.pengalaman cuti sekolah saye !

Salam.


Kompem bebudak sekolah yang baru naek sekolah kena buat karangan pengalaman masa cuti sekolah kan? Hahaha. Meh kite nak cerite pengalaman cuti sekolah Chacha. Hahaha. 

Hari tu kan, (tak ingat hari ape), Mama, Abah, Chacha datang Melaka sebab ada hal. Time tuh weekdays, kite ada kelas. Abes dalam pukul 4.30 petang. Hal doang dah habes dah time tuh. Kebetulan, Si Chacha neh ajak Mama Abah pergi naek kapal yang ada dekat Bandar Hilir.

Sebab masa Mama dengan Abah setelkan urusan dia, boleh pulak sesat sampai masuk Bandar Hilir lepas tuh mesti lah lalu dekat kapal, lalu dekat menara Taming Sari. Bila Chacha nampak, mesti lah dia nak naek! Kite ajak dia naek kapal yang lalu depan rumah sewa kite (Kampung Morten) tuh, dia tanak plak. Kapal tak bergerak ni jugak yang dia nak naek. (-.-")

Kite habes je kelas, Mama Abah amek kite kat rumah sewa. Pastu terus lah ke kapal besar yang Chacha nak naek tuh. Dah ler jalan jammed, kemaen payah nak parking. Abah dah bising bising dah time tuh. Zzzzzz!

Akhirnya dapat jugak sampai dekat kapal besar neh. Dah macam Abang Ipan dah, sket sket kapal. (>__<)

Time neh Chacha dah tensen sebab kite asek nak amek gambar dia tapi sebenarnya dia dah tak sabar nak masuk dalam kapal tuh. Hahaha.

Pasrah je muka dia amek gambar dengan Mama.
Heheheh.

Malangnya, bila masuk je kat pintu gate depan kapal tuh, kapal tuh dah tutup. Ektuali, kapal besar ni muzium. Dia bukak dari pagi sampai pukul 5 petang je. Time tuh dah pukul 5lebih. Chacha dah pasrah jer. Huhu. Pastu Mama ajak dia naek beca pastu dia tanak. Malu lettew. Pastu dia ajak kite naek Menara Taming Sari, tapi kite tanak! Mesti lah kite takut! Gayat wooo~

Last last, nak pujuk dia balik, Abah belikan dia mainan dekat kedai yang jual cenderahati kat area situ. Senang je nak pujuk Chacha tuh. :-P

Sekian sahaja pengalaman cuti sekolah Chacha. Tak best mana pun. Hahaha. Tak pe, len kali datang lagik, kite naek kapal besar tuh ye Dik.