.yunk, bile kite nak pergi kursus kawen?

Salam.


Hahaha. Asek cerita pasal kawen je lately neh kan. Macam dah dekat sangat je tarikhnya. Kakakakaka. Tak de la. Saje je dok cerita cerita. Mana tau, makan garam banyak, masin mulut. Kikikikiki. :-P

Ektuali, aritu ada lah membincangkan pasal kursus kawen neh. Dia ada tanya kite...

Dia : Yunk, bila kite nak pergi kursus kawen?
Kite : Bebile boleh. Tapi kite nak pergi dekat Muar.
Dia : Memang kena pergi kat Muar eh? Melaka atau JB tak boleh eh?
Kite : Alaa..kite nak yang kat Muar. Dekat dengan rumah..
Dia : Tapi wiken Abang kerja la..Kalau Abang pergi kat Muar, nak tidur mana nanti? Sayang pergi lah dulu.
Kite : Laaa...tidur lah rumah kite. Mama Abah kan ada.. Alaa kite nak pergi sama sama.
Dia : Abes, dah kalau wiken Abang kerja, ashane nak pergi sama.

Masa tu kan, dia macam dah tinggi suara. Gua memang tak boleh bhai kalau cakap dengan lelaki yang pesen nak tinggi tinggi suara neh. Airmata neh kang laju je keluarnya. Huhuhu. Geram je dengan dia. Dia yang tanya, pastu nak marah marah. Ektuali dia tak marah pun. Kite jer ingat camtu. Huhu.

Masalahnya, bukan ke kalau kursus kawen tuh kalau buat mesti wiken? Weekdays ada jugak ke? Hihihi. Selalu dengar buat time wiken je. Ngeeee. Ektuali, kite lagik suka pergi dengan pasangan masing masing. Baru lah boleh dapat input yang sama dengan bakal suami kite tuh. Nanti balik, boleh bincang balik apa yang Ustaz atau Ustazah tuh cakap. Demi masa depan keluarga. Cewah. Poyo pulak rasanya tulis camni. Haha.

Aritu, ada cakap dengan Irfan, dekat UiTM KBM neh ada kursus kawen. Kena bayar RM65 je. Murah kan? Siap boleh bawak orang luar sekali, RM70. TAPI MESTI LAH IRFAN TANAK PERGI ! Ye la..... Kena join dengan student student. Dah lah dia tuh pemaluuuuu......... lah sangat. (-_______-")

Dia suruh kite pergi je dulu. Tapi kite tak mau. Huk huk. Tak pe lah. Kursus kawen bebila boleh pergi. Kan? Tapi harga kalau kat luar mahal sikit lah. Kalau tak silap, RM120. Pastu dengar cerita, tahun depan nanti ada qiamulail. Tapi tatau lah betul ke tak. Hihihi.

Kite rasa, nak pergi kursus kawen lepas tunang nanti. Dah free sikit time tuh sebab dah abes study. Baru best. Tak payah pergi dengan Encik Boipreng. Boleh pergi dengan Encik Tunang. Hihihi.. :-P Ok bai.