.sayang masak apa hari ni ?

Salam.


Ghindu pulak nak hapdet belog macam dulu dulu. Sehari jer, kompem kompem limablas entry. Ok tipu. :-P Tapi sekarang, sehari satu entry pun payah. (-.-")

Seperti yang semua sedia maklum, kite neh bukannya terer sangat masak. Err memang tak terer langsung pun sebenarnye. Keh keh keh. Tapi kan, setiap hari Selasa, kite akan masak dekat rumah sewa neh ! Heeeeee. Sebab apa? Sebab kite duduk soang dekat rumah sewa neh. (-.-") Kawan kawan kite semua ada kelas. Kelas kite pulak pukul 4.30 petang...

Minggu first aritu kite masak tomyam campur. Minggu kedua masuk lauk paprik dan semalam kite masak ayam masak blackpepper & sayur kobis goreng... Semua menu simple. Tolong lah jangan suruh kite masak pelik pelik. (T__T)

Semalam, Encik Boipreng kite sangat busy. Dia kalau kerja, mana nak nengok henpon. Kasik lah lapan juta meset ker, dua puluh nam ribu miskol ker, memang dia tak nengok. Wuu.. So, lepas dia abes kerja, dia call kite.. Tapi masa tuh, kite pulak dalam kelas ! Tatau lah apesal kelas kite skang banyak petang petang. Ada yang siap langgar waktu maghrib tapi sep baek dia kasik awal. Pukul 8 dah dismiss. So, sempat lah maghrib dekat rumah. Heee.

Masa dalam kelas tuh, dia call kite.. Tapi dah kite dalam kelas, nak gayut celah mana? So, balik rumah jer, terus call dia. :-)

Kite : Sayang ! Assalamualaikum.
Dia : Ye ! Wa'salam.. :-) (kite tau dia tengah tersenyum jawap call kite. kehkeh)
Kite : Sorry tadi kite dalam kelas.. bla bla bla..
Dia : Tak pe.. Sayang sihat hari ni..? bla bla bla..
Kite : Kite ok je. Ashane kerja? Seronok?
Dia : Best. (kasik ceramah pasal kerja dia =.=')
Kite : Bagus lah.. ;-)
Dia : Sayang masak apa hari ni?
Kite : Kite masak biasa biasa jer. Ayam masak blackpepper & sayur kobis goreng.
Dia : Sedapnya sayur kobis.
Kite : Tu jer yang mampu. Murah. Hihi. Kawan kite makan banyak !
Dia : Eleh, nak cakap Sayang masak sedap lah tuh.
Kite : Tak lah ! Tapi doang tambah banyak kali.
Dia : Siapa?
Kite : *****
Dia : Ouh.. budak tuh memang lah. Abang masak pakai kaki pun dia makan banyak !
Kite : Tak baek lah woi ! Tau lah kite masak tak sedap... Hm..Tak pe lah..

Dia neh kan, kalau tak carik pasal dengan usik kite, mesti tak sah ! !@#$%^ Sakit seh hati kite. Tapi dia cakap lepas tuh, Abang saje jer lah. Nanti dah kawen hari hari Abang kena makan jugak apa yang Sayang masak... Ceh, konon nak cakap elok elok. Bajet kite tertawan lah.. Haha. Memang tak lah ! Gggrr. 

Kalau banyak sangat komplen, 
masak sendirik lah woi !

Kutuk orang, pandai, 
macam lah die pandai masak sangat.
Eleh !

:-P

Pakwe korang support ke kutuk kalau korang masak?
Untung laaaaaaaaa kalau doang support ;)