.macam macam chacha !

Salam.

Sangat penat okeh nak melayan budak kecit soang neh. Macam semalam kan, dia dok maen games dekat PC dalam bilik kite. Bila dia dah maen, nak tunggu berhenti tuh, mesti lah lapan tahun kemudian. Kalau paksa dia benti maen, mesti buat muncung pastu nanges nanges. Yang nanges tuh lemah tuh. Memekak satu rumah. !@#$%^

Semalam dia start maen dalam pukul 12 lebih. Pastu larut sampai pukul 2 pagi.. Pastu pukul 3 pagi.. Mama Abah Adik kite semua dah tidur. Kite pun dah ngantuk. Pastu pergi dapur, buatkan dia susu, dengan harapan, dia benti lah maen games dan pergi masuk tidur tapi hampeh. (T__T)

Walaupun Chacha ada bilik sendirik, tapi dia tetap nak tidur dengan Mama. Masa baru baru jer dia tidur soang dalam bilik dia, lepas tuh, memang tidur dengan Mama semula. (-.-")


Budak zaman sekarang.
(-.-")

Lepas satu, satu games yang dia maen. Ntah mane dia klik, sekali terjumpa satu website yang full of games bebudak pompuan. Ade games Barbie la.. Ape la.. Macam macam. Kite dah tensen dah. Zzzzzzz. Kite tanye dengan dia, nak tidur dengan kite ker? Dia cakap, tanak, nak tidur dengan Mama. Tapi tak blah blah lagik dari bilik kite. Cemana kite nak tidur? Sebab kite selalu tidur kunci pintu. Yang si Chacha neh mana reti nak kunci pintu segala. 

Sambil dia maen games, kite dok baring baring kat katil, maen twitter and pesbuk gune bibi. Dalam pukul 4.30 pagi tuh, tetiba Mama bukak pintu bilik kite and tanya Chacha, "Kenapa tak tidur lagik neh?" Pastu Chacha dah cuak, terus laju dia cakap, "Kite nak tidur dengan Angah.." Cheh, dah takut Mama marah lettew.

Masa Mama masuk bilik kite tuh, kite tengah berusaha keras dok gugel satu games yang Chacha suruh kite carik. Dia tak ingat nama katun tuh, dia siap lukis !  

"Angah ingat tak, elephant warna pink tu.. Elephant tu berdiri. 
Lepas tuh orang dia warna biru, dia pakai topi.. 
Lepas tuh ada itek.. Nama orang tu sape tah. Coco kot."

Puas kite gugel, Pink Elephant last-last jumpa jugak katun yang dia maksudkan. Rupanya katun Pocoyo... Hadoiyai... Masa kite tengah gugel gugel tuh, Chacha nak marah marah je. Dah lah lukis buruk, mana kite paham. HAHAHAHA.

Sama ke gajah yang dia lukis kat atas tuh? Huehue. Orang topi biru dan itek. :-P Yang anjing tuh dia tak lukis pulak. Hahaha.

Lepas dia dah bosan maen gem pocoyo, dia suruh kite bukak youtube, Pocoyo Cakes. Masa ni dia dah ngantuk. Kepala siap letak atas meja. Pastu kite suurh dia baring atas katil kite, dan screen LCD monitor tuh, halakan kat katil. So, boleh lah dia nengok cara buat kek pocoyo tuh sambil baring. Last last, dia tertidur jugakkkk. FINALLY! Masa tuh dah pukul 5 pagi okeeeeeee ! (T__T)

Pastu hari ni, dia sambung lagik maen games. (-.-") Kali ni dia suruh kite carik games Mr Bean pulak. Dia suruh kite carik games kereta. 

Siap lukis kereta biru & hijau.
HAHAHAHA.

Comel betul time Chacha marah marah kite 
sebab tak dapat carik games yang dia nak. :-P

Ni lah keta biru & hijau yang dia maksudkan.
(-.-")

Kite dah download dah games tuh, tapi tak install lagik. Esok lah. Sekarang pun Chacha dah tidur. Ntah mimpi apa dia tidur awal. Haha. Jangan dia bangun kejap lagik dah ler. Satgi kite kena teman dia maen games sampai subuh pulak. (T__T) 

Kbai !