.intan tu baek budaknye

Salam.


Ok. Sambung esaimen tadik. Esaimen lah sangat. Huhuhu. Kan lepas dah kena tegur dengan Encik Boipreng, kite pun dah rasa tak best. Plus dah gatal gatal satu badan. Tsk. Pastu balik rumah, makan ubat, kawan kasik, tapi macam tak berkesan jek. Pastu esok paginya (Sabtu pagi) kite ada program Finishing School untuk budak final year. Dah lah program tuh sampai pukul 6 petang ! Stat 8.30 pagi okeyh. (T__T)

Pastu, tengahari tu, time break, kite pergi klinik UiTM, tapi tutup pulak. Then kite pergi farmasi. Beli ubat. Tapi macam tak best je ubat tuh. Then, kite call Irfan pulak, ngadu lah kat dia. Pastu dia cakap, dia nak teman pergi klinik malam kang. Yeay! Ada orang nak teman kan. :-)

Malam tuh, dia sampai rumah sewa kite dalam pukul 9. Terus kiteorang carik private clinic kat area Melaka neh. Lepas register semua, kite kena panggil dengan doktor. Lepas kena check, kite pun dapat ubat.. ;) 2 jenis pil dan satu ubat sapu = RM 46. (-.-") Selama neh dapat ubat pree je kat klinik UiTM tuh. Tetiba kena bayar, sejuk tangan bile nak bayar. Hukhuk. Thanks to Irfan sebab bayarkan... (^_~)v



Dak Ipan, tenks teman kite pegy klinik + makan tadik. sayang lebey lah. ♥

nyte all. :)
 · 



Lepas setel pergi klinik, pergi Kedai Buku Popular dekat Jusco. Irfan kan abang yang baek. Mesti lah dia kena belikan buku untuk adik adik. Huhu. Lepas abes sopping buku, kiteorang pergi makang. Tapi sebelum tuh call Mama dulu, nak hantar report. Mama cakap, jangan makan seafood. Dah lah 2 hari lepas baru je makan Sate Celup. Huhu.

Asek gambar dia je.
Gambar kite tanak snapkan pong !

Kiteorang makan dekat Rumah Makan Puteri Ledang. Ektuali, kite selalu order seafood dekat sini tapi since Mama dah pesan, jangan makan seafood, so belasah je la Asam Pedas Ikan Pari dan Sayur Kailan. Pastu Irfan order Puyuh Goreng Kunyit.

Pastu masa makan makan tuh, borak lah kan..

Dia : Yunk, hari tu kan, nenek tanya Abang.. "Ifan kawan lagi ke dengan budak perempuan tuh?" Pastu Abang cakap lah, "Budak mana? Si A tuh ke? Ouh dia dah mati dah. Kena langgar dengan kereta nek!"
Kite : Abes tuh nenek cakap apa? Tak baik lah cakap camtu. Kan dia tak mati lagik.
Dia : Haha. Lantak lah. Kire dah mati lah tuh. Masa tuh kan, Abah dah gelak gelak dah. Nenek cakap, "Ye ke Fan? Kesiannya dia.." Pastu Abah pulak cakap, "Ifan dah ada yang baru dah. Dah nak tunang dah doang dengan budak Muar bulan * nanti. Budak tu baik budaknya. 

Pastu kite dah sengeh sengeh dah. Hihihi. Then dia cakap lagik...

Dia : Ade ke Abah cakap Sayang baek.. Hahahaha.
Kite : Kite memang baek lah. Nengok, Abah pun cakap kite baek tau !
Dia : Kau baek ke yunk?? Eii..Perasan lah kau neh. Tangan di dada, mata ke atas. Hahahaha.
Kite : Alaaa...dengki la tuuu. Kite memang baek pong !

Lepas tuh, gelak besar lah kite. Tak boleh belah siap buat gaya tangan di dada mata ke atas. Rasa nak cepuk jek. Heee. Malu ai tau, bakal bapak mertua cakap ai baik. Kuang kang kuang. :-P