.abang nampak ko tengah senyum lebar sekarang (-.-")

Salam.


Gosok gosok mata dulu. Heee. Macam tak caya jer dapat beli kereta baru ! Alhamdulillah. Bila dah umur 26 tahun neh, dapat beli kereta sendiri... Errr..tapi dengan bantuan Abah sebagai guarantor. Alaaa stendet lah kan. Hihi. Kan kite tak ade slip gaji sebab still internship, so untuk buat loan bank, kena ada guarantor. ;)

Jangan risau. Tak de nye ibu ayam, bapak ayam, datuk datuk, tan sri yang sponsor. Bukan kereta mahal pun. Kereta Myvi aje. (-.-") Kereta idaman mesti lah Suzuki Swift tapi tak mampu. (T__T)

Peace (^_~)v

Dapat kereta neh malam tadik. Sebab kite beli dari sedara sendirik. Mama cakap, beli dengan dia je senang. Nanti komisyen pun, dapat dekat dia jugak. Saja nak tolong sedara. Apape hal senang, contact dia jer. Dia yang hantar kereta neh malam tadik dari KL sampai Muar neh. Thanks a lot Eza ! <3

Ektuali, kite dah ada lesen dah dekat 2 tahun lebih. Tapi sebab tak ada kereta sendirik, kite jadik tak biasa bawak kereta. Pergi mana mana pun, suruh orang lain yang drive kan. Tapi masa amek lesen dulu, sekali je amek, terus lulus. Power kan? :-P

Kat rumah neh, semua orang ada kereta masing masing. Mama ada sebijik, Abah ade sebijik, Along ade sebijik, Yeop pun ada jugak. Kite, adik yang baru abes Form 5 dengan Chacha jer takde. So, adik dengan Chacha tuh memang lah tak payah ada kereta pong. Doang kecit lagik. :-P Even semua ada kereta, kite macam takut takut nak bawak kereta orang. Kang jadik pape kang, naya jer. (T__T)

So, lepas kejadian jatuh motor hari tuh, terus Mama dengan Abah decide nak belikan kereta. Alhamdulillah. :') Bulan bulan nanti, cutting half half bayar. Kite bayar half, doang bayar half. Lagipun, intern dapat elaun sikit jer. Nanti nextyear dah kerja, insyaAllah boleh bayar sendirik setiap bulan. Ikat 9 tahun. Hukhuk. Lama nya.

Dan insyaAllah, kereta neh nak pakai lama. Tak de lah nak tukar tukar kereta baru unless lepas kawen nanti dapat anak kembar 5. Hahaha. Malam tadik cakap lah dengan Boipreng, kite dah dapat kereta baru. Pastu dia dok sakat sakat. Time kite call dia tuh, dia on the way balik JB dari Melaka.

Kite : Yunk ! Kite dah dapat keta dah. Yeay.. Cepat cakap Yeay!
Dia : Yeayyy ! Tahniah. Senyum lebar lah orang tuh. Hahaa. Abang nampak yunk ko tengah senyum lebar sekarang. Nanti tidur pun senyum lebar. Hahaha.
Kite : Mana ade ! Hahaha.
Dia : Sudah lah ko. Haha. Lepas neh boleh lah berlumba dengan Abang.
Kite : Eii tanak lah. Takut. Bla bla bla.
Dia : Alaa...kata 1.5. Mesti laju punya. Kancil Abang neh 660 jer.
Kite : Haha. Memang la. Power kan. :-P Tapi Sayang 660 pun bawak laju !
Dia : Nanti Sayang bawak lah dulu kereta tuh . Drive dari Muar, sampai Machap. Dah sampai Machap tuh, baru call Abang tau. Nanti baru Abang gerak dari Muar. Nanti kite akan sampai Pasir Gudang sesama. 
Kite : Kuang asam ! Kite tak de lah bawak lambat sampai macam tuh sekali ! Gggrr!
Dia : Hahahaha.

My Baby Myvi~ 
Hihi.

Parking kereta dah penuh. Boleh sumbat 4 kereta jer. Harap harap, Yeop boleh park Kia Spektra dia dekat luar sebab My Baby Myvi kepanasan nanti. Sian dekat keta baby neh. Huehue.

Okbai !

.bengang tau !

Salam.


Ish..kite tengah marah neh. Gggr! Kite tak suka betul lah certain staff dekat tempat kite intern tuh. Soooooooo unfair ! Ektuali bengang sebab kite pegang henpong je. >_< Dah 2x kite kena tegur sebab pegang henpong. Both time, family matters. Kalau tak, memang tak de lah nak cakap dekat tepon. Even cakap tepon pun, tangan kite still menaip kerja tau. Tak pernah curik tulang ke ape. :'(

Ektuali, setiap hari kite kena buat update payroll slip dengan OT report. Pastu kena buat minute meeting setiap hari Isnin & Khamis. Ngantuk ok kalau ngadap benda neh lelame. Pastu untuk elakkan ngantuk, kite selalu dengar mp3 kat henpong tapi kite guna earfon. Pastu dengar soang soang je. Tak de lah sampai nak nyanyi. Kalau nyanyi pun, nyanyi dalam hati. Kite tak de pun sampai ganggu orang laen. Kite buat hal kite sendirik je.

Sebab environment dekat tempat kite intern neh memang kurang mesra. Doang semua workaholic. Stress je nengok doang semua kerja. Tak de gelak gelak. Tak de senyum senyum. Semua serius ! Lepas tuh semua kerja nak cepat. Perabut perabut yang orang order nak kena export ke oversea. Semua dah ada schedule dan kena follow schedule tu. Tak boleh delay sebab nanti kapal dah tunggu dekat port, nak hantar ke Europe segala. (-.-")

Pagi tadik, dalam pukul 9, minah cina sebelah kite dok maen skype. Bajet kite tak nampak lah. Kite tak pernah access komputer ofis ke arah benda benda cenggitu. Semua buat kerja jek. Ikut hati, nak je report dekat head department. Sebab kite syak dia yang report kite dok pegang henpong. Kalau tak, siapa lagi sebab meja kite bebetul sebelah dia. 

Haish, sabar je lah. Baru sebulan dekat situ. Ada lagik 4 bulan. Dia kerek sebab company tuh orang bangsa dia punya. Kite nengok, Melayu je kena buli. Bebudak Melayu Degree gaji sikit tapi bangsa doang, SPM je pun, gaji lagik banyak. Its not fair ! Memang tak lah nak kerja sini lepas grad nanti. Huehue.

Ok. Sekian saja entry marah kite hari neh. Hihihi.. Oh ye. Kite cuti Jumaat Sabtu Ahad. Weeeeeeee~~ Seronoknyeeee. (Company neh hari Sabtu pong kerja. APTB! ) Ok bai (^_~)v

.hari ni ada orang beraya lagik ker? huehue

Salam.

Tadik sebelum kite hapdet entry neh, kite call Encik Boipreng. Ek eleh.. Dia tengah raya rumah jenjiran. Huehue. Ingatkan raye dah habes. Hihi. Kite neh jenis memang tak reti beraya rumah jenjiran. Bukan sombong ke ape, tapi memang tak reti. (-.-") Kalau pergi pun, mesti satu family pergi. 

Tahun neh pong, cuma pergi raya rumah sedara mara. Tuh pun tak banyak rumah pergi. Biasanya orang yang ramai datang rumah kite sebab dulu, arwah nenek duduk dengan kiteorang. Walaupun arwah nenek dah tak de, sedara mara still datang rumah kite. Dan semestinya, lepas solat hari raya jer, kite & family akan menziarahi kubur arwah nenek & atuk sebelah Mama dekat area rumah kite jugak. Kubur arwah nenek & atuk sebelah Abah jauh, dekat Klang & Gopeng.

Ehem. 
Mintak mahap Mama, banyak dose.
>__<

Tangan dah pegang duet ghaye.
Huehue. 

Muke gembira dapat duet ghaye 3 angka. 
Huehue.

Cucu pertama Mama & Abah,
Nur Aini Faqehah.

Ni anak kazen kite, Irfan.

Tak dapat amek gambar dengan Irfan besar, 
yang kecit pun jadik lah.
(T__T)

Kemaen susah nak nengok budak neh senyum time ghaye.
(-.-")

Fuyoo Along kasik duet ghaye.
*kelip kelip mata*

Ni adik kite yang macam Abang. :-P

Dia pun kasik kite duet ghaye kat kite,
kakak yang macam adik. :-P

Bukan pakwe.
Ini adik kite, dia single. :-P

Tahun lepas ada pertambahan seorang ahli keluarga.
(Abang Ipar)

Tahun ni ada pertambahan seorang lagik.
(Anak akak kite)

Dannnnnn...next year, insyaAllah bertambah lagik seorang. Ehem ! Mungkin tahun hadapan yang sebelah kanan sekali tuh akan bersuami. Ewah. :-P Doakan yek ! Dan doakan semoga majlis kite Ahad neh berjalan lancar. Aminnn. 

Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Maaf Zahir dan Batin.
(^_~)v

.hari yang di nanti nanti. ehem !

Salam.


Dah raya dah. Yeayy! Kejap je kan puasa sebulan. Masa memula start puasa aritu, rasa tak sabar nak raya. Tapi bila dah raya, macam, eh? dah habis puasa rupanya. Zzzzzzzzz! (-.-")

Hari raya pertama dekat rumah kite meriah walaupun Akak kite tak balik. Maklum lah, tahun ni giliran raya rumah suami dia. Dia akan balik sini raya ketiga nanti. So, kiteorang tak de pun amek gambar raya satu family lagik. Tunggu Akak kite balik, baru amek gambar. Duit raya pun, Mama & Abah KIV dulu. >__<

Yunk, nextyear raya rumah kite dulu tau.
:-D

Lepas sembahyang raya, makan makan dulu, lepas tuh pergi ziarah kubur arwah nenek & atuk. Lepas tuh, balik rumah jer, sedara Mama datang serang. Ramai woo. Lepas tuh, kawan kite datang ! Yeay~ Nak tau sapa? Jeng jeng jeng ! 

.
.
.
.
.
.
.
.


Dia memang setiap tahun datang raya rumah kite, maklum ler, rumah mertua dekat Batu Pahat jer. :-P Dalam setengah jam je dah sampai rumah kite. Hihihi.

Beliau bersama suami tersayang. :-)

Ni kite punya bakal suami tersayang.
Ehem! 

Bila nak raya rumah kite woit !
(=_______=")



Omeyynyee adik shaye..

Gambar sebenar tak de la flawless cenggini.
Ni dah edit sket. :-D

Paksa adik kite tolong snapkan gambar.
Huhuhuuh.

Oh yer. Bakal Abah Mertua kite tadik datang beraya. Dia datang berempat dengan MakTiri & adik adik Ifan. Tenks sebab sudi datang. Dannn hepi sangat sebab dapat duet ghayeeeeeeeeeeeee ! Yeayy! Segan nak amek tapi amek jugak lah. Huehuehue. Tenks Abah (^_~)v Jumpa lagik 2 September nanti, InsyaAllah. :)

Selamat Hari Raya Korang !
Maaf Zahir dan Batin.
(^_________^)

.niat murni chacha +__+

Salam.

Ape kejadahnya update entry petang petang cenggini oit?  Tak kerja ker?! Isk. Ok. Sebenarnya kite MC hari ni. Sadis betul, bangun pagi tadi, badan sakit sakit. Kaki sakit. Semua sakit. :'(

Semalam kite jatuh motor ! Start dari cuti semester hari tuh, memang kite duduk rumah jer. Kalau keluar pun, naek kereta. Motor tuh memang parking jer la. Tapi kengkadang adik kite pakai sebab nak anta dengan amek chacha sekolah.

Last week, tetiap hari abah hantar ke tempat intern naek kereta. But then, pagi semalam, kena naek motor sebab Abah meeting, kul 8 pagi kena sampai balai. Kite pulak, 8.30 pagi baru masuk kerja. Punch card tak de, so, kalau datang awal pun, tak boleh masuk ofis sebab tak boleh scan punch card tuh. 

Pastu semalam, baru je press handle motor tu, tetiba, pup! Jatuh ! (T__T) Terbaring oke atas tempat parking depan rumah kite tuh. Siap kena hempap motor pastu kaki tersepit. Huwaaa. Time tuh, ada dua orang yang menyaksikan kite tergolek. Sangat memalukan. Yang nengok, adik & kawan kite. Kawan kite tuh receptionist kat ofis kite tuh. Dia pun naek motor. So, semalam konon konon nak konvoi lah dengan dia. (-.-")

Pastu adik terus datang dekat kite tanya kite ok ke tak. Pastu tunjuk kaki kat dia, melecet oke. Banyak pulak tuh, pedih. (T__T) Dalam kepala otak, memang nak MC lah, tapi fikir balik, kerja kat ofis yang kite tinggalkan banyak. Pulak tuh, hari Isnin, ada meeting. Biasa Isnin dengan Khamis ada meeting. Lepas tuh, try jugak bangun, kuatkan diri dan pergi ofis jugak. Sep baek motor kite tu skuter, so, tak de lah guna kaki sangat.

Bila sampai ofis, nak jalan, sakit sangat. Kan kite pakai baju kurung, so, bila kain tuh terkena tempat yang melecet tuh, pedih. (T__T) Pastu kan, nak tampal handiplast pun tak boleh sebab kawasan tempat melecet tuh besar... Kena air lagik lah saket. Hukhuk. Abes kerja, balik rumah, badan dah mula sakit sakit. Kaki neh dah berdenyut. Malam tadik sebelum tidur, telan Ponstan dulu, kasik tahan sakit. Adoiyai.

Kepala pun pening, maybe sebab kite terhentak masa jatuh motor tuh. Tak boleh ingat balik cane boleh jatuh. Sakitttttttt. Ermm mungkin dah tiba masanya untuk kite beli kereta. Heee. Doakan yer ! ^^

Chacha : Angah jatuh motor ek tadi? Kenapa Angah pergi kerja naek motor? Chacha boleh hantarkan.
Angah : Chacha nak hantar naek apa?
Chacha : Chacha boleh hantarkan naek basikal. Yeop cakap nak belikan Chacha basikal baru.
Angah : !@#$%^&*

.bergegar bilik meeting (T__T)

Salam.


Semalam, tetiba jer kite kena join production meeting. Sumpah cuak oke. Dah lah tak sampai seminggu intern, tak faham sangat pengurusan dan bisnes kilang tempat kite intern tuh, tetiba kena buat minit mesyuarat pulak. (T__T)

Bile HR Assistant (Ana) suruh kite tolong catit minit sebab dia busy, takkan kite nak cakap tak boleh kan? Huehue. Lagipun, nak jugak try something new. Teheee~ Masuk jer bilik meeting, semua chinese. And I'm the only one malay. Huwaaaaa. (T__T)

Ingat doang speaking English. Ehem! Boleh lah kite tunjuk kepoyoan English kite. Hakhak. Sekali doang speaking chinese okeyh. Tak sure lah Mandarin ker Kantonis. Huhu. Sebab kite memang tak paham sepatah haram pun ape benda yang doang cakap. Dah tu, cemana nak catit minit neh. (T___T) Masa amek 3rd language dulu, kite amek bahasa Arab. :-P

Tapi,  kite teringat yang Ana ada pesan kat kite, Intan salin jer apa yang doang tulis dekat whiteboard tuh. So, kite pun salin jer lah. Huehue. Tapi lepas tuh, pengerusi meeting tuh, Production Manager (Mr Eddie) tanya siapa nama kite. Hehe. Ingat dia tak gheti cakap Melayu. Manager tuh hensem dan muda. Segan nak nengok dia lelame. Huehue. 

Kebetulan, dalam meeting tuh ada soang Supervisor untuk foreign workers which is orang Bangla. So, dalam meeting tuh ada dua bahasa lah. Melayu & Cina. So, bila doang dok explain in Malay, dapat lah kite faham sikit sikit. Manager tuh bagus. Dia siap bagi kite schedule dan explain kat kite meeting tuh tentang apa semua. Dia macam tak lokek ilmu lah.. Seronok ! Kehkeh.

Masa dalam meeting tuh, ada problem sikit. Ektuali, kilang perabot neh buat bisnes international, export perabot ke Europe, tak de langsung jual kat Malaysia.. So, bila barang tak siap, nak shipping dah delay. So, manager tuh dok tanya lah setiap department yang ada masalah. 

Tengah tengah meeting, tetibe big boss masuk dalam bilik meeting. Big boss duduk sebelah kite. Ok, sangat neves. (T__T) Kite senyap jer, tak cakap apape. Kite tak faham apa yang big boss cakap tapi yang penting, kite rasa dia marah sebab dia cakap cakap dalam bahasa cina dalam nada macam tengking. (T__T) Lepas tuh, terus dia keluar dari bilik meeting tuh. Kite cuak ok. Even big boss tuh kawan Abah kite, tapi time intern, dia adalah boss kite. Still ada rasa takot dan respect dekat dia. Takut je kena smack down dengan dia sebab kite bebetul sebelah dia ! Huuu~ Eh, big boss ai ada Ferrari okeyh! Huuu~

Ni lah gambaran dalam bilik meeting tuh.
Yang kaler grey tuh, ketua setiap department kilang.

Habis je meeting, Mr Eddie suruh kite siapkan minit mesyuarat tuh then dia nak nengok balik time next meeting. So, lepas dismiss meeting, kite terus taip minit tuh then print out. Tinggal nak kasik dekat Mr Eddie jer. Phew.. Harap harap tak kena reject sebab kite buat kemas jer. Huehue. Perasan sungguh. (-.-")

Ektuali kilang ni agak strict. Bile kite dah lenguh kaki dok depan PC buat kerja lelame, kite nak duduk bersila tapi tak boleh. Hukhuk. Tahan jer lah lenguh sampai pukul 5.30 petang. Nak main tenet guna internet ofis pun takut. Sep baek ade blekberi. Tu pun tak boleh belek selalu. (-.-)

Oh ye. Ada berita 'gembira'. Hari Sabtu, kite kena kerja. Hari Ahad je cuti. Isk. (T__T) Okbai. (Dah lah tatau dapat elaun ke tak. Nak tanya segan!) Okbai lagik sekali. (>__<)

.sayang, tak payah nak perli kite sangat lah ! !@#$%

Salam.

Hai ! Rindu kite tak? Ngeeeeeee. Kite dah start internship ! Huehue. Hari pertama. Jeng jeng jeng. Hari pertama biasa lah kan, kenal kenal dengan staff ofis, dengan bos. Ada yang ok, ade yang kerek. But its ok. Biasa lah, hari pertama kan.. Hopefuli, kerek doang tu tak berpanjangan. Heee.

Oh ye. Lupa nak cakap. Kite intern dekat Kilang Perabot dekat Muar ni jer. Nama kilang tuh, AX Furniture Sdn. Bhd. Dan kite di tempatkan di HR Department sebab kite nak amek course Human Resource. Task yang pertama kite dapat adalah... Kena buat photocopy insurans untuk production staff dan isi dalam setiap satu file doang. Kena ikut code, kena susun bebetul. Pening kepala kite. Padahal senang jer kot. Mungkin stress sangat, tak pernah buat benda neh. Lagipun staff dia mostly foreigner. Staff kat ofis jer orang Malaysia. Nama orang asing neh pelik pelik. Muka doang pun pelik. Pening nak baca nama doang. Nak sebut lagik lah terbelit belit lidah.. (@.@!)

Kite masuk kerja pukul 8.30 pagi dan balik pukul 5.30 petang. Lepas tuh kan, kite kena kerja Hari SABTU ! Huwaaaaaaaaa. Sep baek kite dah tukar hari majlis kite tu kepada hari Ahad. Pasal majlis tuh, len kali lah ek kite ceta. Huehuehue.

Masa hari pertama tuh, Abah hantar kite pergi kerja sebab sekali jalan kan. Nak naek skuter, macam bahaya sebab kawasan kilang tu dekat selekoh. Balik kerja pun, Abah amek jugak. Tapi hari first tu, memang kite penat sangat. Err kite tak boleh puasa tapi kite tak makan pape lah. Respect lah orang laen. Pastu balik rumah jer terus pengsan.

Balik rumah terus punch card, ngadu ngadu dekat Ifan, cakap penat bla bla bla semua, pastu dia suruh rehat. Kite tertidur dari pukul 6.30 petang sampai pukul 10 malam okeyh ! Dengan tak mandinya, tak makan, terus pengsan. Letih sesangat. Padahal ngadap computer dengan file jer kot. Kalau duduk rumah, ngadap computer 24 jam, oke pulak. Pelik kan? (>__<)

Bila dah terbangun pukul 10 malam tuh, tengok Mama dah tutupkan kipas sebab kite macam menggigil sejuk, siap makan panadol oke. Punya lah macam nak demam. Zzzzzzzz. Aptb ! (-.-") So, bangun tidur, terus pergi mandi then makan. Pastu iron baju untuk kerja esok, then pukul 11 malam cenggitu, call Ifan semula. 

Kite : Kite penat.. Ngantuk.
Dia : Siannye kau yunk..
Kite : Penat sangat.. Nanti dah kawen, kite tanak kerja lah.
Dia : Haha. Baru kau tau penat kerja yunk. Teruk rupanya kerja kau ek. Sampai pengsan. Haha.
Kite : Tak payah nak perli sangat lah !
Dia : Ye la. Kerja Abang ni tak teruk. Turun naek KL. Pergi sana sini. Balik rumah 3-4 pagi, siap boleh punch card lagik dengan Sayang. Cakap tepon lelama. Tak penat lah. Kerja Sayang tuh lagik penat rupanya. Sian Sayang Abang neh.
Kite : Kuang ajar ek kau. Tak payah lah nak perli kite sangat !
Dia : Hahahaha.

Semalam pergi kerja, Abah hantar lagik. Balik kerja, Irfan amek. Ehem ! :-P Pergi membeli belah sikit.    Ghindu beliau. Hukhuk. Lepas soppink, balik rumah, buka puasa dengan dia. Mama dah masak banyak. Ye lah, bakal menantu nak datang. Tehee. Bakal Abah Mertua kite pun kebetulan ada dekat kerja dekat Muar. Abes soppink, jumpa dia kejap then pelawa lah dia singgah rumah kite, makan kat rumah kite sekali. Hihihi. 

Poh Kong with love. 

Hari ni hari ketiga intern. Tadi pergi kerja dengan balik kerja, dengan Abah lagik. Esok kena pergi naek skuter sebab Abah ada meeting. Pukul 8 pagi kena sampai ofis dia. Kite pulak pukul 8 pagi baru nak gerak dari rumah. Kalau gerak awal awal, sampai awal, tak boleh masuk ofis sebab kite tak de kunci. Lagipun, kawasan kilang tu bahaya sebab banyak pekerja asing. (>__<) 


Pastu tadik, balik rumah, pengsan lagik sekali. Tapi bangun awal sikit. Pukul 7.40 malam. Huehue. Tapi seyes lah, penat giler kot. Tadi kena key in data dengan update senarai pekerja. Tak de lah teruk pun kerja, tapi ntah la. Pelik sungguh. (T__T) Mungkin sebab tak pernah kerja ofis cenggini. Dulu, jadik cikgu sandaran pun, tak sepenat ni sebab jadik cikgu bukan ofis hour. Hukhuk.

So tadi, macam biasa lah, bangun tidur, mandi lepas tuh pergi makan. Untung laa sebab still tak boleh puasa, so tak pe lah sangat kalau langgar waktu maghrib. :-P Lepas settle makan semua, call Ifan. Ngadu dekat dia pasal kerja semua.. Huhu. :-D

Kite : Baru 3 hari kite kerja dah macam ni. Asek pengsan jer. Kalau kerja bebetul, kite dah antar surat resign. Hee.
Dia : Kesian kau ek yunk. Teruk rupanya kerja kau ni. Kerja Abang tak teruk sangat. Balik kerja 3-4 pagi pun boleh punch card lagik dengan kau. Bla bla bla.
Kite : Tak payah nak perli sangat lah woi ! Hari hari cakap benda yang sama. Boring lah.
Dia : Hahaha. Rasakan. Abang nak cakap jer benda yang sama selama seminggu. Padan muka kau.
Kite : Eii tah pape jer!
Dia : Eh, tak nak lah seminggu. Nak seminggu lebih. Hahahaha.
Kite: Nanti dah kawen, kite tanak kerja lah. Penat. Hukhuk.
Dia : Hahahaha. Rasakan kau yunk. Padan muka.
Kite : @#$%^&

Tumbuk jugak budak neh.
Haish, sabar jer lah.
(-__-")

.dia comel sangat bila kelam kabut

Salam.

Ewah. Memalam buta nak hapdet entry jiwang. Pheww~~ *lap peluh* Kikikiki. Bismillahirrahmanirrahim.... Emm..Skang neh kan, mood tersangat lah baek. :') Makin hari makin sayang pulak dekat encik pakwe.

Hari ni dia soppink barang hantaran untuk kite dengan mak die. Hihihi. Rasa comel bile dia call kite tanya itu, tanya ini. Dan bila dia call tuh, tetiba ada kawan dia tegur dia masa dia tengah pilih pilih barang untuk kite, then dia cakap pasal majlis kiteorang kat kawan dia tanpa dia sedar yang dia belum letak tepon lagik. :') So, dapat dengar ape dia cakap dan dapat rasa eksaited dia cane.. Suka sangat ! <3

Biasanye, lelaki ni kurang sikit eksaited dia nak compared dengan pompuan yang kejap kejap hapdet, kejap kejap hapdet. (-.-") Tapi kan, dalam seminggu dua neh, dah nampak dah betapa kelam kabut nya dia sebab majlis dah nak dekat. Er..tak de lah dekat sangat. Kui kui. Tapi since dia busy, dan kite pun akan busy sebab dah start intern Isnin nanti, mesti tak de masa nak membeli belah.

Macam pagi tadi, kite call dia banyak kali tapi tak angkat. Ok fine. Wiken memang kena bangun lambat kan? !@#$%^& Pastu kan, dia call kite balik tapi kite tak sempat angkat. Bile kite tengok ada miskol, call la dia semula. Tanya dia, baru bangun tidur ker? Pastu dia cakap, "Ha'ah, baru bangun.." Pastu terus dia tanya kite pasal dulang hantaran tu semua cane. Mana nak dapat...

Hihihi terus kite macam tergelak gelak. Sebab, "Ek eleh..gelabah gile mamat neh. Ni mesti malam tadi mimpi pasal hantaran.." Bila kite dok gelak gelakkan dia, dia cakap dia mana ada pengalaman semua neh. Kite dah penah ada pengalaman sebab akak kite dah tunang, dah kawen dan dah ade anak pun. So, tau lah sket sket. Huehue. Kalau dalam adik beradik dia, dia yang 1st nak ada majlis cenggini.

Dua tiga hari lagik, dia cakap nak datang sini pulak, nak sambung beli barang dengan kite. Start kite habes study, tak pernah jumpe dia lagik. Dekat sebulan dah. Ghindu. Hukhuk. InsyaAllah nanti, kite balik kerja, dapat lah buka puasa dengan dia. ^_~

Doakan semuanya berjalan lancar yer. Makin dah nak dekat tarikh, makin neves. Dok gelakkan Ifan sebab dia gelabah, tapi kite pun gelabah jugak sebenarnya. (-.-") Harap semuanya di permudahkan. Aminnn.

Yes, he told the world in his own way ! 
:-P