.kuangajaq ko yunk !

Salam.


Tensen betei lah dengan henpon Sony kite neh. Bukan tensen sebab dia rosak ke ape. Sebab dia tak de charger ! Aaaaaaaaa... Dan ini menyukarkan untuk kite menggayutkan tepon dengan lama ! Dan ini adalah perkara gembira untuk boipreng kite yang tak suka gayut lelama. Cis. (-.-")

Dah benda free, tuh pun tanak gunakan sebaeknya. Cuba kalau pesen nak kena topup henpon setiap hari. Menanges ler tak dapat gayut lelame. Mungkin sebab jarang jumpa, tu sebab nak gayut selalu. Tapi kalau lepas jumpa pun, tetap nak gayut. Ape pesen tah kite neh. Kuat beno bercakap. Hihihihi.. 

Baru kejap neh, gayut lah dengan dia. Tak de lah gayut sangat. Ada lah dalam 10 minit cakap. Tapi masa tuh, battery henpon sony kite dah merah. Oh ye. Kite pakai Sony T707 untuk no digi. Untuk no meksis, kite gune Nokia e72 tuh. Malas nak tukar tukar simcard bile battery abes. 

Memandangkan kite takde charger sony, kite akan charge guna USB cabel dekat PC. So, bila nak charge dekat PC, kena off henpon.. (>__<)

Dia : Yunk, Abang nak makan ni.
Kite : Hah, oke la. Kite pun nak cas henpon neh. Tapi kite kena off henpon sebab nak cas kat PC.
Dia : Hah, lagi bagus. Hahahaha.. Cas lah. Ok babai. Assalamualaikum.
Kite : Amboi. Kuangajaq ko yunk ! Tanak cakap dengan kite lettew. Kemaen lagik tak sabo nak letak tepon !
Dia : Hahahahaha. Ok ok. Balik semula. Cas lah henpon Sayang. Bla bla bla.. (dengan nada lembut)
Kite : Lagi kau macamni, lagik kite tanak letak tepon. Padan muke !
Dia : Hahaha. Abang mati kelaparan lah macamni yunk. Abang baca doa nak makan dulu lah. Bismillah..... (baca doa makan)
Kite : Kuang asam. Ye lah, pergi la makan. Jangan tidur dulu tau. Tunggu kite kol balik eh.
Dia : Ye laa.. Bla bla bla.. Assalamualaikum.
Kite : Ok babai. Wa'alaikumussalam.

Ifan kan, kalau nak letak tepon, kemaen laju. Ggggggrrr. Pastu gelak jahat. Geram betei. 

Sabo je lah kan dapat pakwe cenggini. 

Tapi mesti dia lagik sabo 
sebab dapat gelpren cenggini. 

Keh keh keh.

.segmen bersilat di dapur | kek sarang semut

Salam. 


Ehem. Kan tadik kite bagitau kite ada buat kek kan kan kan. Yeay ! Kek tuh dah jadik. Kite buat Kek Sarang Semut. Tapi sarang dia tak berapa nak jadik. Zzzzzzz. Kek ni senang je sebab tak payah dok bakar. Kena kukus dalam 1 jam suku je. (^_~)v

Mengikut daripada resepi yang kite gugel, sebenarnya lepas siap adunan, kena perap dulu dalam 3 hingga 4 jam. Lepas tuh baru kukus. Tapi kite kan pesen tak sabar. So, kurang lah sarang die. (T___T)

Ni lah kek tak berapa nak sarang tuh.
Huhuhuhu.

Ni resepi dia. Kite kopipes dari website neh.

Bahan-bahan (5-8 org makan )
  1. 1 cawan tepung gandum
  2. 1 cawan gula pasir
  3. 4 biji telur
  4. 1 cawan air
  5. 1/2 tin susu pekat manis
  6. 1 1/2 sudu makan butter
  7. 1 sudu kecil soda bikarbonat
  8. Sedikit esen ros

Cara-cara
  1. Panaskan gula dan kacau sehingga gula hangus.
  2. Perlahankan api, masukkan air sedikit demi sedikit. DIINGATKAN : Perlu berhati-hati sbb takut gula panas terkena tangan.
  3. Masukkan butter. Biarkan mendidih. Kemudian biar ia nya sejuk.
  4. Dalam bekas yg lain, pecahkan telur dan pukul hingga kembang.
  5. Masukkan susu.. diikuti dengan tepung dan soda bikarbonat.. Dipukul hingga sebati.
  6. Kemudian barulah dimasukkan gula yg dihanguskan tadi.
  7. Pukul hingga rata.
  8. Masukkan sedikit esen ros. Kacau.
  9. Perap adunan 3-4 jam (bertutup) supaya kek ni bile masak, nampak berlubang2 cantik.
  10. Kukus selama 1 1/4 jam atau sehingga masak.

Bahan bahan dia pun mudah nak dapat. Tak payah sesusah pergi kedai bahan kek, pergi kedai runcit pun dah boleh dapat. Lepas tuh kan, kaler kek kite tak gelap sangat sebab kite memang SANGAT tak reti nak menghanguskan gula. Aritu buat Puding Caramel, rosak gula, terus tak boleh guna sebab over hangus. Keh keh. 

Yang kali ni, kurang hangus pulak. Sebab tuh warna dia coklat, tak hitam. Tapi, apape pun, rasa dia sama je macam kek sarang semut tuh. Kalau nak kurangkan manis, kurangkan lah gula. 

Ok, selamat mencuba (^_~)v

P/s: Untuk resepi yang simple yang lain, leh nengok sini.

.cuti yang sangat bermakna bagi hidupku

Salam.


Eiii...tajuk entry kemaen lagik macam tajuk karangan bebudak UPSR. Hihi. Ektuali, nak cerita pasal cuti. Kite kan tengah cuti. Tatau lah kenapa UiTM baek sangat kasik cuti. Eh, sebenarnya ni cuti sempena Hari Gawai. Yang tak berapa nak gawai pun, di beri cuti jugak. :-P

Ada dalam 4 esaimen kena buat. 2 dah sentuh tapi belum siap. 2 lagik tak sentuh langsung. Huuu. Tapi insyaAllah, sebelum cuti neh abes, kite akan abeskan esaimen tuh semua. Kite kan rajin. (lah sangat) =___="

Hari ni, adik kite balik dari PLKN. Bukan balik terus, tapi balik kejap jek. Mebi sebab dia dapat cuti Hari Gawai jugak. Adoi. Ketandusan idea dah nak tulis entry. Ni mebi sebab dah banyak masuk ilmu bila baca journal untuk esaimen. Ewah. :-P

Nanti kite update lagik. Kite buat kek hari ni. Nanti kite cerite ek. (harap harap ada orang nak baca.) 

Bai! :-)


p/s: sebenarnye burink sangat cuti neh. (-.-")

.dekat dapur ada hantu.. (T__T)

Salam.

Phewwwwwwww~ Takut okeh. Sebenarnya mana ade hantu dalam dunia neh. HAH, CAKAP BESAR KO KAN INTANG! Sekali dah jumpa bebetul kang, baru kau tau langit tinggi rendah. (T________T) Ok, meh nak cerite.

Pagi pagi subuh tadik kan, Mama Abah Chacha Yeop dah gerak ke Subang sebab ade wedding sedara dekat sana. Doang gerak awal sebab nak konvoi dengan sedara dari Melaka & N9. Kite macam berat hati sebab kawan kite pun kawen hari ni jugak. Kawan baek dari sekolah lagik. Dia siap call kite suruh datang wedding dia. Skang neh kan, kalau ada kawan kawen, kite mesti nak pergi sebab kang kite fikir, kalau kite kawen nanti, mesti doang tanak datang . Hukhuk.

Lepas doang semua gerak ke Subang, kite pun tutup pintu kunci grill segala, then kite pun sambung tidur. Huhuhu. Dah tatau nak buat apa pepagi buta tuh. Kawan kawan kite ajak pergi wedding kawan kite tuh pukul 2 pm. So, kompem la banyakkkkkkkk sangat masa kite boleh tidur. Huhu. 

Lepas pergi wedding, lepak lepak dekat Tanjung Emas Muar. Balik dari tu, lepak lagik rumah kawan. Sebenarnya nak habeskan masa sementara nak tunggu Mama Abah balik rumah. Tapi sampai kite dah balik rumah pun, doang semua tak balik lagik. Doang balik dalam pukul 10.30 malam ! (T__T)

Cuba bayangkan lah, dari pukul 7 sampai pukul 10 lebih tuh kite duduk dalam rumah neh soang soang ! Huwaaaaaaaaaa.... Rumah kite neh takde lah besar sangat, dan tak de lah kecit sangat. Yang sedang sedang saja. Huhu. Tapi dah dok soang, kompem lah takut ! Pastu kan, tadi, kite nak pergi dapur pun takut ! Dem betul. Perut dah lapar. Rasa nak masak megi ke, masak nasik goreng ke.. Tapi nak kuar bilik pun takut. So, kononnya untuk mengurangkan rasa takut, kite kol lah Encik Boipreng yang tersayang lah sangat dengan harapan nak dia teman..... (-____-)

Kite : Yunk, kite lapar. Tapi kite takut lah nak pergi dapur.
Dia : Laa..nak takut apa.. Kan dalam rumah.
Kite : Masalahnye kite takut, dapur jauh. Kite kat bilik neh.
Dia : Kenapa? Dekat dapur ada hantu? Pocong? Jembalang?
Kite : Woi! Jangan la sebut. Dah lah kite soang neh. *nanges*

Pastu kan, pung pang pung pang, gaduh lah, ape lagik. Hahaha. Gile kaw. Dah lah tengah takut. Boleh plak die sebut semua nama geng dia. :-P Tak gune betul lah. (T__T) Pastu dah penat nanges, kite diam lah. Huhu. Sengal betul. Tah pape je bile ingat balik. Selalu menyesal bile dah buat. Kahkah.

Kite : Yunk, apesal diam.
Dia : Ah, malas Abang nak cakap. Awak cakap la. Kang Abang cakap asek salah je.
Kite : Dah awak cakap pasal antu. Memang lah kite marah.
Dia : Ye laa.. Duduk je lah kat bilik tuh sampai Mama balik k.
Kite : Alaa..kite lapar.
Dia : Jangan pergi dapur. Kat dapur tu kan ada.....
Kite : Jangan lah cakap lagik !
Dia : Tak lah. Kat dapur kan ada pinggan, mangkuk, gelas, cawan. Tak payah lah pergi. Hahaha.
Kite : Alaa..kite nak pergi toilet la. Nak terken****..
Dia : Jangan pergi..!
Kite : Alaa..nape..
Dia : Kat toilet tuh ade kepala....kepala paip ! Hahaha. Tau pulak nak pergi toilet ek. Ingat tatau tadik. Haha.
Kite : Eleh, tak takut langsung :-P

Pastu dah gelak gelak balik. Dah macam tak betul dah kite neh. Tapi seyes lah, time dok soang soang tadik, macam macam dalam otak neh pikir. Haish.. Taubat tanak dok rumah soang soang lagik. (-.-")

.yunk, rasanya kite kena cepat kawen lah

Salam.


Hoi. Peningnya kepala neh. Tak cukup tidur. Kerja banyak. Hai hai hai. Nasip lah jadik final year student neh. Banyak benda sangat nak buat dan banyak benda nak attend. (T__T) Ok. Start esok kite cuti seminggu. Hoyeah! Dan ketika entry neh di taip, kite tengah tunggu Abah amek kite kat rumah sewa neh.

Emm...macam biasa, semalam, kite gayut dengan Ifan. Gayut lambat sikit lah sebab semalam kite ada dinner course dekat Hotel Renaissance. Sampai rumah dah lewat. So, lewat lah gayut. Setiap malam, ada je benda nak cerita. Kalau tak de pun, mesti tetiba ada benda yang nak di cerite. :-P

Dia : Yunk..Abang dah ngantuk neh.
Kite : Ah, tak boleh tidur. Ingat dapat? Tak boleh. Hahaha. (padahal kite dah pening pale sebab nantok. Tahan je sebab tanak letak fon. Huhu)
Dia : Yunk, Abang rasa kan, kite kena cepat kawen lah.
Kite : Aik, kenapa pulak?
Dia : Nanti malam malam dah tak payah gayut tepon macam ni lagik. Hahaha.
Kite : Woit, ingat kalau kite dah kawen, kite nak bagi awak tidur awal ke? Memang tak dapat lah. Hahaha.
Dia : Ah, Abang peduli apa. Kalau Sayang nak gayut, pergi call orang laen. Nanti kasik henpon Abang dekat kawan Sayang tuh. Lama sikit boleh gayut. Kan free. (guna digi sup-line)
Kite : Eii..kecik hati kite !

Dedua dah ngantuk sebenarnya. Tapi kite saja tanak kasik dia letak tepon. Dah ler seharian dia busy. Kite pun busy dengan kelas. So, malam je lah boleh gayut, boleh nak borak borak, boleh cerita cerita. Bila kite tanak letak tepon, dia kate kite kejam. Haha. Padan muka. :-P

Kite : Pernah pulak Sayang nak cakap lama lama dengan kite sebab rindu kite. Pernah pulak Sayang meset kite cakap Sayang rindu kite. Pernah pulak Sayang nanges sebab rindu kite. Pernah pulak Sayang majuk sebab rindu kite.
Dia : Ye la. Abang tak pernah buat semua tu. Tapi pernah pulak Sayang redah 24 traffic light hari hari semata mata nak jumpa Abang. Pernah pulak Sayang redah jammed semata mata nak jumpa Abang. Pernah pulak Sayang datang dari JB bawak kereta malam malam datang Melaka. Hah, pernah pulak? Hah, jawap.
Kite : Errr..memang kena redah 24 traffic light ke yunk?
Dia : Tak. Double sebenarnya sebab pergi balik. So 48 traffic light lah semuanya.
Kite : Gulp. (-.-")

Amekkaw. 
Terdiam terus.  :-P


Kuang asam tul !
(=________=")

.dia yang senyum tengok abang

Salam.

Aritu kan, kite pergi makan dekat satu kedai makan tuh. Dekat Melaka neh kan, ektuali tatau mana yang best. Maen belasah je. Pastu nampak kedai tu, terus lah pergi. 

Sampai kedai tuh, tatau nak order ape. Tapi macik pelayan kedai tu suggest-kan bihun sup sebab kat situ bihun sup die power. (kononnya) Ifan pulak macam biasa lah, Nasi Goreng Cili Padi Pedas Gila. 

Dia : Makcik, saya nak order Nasi Goreng Cili Padi Pedas Gile. Gune cili yang kat atas meja tuh ek. (sambil tunjuk bekas yang penuh dengan cili padi). Sayang nak makan ape?
Kite : Hmm..kite nak bihun sup lah.. Nak sup daging.

Tak lama tuh, ada soang pompuan pelayan kedai tuh lalu sebelah kiteorang, hantar makanan meja sebelah. Dia dok tengok Ifan. Pompuan tuh muda lah. Macam baya baya kite. Dia siap senyum lagik ! Nengok kite tak senyum pulak. (-.-") Yang best nya, Ifan boleh pulak buat muka malu malu bila pompuan tu senyum... Zzzzzzzz !

Kite : Woi, apesal senyum senyum? Siap buat muka malu malu lagi.
Dia : Mana ada. Dia yang tengok Abang. Hahaha.
Kite : Kau jangan nak perasan lah Pan!
Dia : Hahahaha. 

Pastu lepas makanan sampai, tengah makan makan, pompuan tuh nengok Ifan lagik. Haish, rasa nak simbah je pakai sup. Ape die pikir haku neh ADIK Ifan ke? Keluar makan dengan Abang?? Pastu pesen nak ngorat ABANG AKU??? Ggggrr! (marah ni)

Esoknya, keluar lagik dengan Ifan. ADE KE DIA AJAK PERGI MAKAN DEKAT KEDAI YANG SAMA ! Pastu kite mengamuk lah. Ok tipu. Tak de la mengamuk sangat. Cuma mempertikaikan lah, kenapa nak makan kat kedai tuh lagik. Bukannya sedap sangat pun. :-P

Dia : Nak makan kat mana? Kedai semalam nak?
Kite : Tanak lah! Kenapa nak makan kat kedai semalam? Nak jumpa pompuan semalam ek?
Dia : Tak lah.
Kite : Abes tuh apa?
Dia : Kalau Abang nak jumpe pompuan semalam, tak payah bawak Sayang. Baek Abang pergi sendirik. Abang nak pergi kedai tuh sebab macik tuh masak ikut arahan. Dia guna cili padi yang dalam bekas kat atas meja tuh.
Kite : Sudahlahhhhhhhhhhh !!!!!!!!!

Isk. Isk. Isk.
Pompuan tuh ada sawan senyum dekat lelaki kot.
(-.-")

Kite tau, senyum tu kan sedekah.
Tapi jangan lah senyum dekat pakwe orang !
(T____________T)

.intan tu baek budaknye

Salam.


Ok. Sambung esaimen tadik. Esaimen lah sangat. Huhuhu. Kan lepas dah kena tegur dengan Encik Boipreng, kite pun dah rasa tak best. Plus dah gatal gatal satu badan. Tsk. Pastu balik rumah, makan ubat, kawan kasik, tapi macam tak berkesan jek. Pastu esok paginya (Sabtu pagi) kite ada program Finishing School untuk budak final year. Dah lah program tuh sampai pukul 6 petang ! Stat 8.30 pagi okeyh. (T__T)

Pastu, tengahari tu, time break, kite pergi klinik UiTM, tapi tutup pulak. Then kite pergi farmasi. Beli ubat. Tapi macam tak best je ubat tuh. Then, kite call Irfan pulak, ngadu lah kat dia. Pastu dia cakap, dia nak teman pergi klinik malam kang. Yeay! Ada orang nak teman kan. :-)

Malam tuh, dia sampai rumah sewa kite dalam pukul 9. Terus kiteorang carik private clinic kat area Melaka neh. Lepas register semua, kite kena panggil dengan doktor. Lepas kena check, kite pun dapat ubat.. ;) 2 jenis pil dan satu ubat sapu = RM 46. (-.-") Selama neh dapat ubat pree je kat klinik UiTM tuh. Tetiba kena bayar, sejuk tangan bile nak bayar. Hukhuk. Thanks to Irfan sebab bayarkan... (^_~)v



Dak Ipan, tenks teman kite pegy klinik + makan tadik. sayang lebey lah. ♥

nyte all. :)
 · 



Lepas setel pergi klinik, pergi Kedai Buku Popular dekat Jusco. Irfan kan abang yang baek. Mesti lah dia kena belikan buku untuk adik adik. Huhu. Lepas abes sopping buku, kiteorang pergi makang. Tapi sebelum tuh call Mama dulu, nak hantar report. Mama cakap, jangan makan seafood. Dah lah 2 hari lepas baru je makan Sate Celup. Huhu.

Asek gambar dia je.
Gambar kite tanak snapkan pong !

Kiteorang makan dekat Rumah Makan Puteri Ledang. Ektuali, kite selalu order seafood dekat sini tapi since Mama dah pesan, jangan makan seafood, so belasah je la Asam Pedas Ikan Pari dan Sayur Kailan. Pastu Irfan order Puyuh Goreng Kunyit.

Pastu masa makan makan tuh, borak lah kan..

Dia : Yunk, hari tu kan, nenek tanya Abang.. "Ifan kawan lagi ke dengan budak perempuan tuh?" Pastu Abang cakap lah, "Budak mana? Si A tuh ke? Ouh dia dah mati dah. Kena langgar dengan kereta nek!"
Kite : Abes tuh nenek cakap apa? Tak baik lah cakap camtu. Kan dia tak mati lagik.
Dia : Haha. Lantak lah. Kire dah mati lah tuh. Masa tuh kan, Abah dah gelak gelak dah. Nenek cakap, "Ye ke Fan? Kesiannya dia.." Pastu Abah pulak cakap, "Ifan dah ada yang baru dah. Dah nak tunang dah doang dengan budak Muar bulan * nanti. Budak tu baik budaknya. 

Pastu kite dah sengeh sengeh dah. Hihihi. Then dia cakap lagik...

Dia : Ade ke Abah cakap Sayang baek.. Hahahaha.
Kite : Kite memang baek lah. Nengok, Abah pun cakap kite baek tau !
Dia : Kau baek ke yunk?? Eii..Perasan lah kau neh. Tangan di dada, mata ke atas. Hahahaha.
Kite : Alaaa...dengki la tuuu. Kite memang baek pong !

Lepas tuh, gelak besar lah kite. Tak boleh belah siap buat gaya tangan di dada mata ke atas. Rasa nak cepuk jek. Heee. Malu ai tau, bakal bapak mertua cakap ai baik. Kuang kang kuang. :-P

.aku cucuk kau kang :-P

Salam.

Yuhuuuuuuuuuuuu~~ Rindu lak nak hapdet belog neh. (^__^) Jumaat malam, kite pergi dating ! Yeay~! Kononnya sebab hari Sabtu tuh dia nak balik JB. Tapi sekali tu, tak jadik balik. Haha. Nanti kite ceta ek kenapa dia tak jadik balik. :-P

Heee.
Tu tangan Dak Ipang.

Malam tuh, kiteorang pergi makan dekat Chucuk Chucuk Sate Celup Halal. Dekat Melaka neh, banyak sangat kedai sate celup tapi semua tak halal. Tapi yang nie, first dekat Melaka yang halal. Kire kedai neh baru lah. Dan seyes, sedap oke sate celup die. Dah lah murah. (>__<) 

Yang comel tu Dak Intang punye !

Style kan meja masak sate celup tu.
Kaki meja guna kaki mesin jahit !

Mama, camni kan yang mama nak kan?
;)

Meh lah datang ! 
Klik gambar untuk nengok peta tuh ek!

Sedap.
Kite makan sampai abes !

Kiteorang amek 10 cucuk je sate celup tu. Sebab takut tak habes. Sebab kite order char kotiaw. Ifan pulak amek Nasi Goreng Cili Padi. Pastu kite order air limau + asam boi. Sedap !!! Memula kan, kite tanak order char kotiaw. Kite nak makan sate celup je. Pastu Irfan cakap, nanti kite lapar lagik. Perut kite neh pesen lapan tong dram punye muatan. Haha. Last last, kite makan sampai licin. Sikit pun tak pelawa Irfan. 

Kite terlupe sebenarnye.
(-.-")

Pastu kan, otw balik, Irfan tegur kite....

Dia : Yang, asal muka kau macam bulan ni yang?
Kite : Hah, nampak sangat ke? Gatal.. :'( Aritu kite makan cencalok. Kite ingatkan Sayang tak perasan. Tak pe la. Balik nanti kite makan ubat. Bla bla bla.

Tapi pas makan tak balik terus, pergi karok dulu. :-P Tapi lepas balik rumah tuh, ya ampun gatal gile. Ntah sejak bile kite alergik dengan seafood. (T___T)

Kesian kat kite. Hukhuk. Tapi dah oke dah sekarang. Sebab semalam kite dah pergi klinik ! Nanti kite sambung cerita lagik ek. Lagik best sebab kite kene puji dengan Bakal Bapak Mertua ! Kuang kuang kuang.

Stay tune !

.gatal gile kau ni yunk !

Salam.


Semalam kan, kan kite keluar dengan Irfan kan.. Pastu masa otw nak pergi makan tuh, dia tanya kite..

Dia : Esok kelas pukul berapa?
Kite : Esok ada dua kelas jer. Pukul 8.30 pagi sampai 10.30 pagi pastu pukul 8.30 malam sampai 10.30 malam. Kenapa?
Dia : Abah nak jumpe Sayang.
Kite : Eh, kenapa Abah nak jumpa kite? Pasal kawen kawen ke pasal kerja?
Dia : Gatal gile kau ni yunk. Pasal kerja ler.
Kite : Hahaha. Ye laa. Kite maen maen je. :-P

Gambar takde kene mengena.
(^_~)v

.sape mamat uw? bajet jew.

Salam.


Ok. Petang tadik masa ada gap kelas, kite TERnanges lagik. Hm. Adalah lah sikit masalahnye. (T_T) Pastu kite call lah Encik Boipreng, tapi malangnya dia tak membantu langsung ! !@#$%^ Lagi buat kite nanges adalah. Alasan dia? Sebab asek ngadu benda yang sama jer. Len kali, die suruh buat bodo jer. Hmm.. :'(

Kite abes kelas tadi dekat pukul 8 malam. Memang masa tu lapar gile pork. Nak makan tapi tak de mood. Duet pun tinggal RM 7 dalam purse. Malas giler nak withdraw. Pastu balik rumah je, maen pesbuk. Pastu nengok nengok, Si Boipreng maen pesbuk. Dia tuh memang lapan tahun sekali baru maen.


tak pe la. biar orang buat kite. kite jangan buat orang.

sabar ye intang. :')
 · 



Balas balas komen, rupanya time tuh dia dah otw pergi rumah sewa kite. Yeay! Kalau tau, tak payah ajak die teman makan. Biar dia tetiba datang sendirik.. Abes lah kite kalah. Dah lah kite tengah majuk dengan dia. Hua hua hua.

Baru je maen maen ajak dia teman makan, tetiba... ting ! Dia muncul depan rumah. (^___^) Thanks love~~ Ni yang sayang lebeyyyy neh. Rupanya dia dok maen pesbuk guna henpon time tengah drive. Kalau kite tak ajak pun, memang dia nak datang sini jumpa kite. :')

Woi! Len kali don't drive and pesbuk !!! Membahayakan kesihatan betul. Kot ye pun nak buat seprais, agak agak ler. (=___=")

Air Jagung Askem.
Tu tangan Encik Boipreng. :')

Nasi Goreng Ayam + Sayur Kangkung

Thanks for the treat !
(^_~)v

Tadi pergi makan rasanya tak sampai sejam. Dah lah dia datang jauh jauh. Alor Gajah ke Bandar Melaka neh adalah lah dalam setengah jam. Kire jauh jugak lettew. Kan kan? :-P



sape mamat uh?bajet jew...
 · 



Ahad lepas kiteorang dok layan muvee ceta Chow Kit. Irfan neh suka benar dengan dialog ceta tuh. Kalau korang dah nengok ceta tuh, mesti tau betapa dasatnya dialog ceta tuh. Memang tak de nak tapis tapis lah. Hihihi.  Tengah dok komen komen, tetiba Mama masuk. Huhuhu. Kan dah bongeng. (-.-") Bongeng tu segan maknanyeee.. Heee... 

Maybe sebab dialog "Ko kena tolong aku kenakan Si Sial tuh.." (-.-") Padahal tuh semua dialog filem tuh. Irfan cakap tadik, dia dah dok gelak gelak time reply reply komen dengan kite sebab mama tegur. Hukhuk. Masa tuh dia dalam kereta, on the way nak datang sini.

Apesal ntah boleh sayang gile kat budak soang tuh. Romantik memang tak lah. Tapi there's just something about him that makes my heart drop to my feet everytime I see him... :')

Bukak henpon, tengok balik gambar lama.
Rindu.. (~,~)

Indahnya bercinta kan?
Tak sabar nak rasa feeling bercinta lepas kawen pulak. 
Doakan semoga semuanya di permudahkan!
Aminnnn.... :')