.Al-fatihah untuk mereka yang mengata

Salam.

Orang kata, jangan ketawa banyak banyak.
Sebab lepas tuh kompem akan nanges.

Sebenarnye tak de lah kompem pun. Kikikikiki. :-P Tapi kite dah buat research dekat diri sendirik. Memang kompem jadik. (-.-")  Kite neh memang jenis suka ketawa. Pastu suka nanges. Hari tuh ade sesi luahan hati dan perasaan dekat Irfan. Nanges nanges sampai penat.

Kite : Huwaaaaaaaaaaaaaaa....
Dia : Fuyooo...dah 1 jam 13 minit dah awak nanges. Hebat betul.
Kite : Ye ke dah 1 jam 13 minit. *tibe tibe benti nanges*

Pastu dia ubah ceta, terus langsung tak nanges. (-.-") Nampak sangat dia ubah ceta sebab nak suruh kite benti nanges. Ngeeeeeee.... :-DDD Tapi sebenarnya tak de lah sampai sejam sebab time tuh, tak sampai 1/2 jam pun gayut kat tepon tuh tauuuuu ! (=______=")

Tak semua apa yang kite buat orang suka kan? Kadang-kadang, cuma nak berkongsi kegembiraan tapi ada orang cakap kite berlagak, saja nak menunjuk nunjuk. Siap cakap, Kalau tak jadik tunang, padan muka. Kadang-kadang, apa yang kite cakap, kite tak sedar sangat.

Kadang kadang, kite buat baik dekat orang, orang tak nampak. Kadang kadang tu pulak, semua salah kite orang nampak. Salah doang sendirik tak nampak. Manusia memang selalu buat salah kan. 

Ada yang cakap kite neh belagak kaya dengan harta mak bapak. Mentang mentang mak bapak kerja kerajaan. Gaji tak de lah besar mana. Bla bla bla... Kite berlagak ke? Emm..mungkin kite tak sedar. Kite mintak maaf kalau ada orang yang terasa hati dengan kebelagak-an kite tuh. Siap cakap kite nak jaga standard ye? ;-) Kite guna duit mak bapak kite, bukan duit mak bapak dia.

Pakwe kaya? Memang tak lah. Pakwe kite biasa biasa je. Lagipun kite bukan jenis yang kikis duit pakwe. Tak reti nak kikis duit laki. Dan harap, lelaki tuh pulak tak de lah amek kesempatan dekat kite pulak. Tak payah nak kikis, kite bukan ada duet pun.

Nak tunang pun, bajet guna duit ptptn, guna duit mak bapak. Tapi nak buat grand grand. Err..kite ada cakap nak buat grand grand ke? Setiap orang ada impian masing masing kan? So, tak kire lah kite guna duit mak bapak atau duit ptptn pun, asalkan bukan duit orang yang takde kene mengena dengan hidup kite. ;-)

Majlis lambat lagik tapi dah sibuk dok survey itu ini. Hantaran tak beli lagik tapi video guestbook segala dah siap. Nak kena explain satu satu ke? Nak kena bagitau satu dunia ke kenapa yang itu kena buat dulu, yang ini tak buat lagik? (-.-") Kite update dalam b2b blog sebab senang kite nak buat reference. Skang kite private kan belog tuh. Tak payah orang masuk, tak payah mengata. Kurang sikit dosa. Kalau ikutkan, banyak lagik orang laen yang buat majlis lagik over dari kite. Hmm..

Guest book - Kite tempah dengan orang dan orang tuh nak kawen bulan 6 neh, so dia sendirik cakap, tempah awal dengan dia, sebab nanti dia tak sempat nak buat. Nak prepare untuk majlis sendirik lagik. Untuk majlis belah laki lagik. Dan maybe dia nak guna duet kot. Ye lah, nak kawen kan. Kite pun paham..

Videographer - Memang kalau ikutkan benda neh tak penting langsung. Tapi kan kite dah cakap, ni impian kite. Kite bukan nak tunang atau kawen lapan belas ribu kali. Benda neh mahal, so kena lah survey awal lepas tuh kena book awal sebab nanti kalau tarikh clash dengan orang lain, kan dah susah. Sebab tuh kite cut cost benda laen sebab kite nak penuhkan impian kite yang ini. :'(

Hantaran lain - Mostly hantaran adalah makanan kecuali cincin. Dah majlis lambat lagik, kena beli sekarang jugak ke? Adoiyaii.. (-.-") Nak survey pun salah ke? Isk..

Itu pun still salah ke?
(T________T)

Takkan kite nak puaskan hati semua orang.
!@#$%^&*(

Ada yang cakap, kite neh macam tak de kawan sangat. Yang ramai kawan belog. Aik. Ada beza ke kawan belog dekat kawan luar belog. Ada jugak kawan luar belog yang ada belog.  Takkan lah kawan luar belog tuh kite nak contact hari hari. Hey, korang buat apa. Jom lepak. Bla bla bla.. Tak kisah lah kalau kite tak de kawan pun. Ye la, orang macam kite neh, tak de siapa nak kawan.

Dan ada lagik best, ada yang cakap kite neh dah lah kurang upaya (kite kurang dari segi kaki), tapi berlagak. Kalau kite sempurna, mesti lagi berlagak. Ya Allah. Sampai macam tuh sekali dia cakap kite.. Alhamdulillah. Al-fatihah untuk mereka yang mengata. 

Mungkin hari ni kite kurang upaya, esok esok, die pulak kena langgar kereta, dia pulak yang kurang upaya. Silap silap umur tak panjang, tak sempat nak bertaubat. Tapi yang mengata tuh pun bukannya bagus sangat. Nak kite list-kan ke semua keburukan dia? Rasa tak perlu kot. Tak baek bukak pekung orang lain kan?

Tak de manusia yang sempurna pun. Kan? Kesian dekat orang yang mengata yang merasakan diri dia tuh sangat sempurna. Gemuk boleh kurus. Kurus boleh gemuk. Sihat boleh saket. Yang saket neh, boleh je sihat dengan izin Allah SWT. Kan? ;-)

Kite pun manusia biasa, bukan malaikat. Memang kompem lah pernah mengata orang. Nak sedekah al-fatihah dekat sendirik jugak. Hihihi. Ok, nak muhasabah diri sendirik. Rasa dah banyak buat dosa. (T__T)

You know you're awesome 
when people you don't even know hate you. 
;-)