.tumbuh gigi bongsu

Yeay ! Saya dah besar. Ngeee. Ehem!

Salam. 

Hai korang. I'm so busy lately. Nak update belog kesayangan pun tak de masa. Even ngadap PC buat esaimen presentation segala, tak dapat nak update gak. Ni pun curik masa sebab.... Sebab kite dah ngantuk gile dok tulis esaimen neh ! So, exercise jari sat sampai taip entry. :-P

Seminggu neh, badan tak rasa best. Sebab gigi bongsu kite tumbuh ! Dah la tumbuh sesikit. Sakit. :'( Ngadu dekat Encik Bakal Tunang. Ehem! Encik Boipreng sudah. :-P Ok sambung. Kite ngadu dekat dia. Saket. Pastu dia cakap, Hey, Sayang kan dah besar. Dah tumbuh gigi. Mana boleh nanges nanges lagik. Deng. Pesen nak menganjing gelpren sendirik. Ni gigi bongsu lah, memang lah lambat tumbuh ! (T__T)

Ada 2 hari lagi before kite tamat study dekat UiTM Bandaraya Melaka. Then abessssssss ! Yeay ! Ok tipu. Sebenarnya kena mengadap final exam on 1 July-15 July, pastu internship selama 5 bulan pastu baru abes. Wuwuwuwuuu~ Tapi kire abes lah sebab dah tak payah pergi kelas lagik. Pergi kerja pulak. :-)

Korang....... Kite dah pakai tudung. Alhamdulillah. Dah seminggu kite bertudung bila keluar rumah. Ehem! Macam tak percaya. Keh keh keh. Ektuali, tak de lah bermasalah sangat nak bertudung neh. :-P Kite pergi kelas memang bertudung. Sebab rambut kite kan cekelet cekelet sket. :-P Cuma kalau pergi dating ke, makan ke, kedai ke, rasa macam remeh je nak pakai tudung lawa lawa. (-.-") Tapi bila pikir dosa yang bertimbun timbun, tetiba rasa insaf. (T__T)

Beberapa hari lepas, Bakal Mak Mertua cakap, suruh bertudung pastu kalau boleh, buang lah gambar gambar yang freehair dekat FB. Kang nanti umur tak berapa nak panjang, tak sempat nak delete. (T__T) Dekat FB semua dah setel tapi dekat belog, tak berapa nak setel. InsyaAllah, masalah itu akan di selesaikan secepat mungkin! :-)

Tadi balik kelas, call Encik Boipreng, ngengada nak jumpe dia. Padahal kerja bertimbun timbun siap ada test & presentation esok. Dah lah kelas abes pukul 10 malam tadik. (T__T) Memang Ifan tanak layan lah. Dia suruh siapkan kerja semua. Dah bebetul free, baru boleh jumpa. Deng~ Pastu tetibe kite cakap dengan dia...

Kite : Yunk, ghindu aaa nak kuar dating tak pakai tudung dengan awak. (ape ntah ayat kite neh)
Dia : Jangan nak ngade ngade. Pakai je lah tudung tuh.
Kite : Alaaa...orang memaen je la.. Jangan marah.
Dia : Abang tak marah. Abang serius jer neh. Dah nak kawen dah, tanak pakai tudung lagik ek. Haish, degil.
Kite : *sengih* (aik, dah nak kawen ke haku neh? hihi cakap dalam hati) 

Style kan gambar pre-wedding kawan kite neh.
Dia dah nak kawen wiken nanti.  Nanti nak snap cenggini lah.
*out of topic*

Ok bai. Nak sambung buat esaimen. Tata korang. ;-)