.abang nampak ko tengah senyum lebar sekarang (-.-")

Salam.


Gosok gosok mata dulu. Heee. Macam tak caya jer dapat beli kereta baru ! Alhamdulillah. Bila dah umur 26 tahun neh, dapat beli kereta sendiri... Errr..tapi dengan bantuan Abah sebagai guarantor. Alaaa stendet lah kan. Hihi. Kan kite tak ade slip gaji sebab still internship, so untuk buat loan bank, kena ada guarantor. ;)

Jangan risau. Tak de nye ibu ayam, bapak ayam, datuk datuk, tan sri yang sponsor. Bukan kereta mahal pun. Kereta Myvi aje. (-.-") Kereta idaman mesti lah Suzuki Swift tapi tak mampu. (T__T)

Peace (^_~)v

Dapat kereta neh malam tadik. Sebab kite beli dari sedara sendirik. Mama cakap, beli dengan dia je senang. Nanti komisyen pun, dapat dekat dia jugak. Saja nak tolong sedara. Apape hal senang, contact dia jer. Dia yang hantar kereta neh malam tadik dari KL sampai Muar neh. Thanks a lot Eza ! <3

Ektuali, kite dah ada lesen dah dekat 2 tahun lebih. Tapi sebab tak ada kereta sendirik, kite jadik tak biasa bawak kereta. Pergi mana mana pun, suruh orang lain yang drive kan. Tapi masa amek lesen dulu, sekali je amek, terus lulus. Power kan? :-P

Kat rumah neh, semua orang ada kereta masing masing. Mama ada sebijik, Abah ade sebijik, Along ade sebijik, Yeop pun ada jugak. Kite, adik yang baru abes Form 5 dengan Chacha jer takde. So, adik dengan Chacha tuh memang lah tak payah ada kereta pong. Doang kecit lagik. :-P Even semua ada kereta, kite macam takut takut nak bawak kereta orang. Kang jadik pape kang, naya jer. (T__T)

So, lepas kejadian jatuh motor hari tuh, terus Mama dengan Abah decide nak belikan kereta. Alhamdulillah. :') Bulan bulan nanti, cutting half half bayar. Kite bayar half, doang bayar half. Lagipun, intern dapat elaun sikit jer. Nanti nextyear dah kerja, insyaAllah boleh bayar sendirik setiap bulan. Ikat 9 tahun. Hukhuk. Lama nya.

Dan insyaAllah, kereta neh nak pakai lama. Tak de lah nak tukar tukar kereta baru unless lepas kawen nanti dapat anak kembar 5. Hahaha. Malam tadik cakap lah dengan Boipreng, kite dah dapat kereta baru. Pastu dia dok sakat sakat. Time kite call dia tuh, dia on the way balik JB dari Melaka.

Kite : Yunk ! Kite dah dapat keta dah. Yeay.. Cepat cakap Yeay!
Dia : Yeayyy ! Tahniah. Senyum lebar lah orang tuh. Hahaa. Abang nampak yunk ko tengah senyum lebar sekarang. Nanti tidur pun senyum lebar. Hahaha.
Kite : Mana ade ! Hahaha.
Dia : Sudah lah ko. Haha. Lepas neh boleh lah berlumba dengan Abang.
Kite : Eii tanak lah. Takut. Bla bla bla.
Dia : Alaa...kata 1.5. Mesti laju punya. Kancil Abang neh 660 jer.
Kite : Haha. Memang la. Power kan. :-P Tapi Sayang 660 pun bawak laju !
Dia : Nanti Sayang bawak lah dulu kereta tuh . Drive dari Muar, sampai Machap. Dah sampai Machap tuh, baru call Abang tau. Nanti baru Abang gerak dari Muar. Nanti kite akan sampai Pasir Gudang sesama. 
Kite : Kuang asam ! Kite tak de lah bawak lambat sampai macam tuh sekali ! Gggrr!
Dia : Hahahaha.

My Baby Myvi~ 
Hihi.

Parking kereta dah penuh. Boleh sumbat 4 kereta jer. Harap harap, Yeop boleh park Kia Spektra dia dekat luar sebab My Baby Myvi kepanasan nanti. Sian dekat keta baby neh. Huehue.

Okbai !