.hik hik malu nak cerita

Malam malam banyak kelkatu.
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Hik hik hik. Hek elehhhhh...gedik gila pork dia neh ! :-P Ok, nak cerita. Sabtu lepas (eh, tak payah nak sabtu lepas sangat lah, padahal semalam jer :-P) , alhamdulillah kite dah di risik oleh family Encik Boipreng kite. Yeay ! Buat pertama kalinya dalam hidup, kite ada cincin emas. Sebab sebelum sebelum neh, kite layan silver jer. (-.-") Macam tak percaya jer kite dah di risik. Dah besar rupanya kite neh. (>__<) 

Len kali tak payah nak seprais sangat.
Kan dah salah saiz .:-P

Kite sangat malas nak edit gambar.
Harap maklum.

Sebenarnya tatau nak cerita apa. Ektuali, tak plan pun acara merisik neh. Tapi pape pun, semuanya berjalan lancar. :-) Will proceed to the next step on September. Doakan semuanya berjalan lancar ek ! Aminn~

The next day, iaitu hari neh, kite ikut family Irfan hantar rombongan bertunang pakcik dia. Pakcik dia tunang dengan kawan kite, Cik Lula. 

Bakal family kite (^__^)
*carik mane kite*

Ni ler Cik Lula yang cantik itu.
Dia sangat gojes okeh. 
Happy for you.

Tapi apesal kite nampak sangat kering neh?
(T____T)

Ehem. 
Baju oreng itu pakwe ite.

Yang hensem tuh pak andak kite.
Yang belakang tuh, Ucu kite.
Yang snap snap pic neh Acik kite.
Tu semua family Irfan lah.

Ok itu je. 

Hati gembira tapi agak suram.
Selamat malam.

*kalau berukband celcom lembab gile pork, nak report ashane ek? HELP !

.seluar d**** ajaib untuk lel*** maskulin (-.-")

Alamak ! Kecik sangat lah pulak.
Klik sendirik untuk tumbesaran maksimum.

Assalamualaikum.

Bertemu kembali dalam segmen menulis entry belog tanpa hala tujuan. (-.-") Ok sebenarnya time cuti midsem gini, memang tak de benda nak cerita selain dari tengok katun Oggy & Cockroaches dengan Chacha setiap hari. Nak up entry neh punya lah payah sebab modem internet dekat rumah neh dah kebabom rosak. (-.-") 

Padahal takde pun kena sambar petir ke apa sebab kite dah tutup suis ketika kejadian petir kebabom tuh berlaku. Tapi rosak jugak. Ntah apa-apa jek. Ni pun skang online guna broadband Celcom. Nak view blog sendiri pun payah. Sep baek nak update entry lepas. Dah la dapat banyak job edit belog orang. Tapi tak dapat start lagik. Cuma boleh create images guna photoshop je. Belum boleh upload dekat belog SEBAB internet lembab (=__________=")

Harap customers kite semua dapat bersabar yer.
Makcik mintak mahap bebanyak.
(T________T)

Lupakan pasal internet yang dah kebabom tuh. Mari fokus dekat tajuk entry belog kite hari ini. Ektuali, kite SELALU sangat dapat email dari ntah sape sape yang nak jual suar dalam la, apa la. Macam ler kite tak reti pergi beli sendirik dekat Shopping Mall. :-P Tapi masalahnya, dah lah jual suar dalam lelaki. Siapa yang nak pakai? !@#$%^&*

Ok. Email email tuh selalu masuk dalam SPAM. Kite pulak pesen check email satu satu walaupun dalam spam sebab kadang-kadang, email bukan spam pun masuk dalam spam. So, tergelak sampai kuar air mata bila baca email dari orang yang jual produk kesihatan neh. Err..sihat ke? :-P

Tak sanggup nak kopipes ayat ayat dalam email tuh sebab mejoriti semua ayat 18sx. (T__T) Yang dekat atas neh baru tajuk dia. Banyak dah kite delete. 

Korang pernah dapat tak email cenggini?
(^___~)v

.dating rasmi

Salam.

Dah lama tak dating secara rasmi. Maksud rasmi di situ adalah dating yang memang di rancang. Bukan atas sebab kena pergi majlis kawen kawan atau apa apa je lah. Hihihi.

Sehari lepas wedding eykameow, kiteorang pergi KL lagik~ Hikhikhik. Mengabiskan duit yang tak berapa nak ada neh (-.-")

Kite cakap dengan Irfan, dah lama tak pergi Alamanda. Balik balik Jusco Aeon Bandaraya Melaka. (T__T) Untuk tidak menghampakan impian gelpren tersayang yang comel ini, haruslah dia zupppppp bawak kite pergi Alamanda. Sebenarnya nak ajak nengok cerita Battleship Tapi kemain jauh nak nengok sampai Alamanda. Over tau. :-P

Sampai Alamanda dalam pukul 1 lebih. Terus pergi beli tiket. Sekali nengok, Battleship penuh. Paling awal time tu pukul 3 tapi mesti lah seat depan. Kompem leher patah kang. So, kiteorang decide amek tiket pukul 6. Hambek kau. Nak sangat nengok Battleship tuh. (T__T)

Lepas beli tiket, round round dekat Alamanda, carik tempat makan. Pastu kiteorang pergi check in dekat Rasamas. Perut dah kebulur. Penuh pulak tuh. Tempat makan laen kompem3 lah penuh. Adoii..tetibe teringat masa kebulur time taip entry neh. Tetibe kebulur balik. Hakhakhak.

Lepas setel makan, Irfan ajak kuar dari mall tu. Dia nak amek oksigen (isap rokok la, pe lagik!!!) -.- Pastu dah tatau nak buat apa. Ajak karok, dia tak mau. Last last, dia kuarkan henpon, snap ! Maen snap snap gambar. 

Sangat jarang oke nak nengok mamat neh willing nak amek gambar kite. Selalunya kite yang suruh.. Kikikikiki. Yang yang..cepat amek gambar kite. Yang yang..cepat snap. Sabar jer lah. HAHA. Tapi kali ni, dia yang nak amek gambar. AJAIB !

Peace! 

Sebenarnya takde la sekarat neh rambut kite.
Edit je lebey. HAHA.

Untuk hasil yang lebih karat, boleh edit dekat SINI.

Muke inesen je.

Tetibee.....

Elok je dia klik snap, dia terus tarik rambut kite.
KUAT PULAK TUH !

(T__________T)

Hikhik. 
Perhatikan komen yang kedua.

Ada orang nampak kite aaaa dekat Alamanda.
Sep baek dengan Irfan, bukan lelaki yang berlainan. :-P

Oh ye. 
Time nak pergi wedding Eykameow pun,
 ada orang nampak kite jugak!
Jap ek. 
Nak print screen komen.
(^__^)

Hikhikhik.

Len kali, kalau jumpa kite, tegur lah ek.
Kite tak makan orang ! 
(^___^)

.alhamdulillah, selesai sudah ;-)

Salam.

Sabtu lepas, kite pergi Shah Alam, untuk attend wedding salah seorang geng The Gorgeous iaitu si cantek EYKAMEOW dan pasangannya, Boy.. ^__^ Dah kawen dah adik kite soang neh. Ape ni ape ni, semua nak langkah bendul. (sambil jeling jeling Hanalovenest sebab dia lagik jauh langkah dia. Kikikiki.. :-P).

Ni Syida, budak TG gak. 
Lepas neh turn dia. :-P

Ni Ain Raus. Lama janji nak jumpa dia.
Akhirnya jumpe jugak dekat sini.

Ni kakak kite, Sis Helena.
Dia nak kawen dah awal may nanti.
^____^

Ni barisan gadis gadis cun.
Hakhak. :-P

Ni pulak pakwe kite
Kami akan berkahwin tak lama lagik.
Eh? :-P

Bakal pengantin amek berkat pengantin.
Ewah :-P

Dah pakai heels tinggi sampai kaki sakit pun still nampak ketot.
(-.-")

Ok dengan berakhirnya gambar neh, maka berakhirnya entry kite neh. Dah ketandusan idea untuk menaip entry. Apape pun, semoga pasangan pengantin akan bahagia ke akhir hayat. Aminn~ :-)

.selamat pengantin baru EYKAMEOW !

Tahniah.

Happy for you.
Jumpa kejap lagik sayang !
❤ ❤ 

Hikhik. Siapa yang pergi wedding eykameow, drop komen kat sini. Nanti boleh jumpeeeeeee! Kire macam gathering lah jugak. Heeee.

Maybe kite sampai tengahari kot kot. Tak pun petang sikit. Eksaited sikit sebab hari ni dapat pakej, dating dengan boipreng tersayang & jumpe TG dan jumpa kawan kawan laen. Yeayyy !

Jumpa di sanaaaaaaaaaa~~ ;-)

.Al-fatihah untuk mereka yang mengata

Salam.

Orang kata, jangan ketawa banyak banyak.
Sebab lepas tuh kompem akan nanges.

Sebenarnye tak de lah kompem pun. Kikikikiki. :-P Tapi kite dah buat research dekat diri sendirik. Memang kompem jadik. (-.-")  Kite neh memang jenis suka ketawa. Pastu suka nanges. Hari tuh ade sesi luahan hati dan perasaan dekat Irfan. Nanges nanges sampai penat.

Kite : Huwaaaaaaaaaaaaaaa....
Dia : Fuyooo...dah 1 jam 13 minit dah awak nanges. Hebat betul.
Kite : Ye ke dah 1 jam 13 minit. *tibe tibe benti nanges*

Pastu dia ubah ceta, terus langsung tak nanges. (-.-") Nampak sangat dia ubah ceta sebab nak suruh kite benti nanges. Ngeeeeeee.... :-DDD Tapi sebenarnya tak de lah sampai sejam sebab time tuh, tak sampai 1/2 jam pun gayut kat tepon tuh tauuuuu ! (=______=")

Tak semua apa yang kite buat orang suka kan? Kadang-kadang, cuma nak berkongsi kegembiraan tapi ada orang cakap kite berlagak, saja nak menunjuk nunjuk. Siap cakap, Kalau tak jadik tunang, padan muka. Kadang-kadang, apa yang kite cakap, kite tak sedar sangat.

Kadang kadang, kite buat baik dekat orang, orang tak nampak. Kadang kadang tu pulak, semua salah kite orang nampak. Salah doang sendirik tak nampak. Manusia memang selalu buat salah kan. 

Ada yang cakap kite neh belagak kaya dengan harta mak bapak. Mentang mentang mak bapak kerja kerajaan. Gaji tak de lah besar mana. Bla bla bla... Kite berlagak ke? Emm..mungkin kite tak sedar. Kite mintak maaf kalau ada orang yang terasa hati dengan kebelagak-an kite tuh. Siap cakap kite nak jaga standard ye? ;-) Kite guna duit mak bapak kite, bukan duit mak bapak dia.

Pakwe kaya? Memang tak lah. Pakwe kite biasa biasa je. Lagipun kite bukan jenis yang kikis duit pakwe. Tak reti nak kikis duit laki. Dan harap, lelaki tuh pulak tak de lah amek kesempatan dekat kite pulak. Tak payah nak kikis, kite bukan ada duet pun.

Nak tunang pun, bajet guna duit ptptn, guna duit mak bapak. Tapi nak buat grand grand. Err..kite ada cakap nak buat grand grand ke? Setiap orang ada impian masing masing kan? So, tak kire lah kite guna duit mak bapak atau duit ptptn pun, asalkan bukan duit orang yang takde kene mengena dengan hidup kite. ;-)

Majlis lambat lagik tapi dah sibuk dok survey itu ini. Hantaran tak beli lagik tapi video guestbook segala dah siap. Nak kena explain satu satu ke? Nak kena bagitau satu dunia ke kenapa yang itu kena buat dulu, yang ini tak buat lagik? (-.-") Kite update dalam b2b blog sebab senang kite nak buat reference. Skang kite private kan belog tuh. Tak payah orang masuk, tak payah mengata. Kurang sikit dosa. Kalau ikutkan, banyak lagik orang laen yang buat majlis lagik over dari kite. Hmm..

Guest book - Kite tempah dengan orang dan orang tuh nak kawen bulan 6 neh, so dia sendirik cakap, tempah awal dengan dia, sebab nanti dia tak sempat nak buat. Nak prepare untuk majlis sendirik lagik. Untuk majlis belah laki lagik. Dan maybe dia nak guna duet kot. Ye lah, nak kawen kan. Kite pun paham..

Videographer - Memang kalau ikutkan benda neh tak penting langsung. Tapi kan kite dah cakap, ni impian kite. Kite bukan nak tunang atau kawen lapan belas ribu kali. Benda neh mahal, so kena lah survey awal lepas tuh kena book awal sebab nanti kalau tarikh clash dengan orang lain, kan dah susah. Sebab tuh kite cut cost benda laen sebab kite nak penuhkan impian kite yang ini. :'(

Hantaran lain - Mostly hantaran adalah makanan kecuali cincin. Dah majlis lambat lagik, kena beli sekarang jugak ke? Adoiyaii.. (-.-") Nak survey pun salah ke? Isk..

Itu pun still salah ke?
(T________T)

Takkan kite nak puaskan hati semua orang.
!@#$%^&*(

Ada yang cakap, kite neh macam tak de kawan sangat. Yang ramai kawan belog. Aik. Ada beza ke kawan belog dekat kawan luar belog. Ada jugak kawan luar belog yang ada belog.  Takkan lah kawan luar belog tuh kite nak contact hari hari. Hey, korang buat apa. Jom lepak. Bla bla bla.. Tak kisah lah kalau kite tak de kawan pun. Ye la, orang macam kite neh, tak de siapa nak kawan.

Dan ada lagik best, ada yang cakap kite neh dah lah kurang upaya (kite kurang dari segi kaki), tapi berlagak. Kalau kite sempurna, mesti lagi berlagak. Ya Allah. Sampai macam tuh sekali dia cakap kite.. Alhamdulillah. Al-fatihah untuk mereka yang mengata. 

Mungkin hari ni kite kurang upaya, esok esok, die pulak kena langgar kereta, dia pulak yang kurang upaya. Silap silap umur tak panjang, tak sempat nak bertaubat. Tapi yang mengata tuh pun bukannya bagus sangat. Nak kite list-kan ke semua keburukan dia? Rasa tak perlu kot. Tak baek bukak pekung orang lain kan?

Tak de manusia yang sempurna pun. Kan? Kesian dekat orang yang mengata yang merasakan diri dia tuh sangat sempurna. Gemuk boleh kurus. Kurus boleh gemuk. Sihat boleh saket. Yang saket neh, boleh je sihat dengan izin Allah SWT. Kan? ;-)

Kite pun manusia biasa, bukan malaikat. Memang kompem lah pernah mengata orang. Nak sedekah al-fatihah dekat sendirik jugak. Hihihi. Ok, nak muhasabah diri sendirik. Rasa dah banyak buat dosa. (T__T)

You know you're awesome 
when people you don't even know hate you. 
;-)


.hah, ape lagik.. nanges lah

Salam.

Aaaaaaaaaaa tensen betul lah. Baru jer nak pejamkan mata, terus tak jadik. Sumpah takut. Kite ektuali kena tidur awal sebab esok pagi pagi nak gerak pergi KL. Wedding Nemo & Pojiepooh. Sebelum tidur, macam biase ah, punch card dulu. 

Tengah tengah gayut, terdengar bunyik something dekat tingkap bilik kite. Oh yer. Lupa nak bagitau. Kite bersiaran dari rumah manis rumah dekat Muar neh. Bukan dekat rumah sewa yang tak berapa nak manis tuh. :-P

Ok sambung.. Kite tak dapat gayut lelama dengan Encik Boipreng sebab dia nak lepak dengan kawan kawan dia. (kononnya) So, kena lah tidur dulu. (-.-")

Kite : Kejap !! Kite terdengar bunyik something lah kat tingkap kite. Kite rasa kucen kot nak masuk. Eii takut lah..
Dia : Alaa relaks lah. Paling kuat pun, serigala jadian. Hahaha.
Kite : Woi, jangan lah takutkan kite.
Dia : Kalau benda tuh bagi salam, jawap tau. Hahaha.
Kite : Jangan lah takutkan kite. Dah lah kite kena tidur dulu. Awak tuh dah lah nak balik lambat. *dah nak start nanges*
Dia : Hah, apa lagik, nanges laa.. Hahahaha. Apa lah nak takut. Abah kan polis, rumah berpagar, gril, ada alarm semua..
Kite : Abah kite kerja lah. Belum balik lagik. Eii benci laaaaaa.. Tak payah lah takutkan kite lagik ! *nanges*

Isk.. ape tah yang bunyik kat tingkap kite tuh. 
Harap harap kucen.

Walaupun kite takut kucen, 
tapi lagi takut h_ _ _ _ !
 (T_____________________T)

Cane nak tidur neh.
:'(

.spontaneous thursday - hello !

How are you, my darling today?
I fall into a pile on the floor
Puppy love is hard to ignore
When every little thing you do, I do adore
❤ ❤ 

.spontaneous thursday - insyaAllah

"Abang selamanya untuk Sayang..."

Aminn.. InsyaAllah..
:')


.Allah SWT tu maha adil :')

Salam.


Weeeeeeeee.... asal start entry je nak weee weeee. Amenda ntah budak Intan neh. (-.-") Tadi kan, borak borak dengan Super K lepas balik kelas. Best borak borak ceta pasal keja dia, pasal kelas kite. (^__^)

Pastu ceta amenda tah sampai masuk hal selimut dia yang best tuh. Ok fine. Selimut dia tu jenis tebal. Selimut tuh dia dapat time dia belayar dulu. Pastu asek nak belagak belagak jer kalau tidur best laaa.. Ape lahh.. Menyampah betul. Kite pernah mintak selimut dia yang best tu. Tapi dia mintak balik sweater dia yang dia kasik kite dulu. Sweater tu tebal dan hensem. Kuikuikui.

Dia : Kalau Sayang nak selimut Abang yang best neh, kasik balik sweater Abang tuh. Peh, mesti hensem Abang pakai sweater tuh.
Kite : Eii..mana boleh. Dah kasik, mintak balik. Buruk siku ! Beli lah laen. Bukan mahal sangat pun sweater neh kan? Awak kan banyak duet.
Dia : Ok, nanti Abang beli laen. Tapi nanti Abang pakai, peh mesti hensem.
Kite : Ei tolong lah. Tak payah nak perasan sangat lah !
Dia : Mesti ramai orang nengok Abang bla bla bla.. (buat ayat belagak & perasan.. menyampahnye woi!)
Kite : Tak payah lah beli ! Tak payah hensem hensem, kite takde pun kat sana !
Dia : Ouh, dia pakai cantik cantik boleh.
Kite : Mana ada !
Dia : Eleh, dia tuh. Nak pergi wedding **** siap buat baju baru, nak beli handbag baru lah, kasut baru la..
Kite : Ye laa.. kite ni tak cantik. Sebab tu lah kena pakai cantik cantik. Awak tu hensem. Kang pakai hensem hensem kang, nanti lagik hensem.
Dia : Sebab tuh la Allah SWT tuh maha adil kan?
Kite : Kenapa pulak cakap camtu?
Dia : Sebab dia pasangkan orang hensem dengan orang yang tak cantik. Kan adil tuh.
Kite : Woi ! Nak cakap kite tak cantik lah ni ! Gggrr!
Dia : Hahahaha. *gelak keji*

Suka nak buli kiteeeeeee...
Ye laaa.. kite tak cantik.
Hukhuk.

Tak cantik luaran takpe kan?
Yang penting HATI. 
Ehem ! :-P

Tapi Allah SWT tu memang adil kan?
Alhamdulillah...
:')

.merajuk lah sampai tahun depan !

Salam.


Waaaaaaaa..buat penat jer merajuk. Bukan ada orang nak pujuk ! Zzzzzz ! Dulu, kini dan mungkin selamanya, Encik Boipreng kite tuh jangan harap ah nak pujuk pujuk kite kalau merajuk. Tensen seh.

Kesimpulan yang boleh disimpulkan daripada peristiwa kite merajuk semalam adalah.....

Kite : Penat jer merajuk. Tapi kite gak yang pujuk diri sendirik. Tapi kan, kite makan nasik banyak kali yunk hari ni ! Hehe.
Dia : Ye ker? Berapa kali?
Kite : 3 kali. Tadi pagi makan roti canai. Pastu kul 2.30 petang lepas kelas kite makan nasik dengan Sheila, pukul 4.30 abes kelas lagik, kite makan lagik sekali dengan budak laen. Ni skang ni kite makan Nasi KFC. Merajuk merajuk pun senang hati. Hehehe.
Dia : Eh, nak tau tak? Sebijik macam monyet yang kawan Abang bela. Nama dia Boy.
Kite : Eii...apa ni samakan kite dengan monyet !
Dia : Dengar lah dulu Abang nak cerita neh. Kawan Abang ni ada bela monyet. Satu hari tuh, monyet tu merajuk sebab kena marah tapi bila kasik makan, pehh tak banyak pulak kan dia makan ! Banyak gila okeyh !
Kite : Eiii.....kite bukan monyet lah !
Dia : *gelak*
Kite : Benci ah !
Dia : Baju tunang dah siap kan?
Kite : Dah siap dah. Kenapa?
Dia : Cuba Sayang try pakai sekarang. Takut dah tak muat. Hahaha.
Kite : Hoi !! Kite tak gemuk laaaaaaa... !

Demmit.
Tak nak lah merajuk lagik pasni.
:'(

Tu boleh consider dia pujuk ke ek?
(-_______-")

Tak romantik langsung !