.kenapa mesti curang bila jauh ?

Salam.

Curang? Wuuuu satu perkataan yang sangat menakutkan ! Kite paling takut kalau pasangan kite curang. Mintak simpang ! (T___T) 

Ok. Nak cerita satu kisah benar. Hmm rabu lepas, kite keluar dengan dua orang adik kite. Fayad & Min. Memang selalu kuar dengan doang berdua. Pergi makan makan. Lepak lepak. Min neh student UiTM KBM jugak, same dengan kite dan kite kenal dia melalui belog. Dan Fayad pulak kawan kepada boipreng kite. Dia pun seafarers jugak. 

Sebelum keluar dengan doang, kite memang akan bagitau Irfan dulu. Mana mana kite nak pergi, mesti kite bagitau dia. So, tak de lah dia risau ke ape kan kan. Memula kiteorang pergi makan makan dekat tepi Sungai Melaka. Kite memang kebulur tahap gila pork. Apesal tah selera makan sekarang dah macam buaya dah. Huhu. Time makan tuh, kite tanya lah Fayad, Pantai Portugis kat ane sebab Fayad orang Melaka. So, dia mesti tau tempat tempat kat Melaka neh.

Kite tanya dia sebab soang housemate kite suka sangat pergi Pantai Portugis tuh. Alaaa situ memang port untuk dating. Tapi kite dengan Irfan tak pernah sampai pulak pantai tuh. Bila kite tanya Irfan, pantai tuh kat ane, dia sakap dekat Portugis lah. (=______=") Demmit.

Lepas setel makan, Fayad pun bawak kiteorang pergi Pantai tuh. Parking masuk singgit jer. (ada kene mengene ke? :-P) Lepas parking kereta, terus nak jalan tepi pantai. Tiba tiba......

Tiba tiba kite ternampak BF kepada BFF kite tengah dating dengan pompuan laen. Boleh pulak kite macam menggigil time tuh. (-.-") Terkejut terkujat, semua ada. Tapi kite beranikan diri tegur dia...

Intan : Hai awak.. (nama di rahsiakan)
BF BFF : Hai Intan....

Masa tuh nampak muka dia macam cuak. Pompuan seksi pakai short/short skirt sebelah dia pun macam pelik kot nengok kite. Tapi kite sempat cakap hai jer, sebab dah tatau nak cakap ape. Then terus jalan ke jeti dengan Fayad & Min..

Masa dekat jeti tuh, kite try call kawan kite 3-4 kali jugak. Konon nak repot. (kepoh betul hahaha) tapi kawan kite tak angkat pulak. Maybe tak de rezeki dia nak tau pakwe dia curang. Huhu. Pastu kite call Irfan pulak, ceta kat dia. Pastu Irfan macam bising dekat kite. Dia cakap, tak payah masuk campur hal orang. 

Kite : Kenapa cakap camtu? Kalau awak pulak kantoi, ashane?
Dia : Jangan samakan Abang dengan orang laen. Bla bla bla.. (membebel)
Kite : Jangan sampai kite dapat tau awak kuar dengan pompuan laen. Kalau tak, siap awak ! (ugutan haha)

Lepas abes gayut, kite bukak pesbuk guna henpon. Kite kan 24 7 kene check pesbuk. Kalau tak, tak lengkap hidup. Huhu. Tetibe dapat meset dekat inbox....

" Intan..plss..let me tell her by myself :( "

Then kite cuma reply, " Ok :-) " jer.. Balik rumah, kite cerita dekat housemate kite. Semua cakap kesian dekat BFF kite sebab BFF kite tuh lebey kurang macam kite jugak. Sayang gile dekat BF dia. BFF kite neh sekarang tengah praktikal dekat hometown dia. So, memang sangat jarang lah dapat jumpa BF dia..

Then esoknya, kite tweet dengan dia macam selalu. Tapi kite tanye dia, "Kau dengan BF kau oke tak? Dia ada cakap apape?" Then dia reply, dia cakap.. " alamakkk..pasal ape ni wehh?? wat ak berdebar je..nape? dia ade pmpuan laen ek? " Then tak lama tuh, dia terus call kite. Dan kite pulak tak sanggup nak tipu dia..........

Intan & Min
Tenks to Fayad sebab jadi photographer
(^_______^)

Kite banyak kali mintak maaf. Kite bukan tanak rahsiakan tapi kalau kite tak cakap dengan kawan kite, kompem ke pakwe dia tuh akan bagitau dia? Buat apa kite nak caya cakap pakwe kawan kite tuh? Lepas kite bagitau, kawan kite bagitau kite yang dia sayang kite.. Dia cakap thanks sebab bagitau. Next time kalau jadik lagik hal neh, jangan takut takut untuk bagitau. Dan kite pun fikir, baik kawan kite neh sedih atau nanges nanges sekarang dari akan menyesal pada masa akan datang.

Tapi BFF kite neh bagus. Dia sanggup bagi peluang lagik dekat BF dia. Kite faham perasaan dia. Dah lah jauh dengan pakwe lepas tuh pakwe kuar dengan pompuan laen. (-.-") BFF kite cakap, pakwe dia tipu dia. Masa kite jumpa pakwe dia kat pantai tuh, pakwe dia bagitau dia yang dia tengah tengok muvee dengan kawan lelaki. So, kawan kite neh caya je lah cakap pakwe dia tuh...

Camni lah lelaki. Kalau tak caya, nanti kena marah. Kalau terlalu percaya, nanti kena pijak kepala. Tak boleh ke belajar untuk setia. Hmm.. Ni baru kapel, lum tunang. Lum kawen lagik. Haish... :'( 

Semoga kawan kite tuh tabah. Dan tak nanges nanges. Kite dah pernah rasa apa yang kite rasa.. Sebab tuh kite tak suka sangat long distance relationship neh. Bukan tak nak percaya. Trust is a must in relationship tapi kalau salah satu pihak buat hal, susah kan nak beri kepercayaan tuh semula......

Sometimes one person is loved too much, and the other is loved too little.
So here's a piece of advice:
Let go when you're hurting too much, give up when love isn't enough, and move on when things aren't like before.
Credit : HERE.

So, tak payah lah nak curang ke apa. 
Dunia neh kecik jer. ;-)

Korang ada pengalaman pasangan korang curang ?
Atau sama kes macam kite ?
Ter-kantoi-kan BF kawan ? 
(-.-")