapa lagi sebab meja kite bebetul sebelah dia. 

Haish, sabar je lah. Baru sebulan dekat situ. Ada lagik 4 bulan. Dia kerek sebab company tuh orang bangsa dia punya. Kite nengok, Melayu je kena buli. Bebudak Melayu Degree gaji sikit tapi bangsa doang, SPM je pun, gaji lagik banyak. Its not fair ! Memang tak lah nak kerja sini lepas grad nanti. Huehue.

Ok. Sekian saja entry marah kite hari neh. Hihihi.. Oh ye. Kite cuti Jumaat Sabtu Ahad. Weeeeeeee~~ Seronoknyeeee. (Company neh hari Sabtu pong kerja. APTB! ) Ok bai (^_~)v