.dia yang senyum tengok abang

Salam.

Aritu kan, kite pergi makan dekat satu kedai makan tuh. Dekat Melaka neh kan, ektuali tatau mana yang best. Maen belasah je. Pastu nampak kedai tu, terus lah pergi. 

Sampai kedai tuh, tatau nak order ape. Tapi macik pelayan kedai tu suggest-kan bihun sup sebab kat situ bihun sup die power. (kononnya) Ifan pulak macam biasa lah, Nasi Goreng Cili Padi Pedas Gila. 

Dia : Makcik, saya nak order Nasi Goreng Cili Padi Pedas Gile. Gune cili yang kat atas meja tuh ek. (sambil tunjuk bekas yang penuh dengan cili padi). Sayang nak makan ape?
Kite : Hmm..kite nak bihun sup lah.. Nak sup daging.

Tak lama tuh, ada soang pompuan pelayan kedai tuh lalu sebelah kiteorang, hantar makanan meja sebelah. Dia dok tengok Ifan. Pompuan tuh muda lah. Macam baya baya kite. Dia siap senyum lagik ! Nengok kite tak senyum pulak. (-.-") Yang best nya, Ifan boleh pulak buat muka malu malu bila pompuan tu senyum... Zzzzzzzz !

Kite : Woi, apesal senyum senyum? Siap buat muka malu malu lagi.
Dia : Mana ada. Dia yang tengok Abang. Hahaha.
Kite : Kau jangan nak perasan lah Pan!
Dia : Hahahaha. 

Pastu lepas makanan sampai, tengah makan makan, pompuan tuh nengok Ifan lagik. Haish, rasa nak simbah je pakai sup. Ape die pikir haku neh ADIK Ifan ke? Keluar makan dengan Abang?? Pastu pesen nak ngorat ABANG AKU??? Ggggrr! (marah ni)

Esoknya, keluar lagik dengan Ifan. ADE KE DIA AJAK PERGI MAKAN DEKAT KEDAI YANG SAMA ! Pastu kite mengamuk lah. Ok tipu. Tak de la mengamuk sangat. Cuma mempertikaikan lah, kenapa nak makan kat kedai tuh lagik. Bukannya sedap sangat pun. :-P

Dia : Nak makan kat mana? Kedai semalam nak?
Kite : Tanak lah! Kenapa nak makan kat kedai semalam? Nak jumpa pompuan semalam ek?
Dia : Tak lah.
Kite : Abes tuh apa?
Dia : Kalau Abang nak jumpe pompuan semalam, tak payah bawak Sayang. Baek Abang pergi sendirik. Abang nak pergi kedai tuh sebab macik tuh masak ikut arahan. Dia guna cili padi yang dalam bekas kat atas meja tuh.
Kite : Sudahlahhhhhhhhhhh !!!!!!!!!

Isk. Isk. Isk.
Pompuan tuh ada sawan senyum dekat lelaki kot.
(-.-")

Kite tau, senyum tu kan sedekah.
Tapi jangan lah senyum dekat pakwe orang !
(T____________T)