.cuba la sesekali romantik sikit boleh tak?

Salam.

Lately neh rajin pulak kite dok update belog. Sebelum neh kemaen pemalas. Haha. Ok. Tadi kan, kite dok borak borak dengan Encik Boipreng. Shian dia demam. Sejak sejak dok kerja dalam ekon neh, cepat sangat nak seme seme. Ye la, selama neh dok dekat enjin kapal. Dok bawah panas terik matahari. Sekali kena ekon, macam culture shock. Hua hua hua. Papepun, semoga cepat sembuh ! 

Berbalik pada tajuk esaimen kali ini. Hihi. Untung laaaaaaaaaaa sangat kalau dapat ber-romantik dengan Encik Boipreng kite neh. Jangan harap lah. Sangat susah kot. Kengkadang kan, kite teringin nak dia nyanyi lagu Anuar Zain ker.. Kasik kite bunga keee.. Kan kan kan. Baru lah suwit. Kikikiki. Tapi memang tak lahhhhhhhhh. Tak payah lah nak mimpi. (-___-")

Kite : Sayang...
Dia  : Kenapa kau?
Kite : Eiii...cakap kau kau dengan kite !
Dia : Gua rockers bhai. Hahahaha.
Kite : Blah la sayang. Tak payah nak rockers sangat lah.

Kengkadang kalau on call, kiteorang akan cakap aku kau jer. (-.-") Memang nampak macam tak sopan, tapi ektuali tu lah cara kiteorang bermesra. Haha. Mesra lah sangat. Kite banyak kali komplen dekat dia. 

Kite : Awak neh tak penah nak romantik romantik ek dengan kite. Nanti dah kawen, dah ada anak, nak macam ni lagik ke?
Dia : Memang laaa. Nanti anak kite masuk umur 2 tahun je abang belikan dia gitar karen. Abang nak dia belajar sendirik main gitar tuh. Hahaha.
Kite : Gile eh awak neh. (dalam hati rasa nak kasik penumbuk je kat mamat neh)
Dia : Hahaha. Memang laa..

Kengkadang apa yang dia cakap tuh, bukan boleh layan sangat. Tah pape jer. Tak serius langsung. Macam tadi kan.. Dia call kite sebelum dia tidur.. Kesian dia, suara macam tak larat jer. Ye la.. Orang demam kan.. :-P

Kite : Tak pe lah. Pergi lah tidur. Sian Sayang demam.
Dia : Alaa...lek lu. Gula gula dalam mulut Abang ni tak habes lagik.
Kite : Ek elehhhhh !! Ingatkan nak cakap lama-lama dengan kite sebab rindu kite.
Dia : Hahahahha. Alaa kalau Abang cakap rindu pun, bukannya awak caye.
Kite : Penah pulak awak cakap awak rindu kite. Untung laaaaaa...
Dia : Alaa..Sayang tuh hari hari cakap rindu Abang, macam lah ikhlas. Hahahha.
Kite : Woi! Kuang asam !
Dia : Hahahahaha.

Macam harem kan? (-.-") 

Dia memang bukan jenis manusia yang romantik. 
But i love him just the way he are. :-) 

Dua hari lepas kite di risik, dia hantar kite balik rumah sewa. Kan malam tuh kite tidur rumah dia sebab kite ikut rombongan pakcik dia bertunang. On the way balik rumah, masa dalam kereta, dia cakap, Dah nak tunang dah kan kite ni yunk, pastu kawen pulak. Then tetiba dia cakap nak nengok cincin belah rotan kat jari kite. Kite bagi lah dia nengok pastu tetiba dia cium cincin tu.. Cepat cepat kite tarik tangan kite. Kite cakap...

Kite : Hoi, nak buat apa ni?!
Dia : Abang nak cium cincin tu je..
Kite : Awak ni kenapa? Pelik la.. Hahahaha.

Hahaha. Masa tuh, dia terus tarik muka. Kite kekok bile dia macam tetibe nak romantik. Maybe he dunno how to express his feeling on me. And maybe he dunno how to act romantic in front of me but then, bila dia buat camtu, kite rasa macam... Errr..mana boipren saya? Ni macam bukan je.. Hahaha. :-P

And yes, sometimes I keep complained on him.. Sayang, could u pls sometimes be romantic hero like in the movie... bla bla bla.. Tapi bila dia buat camtu, kite pulak rasa pelik. Aaaaaaa...tolong kembalikan boipreng kite yang suka tarik rambut kite. Dan jugak suka tarik tudung kite bile kite pakai tudung comel comel. Pesen suka sakat gelpren sendirik lettew. (>__<) Tadi masa on call, kite cakap lah dengan dia...

Kite : Ingat tak masa dalam kereta tuh. Tetibe awak nak cium cincin kite neh. Pastu awak tetibe macam nak romantik romantik. Hahahaha.
Dia : Eh mana ada. Tu saje je Abang buat macam tuh. (sebenarnya dia dah malu. hehe)
Kite : Hahahaha. Dah malu lah tu. Hahahaha. Kelakar lah bila awak nak romantik romantik. Tak sesuai langsung.
Dia : Mana ade la. Hahaha.

Tapi sebenarnya, kite lebih suka dia jadi diri dia sendiri. Kite tanak dia seromantik lagu lagu Anuar Zain, seromantik lakonan Fahrin Ahmad dalam drama TV atau seromantik Awal Ashaari melamar Scha Al-Yahya. Cukuplah dia menjadi diri dia sendirik. 

Seorang lelaki yang ganas dan kasar secara luaran...
Tapi manja dia, kite seorang boleh rasa. :-)