.pencuci muka & mask charcoal daiso terbaek !

Salam.

Kite memang mengalami masalah tak tau pencuci muka apa yang bagus untuk muka. (-.-") Muka kite tak de la banyak sangat jerawat (kantoi selalu edit gambar teheee) tapi kite ada parut jerawat sampai orang cakap kite kena ciken pork ke? Zzzzz! Demmit. (-.-")

So, sekarang kite nak share pencuci muka yang macam best + mask muka yang best. Setiap satu cuma RM5 jer, ada jual dekat Daiso. Tapi tak tau lah kat tempat laen ada jual sampai mark up harga lebih dari 3 kali ganda. OMG. Banyak nya amek untung.

Memula kite ingat, memang harga dia jual mahal maybe sebab pencuci muka + mask dia tuh saiz besar, tapi nengok balik, saiz sama je macam jual dekat Daiso. Aik, takkan semua pembeli tak pernah pergi Daiso. Pelik. Hmm..Agak agak halal tak ek? Kalau tak halal, takkan dia jual. Kan? :-)

Kite start nak try mask muka neh bila baca entry dekat belog Taz. Siap mintak no henpon dia sebab eksaited nak beli. Dah lah murah. Best pulak tuh pakai. Kite dengan Encik Boipreng kite memang suka pergi Daiso. Ok, bagi yang tak tau Daiso tuh apa, meh sini kite nak kasik tau.

Credit : 

Daiso tuh satu kedai jual macam macam barangan dari Jepun ! Memang semua dari Jepun ! Kite selalu masuk situ walaupun tak beli pape. Suka round round sampai penat. Heee. Boipreng kite lah yang rajin masuk situ. Sampai pencuci muka + mask charcoal tuh pun dia beli dan pakai. Hihihi.

Dekat Melaka neh, setahu kite ada 2 tempat yang ada kedai Daiso. Satu dekat Jusco Aeon Bandaraya Melaka. Dia bebetul dekat sebelah GSC. So, sementara nak tunggu muvee start tuh, ukur jalan dulu dalam Daiso. Cuci cuci mata. Satu lagik dekat Mahkota Parade. 

Semua barang dalam Daiso tuh RM5 jer. Ye, RM5 ! Sebab tuh kite macam tak boleh terima kenyataan bila ada orang jual balik barangan Daiso dengan harga lebih dari 3 kali ganda. (-.-") Nak untung pun agak agak lah. Kan? ;-) Rasanya, barangan yang beli kat Daiso tak boleh jual semula. Tapi rasanya jer lah. Tak sure pulak. Hihihi.

Banyak sangat orang buat review pasal mask dan pencuci muka charcoal neh. Nengok kat SINI jugak. Ok, start dari hari ni, nak berkerja keras untuk mencomelkan muka walaupun dah memang comel. Kehkehkeh. Poyo betul. Comel lah sangat. Eh, tapi Ustaz Azhar Idrus cakap, tak comel takpe. Boleh tutup lampu. :-P

Ok bai.