.awak buat saya tacing

Salam.


Kite tak tau lah kite neh pesen pompuan ashane sebenarnye. Tapi kite rase, kite neh pesen yang suka membebel tanpa henti. Ok tipu. Benti bile penat dan ngantuk. Tapi kadang kadang, bile dah ngantuk pun, mulut still nak cakap jugak. Tapi mata dah pejam. Huehuehue. :-P

Hari ni, Irfan busy sangat. Dia dah start kerja semula lepas percutian yang panjang. Maklum lah, keja dengan bapak sendirik. So, ikut suka ati die je lah. (-.-") Pagi tadi ada program dekat KL pastu ada meeting la, ape lah. Balik rumah dekat pukul 1 pagi.. Balik rumah jer, terus punch card dengan kite.....

Banyak benda kite nak cerite dengan dia hari neh. Setiap hari, ada jer cerita yang kite nak cerite dengan dia. Tak penah habes ceta dongeng kite neh. (-.-") 

Petang tadik pergi beli henpon baru. Semalam, kite merengek rengek dengan dia, kite nak BB, dia cakap nanti dia nak belikan. Tapi kite neh pesen tak sabar sket. :-P Dan petang tadi, Abah dah belikan kite BB. Yeay ! Tapi yang biase biase je.. Selamat Tinggal Nokia e72.. :'(

Kite bukan nak ceta pasal henpon baru kite. Tapi kite nak cerite pasal Irfan. 

Ok. 
Tahan airmata kejap.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sambung.

Kite tau dia penat balik kerja. Kite tau. Tapi kalau sebelum tidur tak dengar suara dia, mesti tak boleh. 2 hari lepas, dia tertidur awal. Dalam pukul 11 kot dia tertidur. Lepas tuh kite siap boleh nanges sampai mata bengkak bengkak sebab dia tertidur. Tapi nasib baek kul 2 pagi, dia tersedar. Masa tuh, berjurai jurai lah airmata kite kuar time cakap dengan dia. Kite neh pesen dah buat dulu baru pikir. Bile pikir balik, amenda la kite neh. Orang tu tidur kot. Yang pergi nanges sampai mate bengkak tu apesal. Kelakar betul Dak Intang neh. (T__T) 

Tapi kan, the best part is, dia tak pernah penat nak dengar kite membebel. Tadi kite cerite pasal henpon, pasal Chacha, pasal nak dating dan nak datang rumah kite esok, pasal nak makan askem baskin robin, pasal nak pergi tengok muvee, pasal makan apa arini, pasal kerja dia tadi, pasal hal kiteorang nak tunang, macam macam pasal yang kite carik pasal. Haha.. Pendek kata, macam macam kiteorang borakkan.

Kadang kadang tu, tengah syok kite bercerita, dia senyap. Kite ingat dia dah tertidur. Bila kite panggil dia....

Kite : Sayang tidur ke?
Dia : Eh, tak lah. Abang tengah dengar Sayang cakap. Sayang cakap lah...
Kite : Alaa..kite nak dengar Sayang cakap jugak..
Dia : Sayang cakap la.. Abang suka dengar Sayang cakap..

Kadang kadang tu kan, kite sampai dah tak de modal nak cakap. Tapi kite rasa berat sangat nak letak tepon. Padahal hari hari dah cakap dekat tepon. Amenda pesen ntah kite neh. Ade sekali tuh, kite dah ngantuk sangat sampai ulang cerite yang sama pastu Irfan tegur. Dia cakap.. Yunk, sayang dah ngantuk dah ni. Tidur lah. Dia dah takde modal nak cakap, tetap nak cakap jugak. HAHA. Time tuh, malu seh kite rasa. Ngahahahaha. :'D

Kite : Yunk, kite boring lah dengan awak.
Dia : Lah, kenapa tak cakap awal awal Sayang dah boring dengan Abang?
Kite : Kenapa kena cakap awal awal?
Dia : Awal sikit Abang tau. Hm.
Kite : Kite mana penah boring dengan Sayang. Cuma kite boring lah sebab tak pernah boring dengan Sayang. Hehehe. :')
Dia : Abang pun sama. :')

Alhamdulillah.. Dah setahun lebih kiteorang berkasih sayang bergaduh kebabom, tapi kiteorang still bersama. Satu je yang dia selalu ingatkan dekat kite. Jangan sesekali putus. Sebab kalau sekali mintak putus, selama lamanya putus. Yang putus sambung tu semua cinta bebudak. Dia tak suka camtu. Sebab nanti kalau dah biasa sangat putus sambung, ashane pas kawen nanti? Takkan nak putus sambung jugak. Ye tak?

Lepas letak tepon tadi, kite send sms dekat dia cakap gudnyte, macam selalu. Dan selalu nya, dia akan reply pendek pendek je. "Nanyte sayang. Tido lena. Muah. :-*" Sampai dah boleh hafal sms dia setiap malam. Jarang dia hantar sms yang pepanjang.. Sebab henpon dia jenis touch screen dan dia sangat tak suka main sms... Tapi malam ni, lain....... Hmm.. (T__T)

Tetibe air mata mengalir bile baca sms neh.. :')

I love you more..
I miss you more..
I need you even more.. 
Mekasih sebab redha dapat gelpren 
yang kuat bercerite dan kuat membebel macam kite.
(-.-")