.preparation majlis................ dan majlis nya ! ;-)

Salam.

Fuh. Jutaan ucapan tahniah untuk kite. Tahniah Intan. Tahniah Intan. Tahniah Intan. Errr..tapi sebenarnya tahniah untuk ape ek? (>__<) Ashane lah boleh salah dapat info. Kikikikiki. 

The Pelamin.

Ehem. Mesti lah ni bukan pelamin yang kite angankan. Sebab pelamin neh kecit ! Pelamin neh cuma muat Anak Buah kite, si Faqehah tuh. Tak pun, Si Maksu dia, Chacha. :-) Sebab tu Chacha dah rasmikan dulu. Teheee.

Ektuali, Sabtu lepas ada Majlis dekat rumah kite. Majlis Aqiqah dan Potong Jambul untuk my very first anak buah, Nur Aini Faqehah. Pastu buat sekali kenduri arwah nenek atuk pakcik dan kazen kite yang dah kembali ke rahmatullah. Al-fatihah untuk arwah...

Dekat area rumah kite, style kenduri laen. Petang akan buat kenduri perempuan, malam pulak lelaki. So, pepagi lagik dah kena get ready. Kiteorang kena pasang khemah dekat depan rumah sebab kalau nak makan dalam rumah memang tak muat. Kecah nanti rumah. Dah lah Mama punya hiasan rumah neh banyak kaca. Nak alihkan macam banyak kerja jer. So, baek makan kat luar. :-P

Sampai ada seorang lecturer komen gambar ni dekat FB.

"Ni tunang ke kawen dear?"

Heeeee...ni bukan kawen lah Miss. Ni kenduri aqiqah jer. Kalau kawen ker, tunang ke, mesti kite jemput punya. No worries. :-)

Petang sehari sebelum majlis, kite dengan kawan adik kite (sebut : gf) buat muffin cekelet. Dapat dalam 40 bijik jek. Tapi dah asek ngap je, so tak dapat hidangkan untuk tetamu. Cuma tetamu istimewa je dapat. :-P

Then, memalam buta buat puding. Penat ! Kite masak kuah dia guna rice cooker je. Cepat. ! :-P 

Sedia untuk di makan !

Ingat bangun pagi nak sambung buat muffin, tapi kaki dah lenguh, kejang segala. So, cancel. Len kali je buat. :-P

Alaaa rindu nya dekat Chacha... :'(

Rajinnya adik Angah neh.. ;-)

Chacha nak tolong Angah tak?

Laju je dia datang tolong.
Pagi pagi lagik dah tolong kite vacumn satu rumah.
(^________^)

Kenduri start dalam pukul 2 lebih. 

Sambil ke belakang rumah kite. Kan dah cakap, tak muat. Ramai sangat sangat yang datang. Sep baek makan makan buat delat halaman rumah kat luar. Huhuhu. 

Fokus :-P

Lepas bacaan selawat, yasin, marhaban semua, start acara potong jambul. Mama suruh kite bagi bunga rampai dekat setiap orang yang potong jambul cucu dia. :-P So, haruslah ada muka kite. Kikikikiki. :-P

Heee.

Abah kite a.k.a Tok Abah.

Mama a.k.a Nenek.
Muda muda lagik dah jadik nenek.

Nenek yang cantik ! ;-)

Cuba carik mana saye !

Faqehah di pelaminnya.
(^___^)

Nur Aini Faqehah...

Makanan yang di sediakan..
Nasi beriyani lauk lembu, kamben, ayam, acar timun.

Lapar pulak bile teringat.
(-.-")

Dan ada seorang blogger datang !
Yang pakai baju ijau tuh nama dia Mas Nurain.

Alamak, tak ingat lah url belog dia. :-P

Dia bawak 4 orang kawan, semua satu kampus.
UTHM Batu Pahat.

So, dekat lah jugak dengan rumah kite.
Thanks sebab datang. ^^

Acara di sambung pada waktu malam..
.
.
.
.
.
.
.
Melampau okeyh kalau tak datang.

Kang Mama REJECT ashane? :-P

to be continue....