.tutorial link dalam entry

Salam.


Hik hik hik. Dah lama sangat nak buat entry neh. Ramai sangat tanya pastu kite payah betei nak explain. Ramai tanya, ashane nak buat bile klik 1 perkataan tu pastu direct ke belog orang laen. Ok, here is the step... 

1) Tulis perkataan yang korang nak linkkan. Contoh...

Rasa nak smack down je pakwe kite tuh.

2) Perkataan yang kite bold-kan tu lah yang nak di-link-kan.

3) So, highlight perkataan tuh dulu.

4) Then, klik Link.

 
5) Nanti akan keluar pop-up window macam kat bawah ni.


6) Nanti korang tulis la URL belog/website pape yang korang nak link-kan. Contoh, kite nak link-kan ke belog Super K, so kite letak lah URL belog dia.


7) Kalau nak dia bukak dekat new window, tick macam dekat gambar bawah neh. Then, klik OK.


Lepas tu siap !
Sama jugak macam nak link-kan PAGE MENU.

Memula highlight dulu image tu.

Thenk klik Create link.
(benda yang kaler ijau bentuk bumi tuh)

Pastu kuar pop-up then masukkan je lah link pape.

Senang kan?
^_______^

Kite pernah ajar buat Tab Menu dekat SINI
tapi ramai tak faham kot.
Kikikikiki. :-P

Tapi ada jugak yang faham.
BAGUS !
^_______^

More tutorial?
Click HERE. :-)