.sweet kan kite neh? kehkehkeh

Salam.

Yuhuuuuuuuuuuuuuuu! Ada orang tak? Hihihi. Ok, rindu dekat belog neh. Rasa macam dah less update jek. Sebab.. err.. MALAS. :-P

Nak tau takkkkkkkk.. Semalam kan..kite buat kek cekelet lagik ! Sebab kek tuh je lah yang paling senang di buat dalam dunia. (-.-") Dan kos tak tinggi. Wuuu~

Kite : Sayang, kite tengah buat kek cekelet !
Dia : Dah tu, tak reti reti nak pos ke sini?
Kite : Alaa ashane nak pos?
Dia : Coklat dia banyak ke? Mesti sedap. Alaaa abang nak. Hukhuk.

Alaaa...ni yang lemah neh. Cair tetibe. Keh keh. :-P Kite dah banyak kali buat kek cekelet dan alahmdulillah boipreng kite suke makan. Tetibe teringat masa on the way pergi JB naek kereta, kite suap dia makan kek yang kite buat. Alaaa...kalau lah dekat, dah lama kite kasik.

Penah hapdet pasal kek kat SINI
Untuk resepi, klik SINI

(-.-")
Kite tak pernah pos pos segala.
Macam macam kite fikir.

Kalau rosak ashane?
Kalau basi ashane?
Kalau berkulat ashane?
Kalau masuk semut ashane?
(T_____________T)

Ok, this is my very first time nak pos pos makanan. Ada orang cakap, Muar - JB, bukan jauh mana. Hantar je lah sendiri. Cakap memang senang, kite mana ada kereta. Kereta memang lah ada berbijik bijik kat ghumah neh tapi kite mana tau drive !!!!! (walaupun ada lesen, tapi kite takut hukhuk) Setelah buat survey dekat pesbuk, akhirnya amek keputusan untuk pos je sebab tu jalan termudah dan murah. 

Dan tadi, kite packing elok elok, letak dalam bekas plastik, tepi tepi letak seletip. Pastu kite tulis surat cinta kehkeh. Alaa sebenarnya bukan surat pun, note biasa je lah ! :-P Pastu letak tisu ada love love siap tulis nota "Nanti kalau makan comot, lap lah pakai tisu neh.." Pffffffft ! Sweet gile lah konon ! Hehehe.

*google image*

Harap harap kek tuh selamat lah sampai. 
Aminnnnnnnnn~~

Neves seh.
(-.-")

.demi sesuap nasik

Salam.

Tajuk macam sedih je kan. Huk huk. Tapi ini betul ! Kite sedang bekerja keras demi sesuap nasik. Hukhuk. Ok tipu. Sebenarnya saja mengisi masa lapang time cuti sem neh. Keh keh keh. Tapi kan, agak agak kalau buat bisnes camni, tabung kawen boleh penuh tak? Ngeeeeeee...

Cantik takkkkkkkk!?
 Klik SINI untuk ke belog sebenar.

Rasa seronok bila hasil kerja yang tak seberapa neh orang suka. (^__^) Rasa kepuasan sebenar. Cewah. Poyo betei ayat. (-.-")

Actually ada banyak lagik belog yang kite edit tapi kite malas nak print screen. Huahuahua. Kite selalu ping dekat page Intanurulfateha's blog dekat pesbuk. Siapa yang LIKE page kite akan dapat tau lah perkembangan bisnes kite neh. Keh keh. Segan pulak tulis camni. :-P


Ni yang latest lah.
Ada banyak lagik tapi malas nak carik link.
HUHUHU. 

Ada lagik 3-4 belog yang pending. Adoii ! Kalau nak suruh kite edit, macam biasa lah, email kite dekat intanurulfateha@gmail.com Nanti kite tulis entry lagik ek ! Chacha pulak sibuk ajak buat askem. Tataaaaaaa~

.first time buat bisnes kad

 Salam.

Semalam ada soang blogger request untuk buat business card. Kite tak pernah buat. Ni baru first time buat. Thanks sebab bagi kepercayaan dekat kite. (^__^)

Doodle ni BUKAN kite buat tau.
Memang dah siap.
Keh keh keh.

Ni bahagian belakang.

Kalau sesiapa nak suruh kite design, boleh email kite ek.
intanurulfateha@gmail.com

Tataaaaaaa~~

.hari hari chacha

Salam.

Kite neh hari hari cerita pasal Chacha kan.. Agaknya dah tak de modal nak cerita kot. Hihihi. Nak cerita pasal diri sendirik, bukan ada menda menarik pun. Nak cerita pasal boipren, lagik lah orang menyampah. Hihihi. So, mari membebel pasal Chacha.

Hari ni pagi pagi lagik Chacha dah ketuk bilik kite. Bila tanya nak apa, "Alaa..kite saje nak tengok Angah.." Eleh, nak buat sepah bilik orang lettew ! Pas dia amek barang barang yang dia tinggalkan semalam, dia keluar balik dan kite pun sambung tidur.. Ngeee...

Pastu lepas kite bangun tidur, mandi mandi semua. Lepak dulu depan PC dan reply segala email yang masuk. Then suruh Chacha mandi sebab kul 2 kang nak pergi sekolah fardhu ain.. So, macam biasa lah.. Lepas mandi, siap siapkan dia. Pakai kan dia tudung. Mesti lah time tuh dia gelak gelak. Ngek betul budak kecit neh.

Kite nak amek gambar dia, dia tak kasik.
"Angah, mana ada orang amek gambar nak pergi sekolah!"

PEDULI HAPE HAKU ! :-P

Masa ni dia cakap dengan Mama, nampak lah dia senyum sikit. Nampak tak kaki kanan dia tuh. Siap pakai seluar panjang. Chacha neh memang jenis suka pakai seluar panjang. Seluar pendek memang dia tak suka. Dia cakap, pelik. (-.-") Tapi kalau baju tak de lengan, dia suka plak. Zzzzzzz! (-.-")


Soh pandang camera pun tanak !

Yang pakai baju melayu tuh Adik laki kite yang kecit.
Baru lepas abes SPM.

Chacha balik sekolah fardhu ain pukul 6 petang. Gila lama. Busan betei tak de kawan dengan rumah. :'( Balik sekolah nanti mesti dia dah penat.  Ah pedulik ape. Hihihi. Ok, nak sambung buat kerja. Tata !


.chacha ni lawak lah hahaha

Salam.

Adoii..Tak sangka lah kite ada adik yang kelakar camni. Hahahaha. Penat nak gelak. Kite tengah edit edit belog pastu dia datang bilik kite. Main main atas katil, sambil sambil tuh kite layan die borak.. Biasa budak kecit cakap tebalik tebalik. Haha. Sengal~

Lompat lompat atas katil pastu tetiba dia cakap nak keluar kejap pergi kat Mama.. Mama tengah tengok TV dengan Along..

Angah : Chacha nak pergi mana?
Chacha : Alaaa kite nak pergi dekat Mama kejap.
Angah : Alaaa tidur lah sini. Angah boring lah takde kawan.
Chacha : Kite pergi kejap je laa..
Angah : Berapa lama?
Chacha : Aaaaa....sepuluh hari.

(-.-") 
Bengong punya budak kecit.
Penat haku gelak. 
HAHAHAHA.

Tak lama tuh (bukan 10 hari hahaha) dia masuk bilik kite lagik.. Nak sambung buat sepah lettew! Lepas tu...

Chacha : Hai Encik.. Wa'alaikumussalam...
Angah : HAHAHAHA. Woi, bukan Wa'alaikumussalam laa.. Tapi Assalamualaikum! Hahahahaha. *gelak tak benti benti*
Chacha : Alaaa angah jangan ketawakan kite. Tak baek lah ketawakan orang.
Angah : Hahahahaha. *gelak tak benti benti lagik*
Chacha : Angah ni... *nanges*

Kah kah. 
Lawak betei.
Lepas tuh pujuk pujuk sikit, dah ok.
Hihihi.

Pastu sambung main main dengan dia. Main order order makanan. Siap ada note book dengan pensil lagik. Huhuhuhu.

Chacha : Angah nak makan apa?
Angah : Nak Mi Goreng.
Chacha : Ok, Mi Goreng satu. (tapi tulis nombor satu jer, ayat Mi Goreng takde) Angah nak minum apa?
Angah : Hmm..Angah nak Air kopi.
Chacha : Ok, Air Kopi dua. (tulis nombor 2 je)
Angah : Aik, kenapa dua?
Chacha : Sebab Chacha punya lagik satu.

(^__^)
Comel betul perangai.

Sayang sangat dekat Chacha.
Dia jer lah kawan kite dekat rumah neh.
(^________^)

Angah Sayang Chacha sampai bila bila.
:')

.jangan amek gambar kite lah !

Salam.


Hari ni Chacha pergi sekolah agama. Pra-sekolah masih bercuti tapi nanti kena ganti time weekend tapi sekolah agama sebelah petang dah start sekolah. Sepatutnya semalam dah start, tapi terlupa. So, terponteng sehari.

Dalam pukul 12 lebih tengahari tadi dia tertidur lepas minum susu. Pastu kul 1.30 petang, kejut dia. Laju je dia bangun. Tak susah pun nak kejut dia. Ikut perangai sape lettew. Ehem ehem. Heee. :-P

Lepas dia mandi, kite pakai kan dia baju, tudung, bedak. Siap pakai deodorant kawwwww ! Over tauuu. Mengalahkan budak besar ! Zzzz. (-.-") 

Hari ni hari Khamis, so kena pakai track suit dengan t-shirt dan tudung. Dia gelak gelak time pakai tudung sebab tudung tuh besar. Tapi tak pe. Comel. :-)

Tengah tunggu Abah balik kerja.
Nak hantar dia pergi sekolah.

Muka nak marah + nanges. 
Huuu~

Dia tak kasik amek gambar die.
Eksen !

Ni dah gembira sebab Abah dah balik.

Belajar rajin rajin Sayang !
(^_^)

Kite nak continue belog orang. 
Sesiapa nak kite editkan boleh tengok contoh 
dekat SINI. :-)

.servis edit belog murah !

Salam.

Holaaaaaaaaaaaa. Dah lama tak buat servis neh plus busy kan masa tuh sebab banyak kelas. So, sekarang boleh lah focus on my part time. Full time kerja kite mesti lah maen pesbuk ! Kikikiki. :-P

Bila buat part time macam ni, boleh lah bantu untuk menampung majlis perkahwinan kite nanti. Kumpul 10 tahun baru dpaat kawen agaknya. (-.-") Sebab kite cas murah jer. Hihihi.

So, siapa yang berminat, boleh lah suruh kite tolong edit. Bayaran? Murah jer. Hihi. Apape emel kite di intanurulfateha@gmail.com

Klik SINI untuk ke belog budak neh.

Kat atas ni contoh header yang kite buatkan untuk adik sepupu Irfan. Ektuali banyak lagik blog laen yang kite dah edit-kan, tapi tak print screen pun. Tapi dun worry, apape template yang korang request nak kite buat, kite boleh buat dengan jayanya ! Cewah. Ye ye jer kite neh. Hihihi.  :-P

Lagi satu contoh belog yang kite edit *phewww..lap peluh adalah BELOG INI. Santek tak? Keh keh keh.

Happy Blogging :-)

.here is the story~~

Salam.

Setelah lama bercuti, kite kembaliiiiiiii ! Ok, mari cuba untuk bersemangat untuk menghapdet belog setiap hari walaupun ada yang menyampah dengan ini story. Tapi ada haku kesah? Hihihi. 

Kite kan kengkonon busy sebab exam sebab tu tak dapat hapdet belog. Then Jumaat last paper tapi kalau nak balik hari Jumaat tuh, memang kelam kabut lah. Baju semua tak packing. Last last decide balik Hari Sabtu dan MESTILAH Encik Boipreng tolong hantar balik MUAR. Hihi. :-P

Muke gembira nak balik kampung.
Ulalalalalaaaa~~

Gerak dari Melaka dalam pukul 3 lebih. Irfan tuh konon cakap nak balik pukul 2 lebih tapi kul 3 lebih jugak gerak. !@#$%^&* (marah) Hihihi. Dia bawak adik dia,  Anep. So, kiteorang gerak balik bertiga lah. Kiteorang direct je balik rumah, tak singgah makan ke ape. Cuma singgah Mini Market & Petronas. Untuk apa? 

Beli lollypop bentuk love untuk Chacha.
Memacam order.
MENGADA!

Last last beli lollypop Chupa Chups jer !
(^_~)v

Bila sampai rumah, borak borak dulu dengan Mama. Abah kerja Kasik buku deko rumah dekat Mama & kotak pensil + buku cerita dekat Chacha. Beli pakai baucer 1 Malaysia. :-P Maen maen dengan Faqehah. Suruh Irfan dukung Faqehah tapi dia kata cuak sebab kecit sangat. Hihi.

Pastu Mama suruh pergi pasar malam, beli makanan sikit padahal Mama dah masak banyak. Ntah nak suruh siapa makan. Ingat kiteorang ni dinasour ke? (-.-") So, dating lah kejap kat situ. 

Pastu bila balik rumah, Mama tanya, nak makan dulu ke, nak tolong Mama pasang frame + jam dulu? Pastu kite cakap lah, pasang dulu lah sebab nanti dah penat, baru makan.

Anep & Chacha.

Kalau nak kawan dengan Anep,
boleh add dia dekat FB.

Macam dah nak sama putih dengan Chacha.
Over edit :-P

Ektuali Mama ada beli jam dinding santek. Biasa lah, soppink online. Pastu mintak tolong Irfan pasangkan. Jam tu pelik sikit sebab tak de hook. So, nak kena pasang hook dekat belakang dia then baru boleh gantung dekat dinding. It takes time. Lama kite tunggu siap. Kalau tau, makan dulu baru buat keje. Pfffft!

Anep tolong pasang hook.

Irfan dok ukur ukur, nak kasik center..

Baru 1 piece. Ada 3 semuanya.

Yang kedua..

Yeay dah siap!
(Bakal menantu yang rajin, insyaAllah)

Seronok kite tengok dia selalu tolong Mama kite.
Dah banyak kali sebenarnya dia tolong macam macam.
Sayang dia ketat ketat! :-)

Ektuali dekat tempat jam yang baru pasang tuh, sebelum ni ada frame ayat Al-Quran. Mama mintak tolong alihkan ke ruang solat.

Ni ruang solat.
Nak letak dekat tengah tengah dinding tuh.
.
.
.
.
.
Rumah kecik tapi macam macam nak sumbat.
(-.-")

Lepas settle gantung segala frame yang Mama suruh, its MAKAN time. Gila lapar. Kite yang tak buat kerja pun menggigil kelaparan. Lagi lah yang buat kerja tak benti benti. Dah lah Irfan tuh makin kurus. Apesal ntah. Nak cakap tak bahagia, kami bahagia jer. Kikikikiki. :-P

Sayang awak. :-)

Chacha malu malu dengan Abang Ipan. 
MENGADA !

(^__^)

Tatau lah bila dapat jumpa lagik sebab dah start cuti sem.
Plus dia pun dah nak start __________. Hukhuk.. :"(
(Please fill in the blank)

Kerja lek lok.
Ada rezeki, kite jumpa lagik.
✿ Love you much ! 
❤ ❤ 

.pulangkan semangat itu!

Kite nak hapdet belog tapi rasa macam malas pulak. Hmmm mana ntah semangat berbelog. Kalau nak cakap busy, mana ada. Cuti semester, duduk rumah, goyang kaki sajeeee~ Ngeee. Tunggu lah ek semangat itu pulang ! 

Will update later !
:-)

.lagi berapa hari jer :'(

Salam.


Mood berbelog-ing semakin kureng. Kalau nak cakap sebab exam, takde lah mengadap buku 24 jam. Nak cakap pasal dating, tak de lah dating hari hari. Sebab Encik Boipreng bising, suruh abeskan exam dulu, baru dating. Macam mak mak je dia punya nasihat. Kikikiki. :-P

Semalam pagi, kite ada exam. Boleh kate killer paper jugak. Risau sebab carrymark sikit, walaupun lebih dari separuh. Tak harap pun dapat A, lulus pun jadik lah. Takut laen macam lah. Mungkin sebab lecturer tuh kalau tanda jawapan, memang agak skema. Haish, tanak ingat. Cuak! (T__T)

Balik exam jer, terus top-up tidur. Pening kepala jangan cakap lah. Dah lah rumah sewa neh panas. Campur pening kepala. Makan panadol pun tak okeh jugak. Last last telan ubat batuk, nak kasik ngantuk punya pasal. Batuk kite pun ada tinggal sikit sikit tapi dah tak teruk.

Then bangun tidur lepas asar tuh, kawan ajak pergi celebrate besday dia dekat Pantai Klebang. Dia buat BBQ. Memula ingat nak buat BBQ depan rumah sewa jer tapi sebab ada orang meninggal dekat area rumah sewa neh, rasa macam kurang sopan jer. Kawan kite pergi awal sikit, tapi kite gerak lambat sebab kite nak pergi dengan Irfan, nak beli kek. Seprais kek lah kononnye. Kikikiki. :-P

Dalam pukul 8 lebih tuh, baru Irfan sampai rumah lepas tuh pergi beli kek. Then terus lah pergi Pantai Klebang tuh. Best makan dekat tepi pantai tuh ramai ramai. Ada lah dalam 11 orang termasuk family birthday girl. Paling banyak makan mesti lah kite. (-.-")

Lin - Intan - Aien - Ana

Lepas settle celebrate, semua balik tapi kite dengan Irfan kan naek kereta asing asing dari kawan laen, so kiteorang melencong ker kedai mamak, lepak minum kejap borak borak then baru balik rumah.

Malam ni tak jumpa, esok pun sama. Sebab Khamis pagi dengan Jumaat petang kite ada exam. Paper sebelah sebelah. Pengsan. Tatau nak study mana dulu. Takut bercampur campur dalam kepala hotak neh. Isk isk... :'( Lepas tuh, tamat lah pengajian kite untuk semester neh. InsyaAllah hujung tahun ni dah boleh grad. Hoyeah !

Jumaat malam, nak hantar skuter kite dekat rumah pakcik dekat Melaka. Hari Sabtu baru balik kampung then start cuti semester sampai awal bulan 3. Mesti lah boipreng kesayangan yang kena hantar kite balik kampung. Ngeeeeeee. Bestnyeeee.. Sebab dia dah janji dengan Mama kite, nak tolong Mama gantung barang barang vantage dan segala bagai frame yang Mama beli. (Mama kite memang kaki shopping sampai penuh rumah. :-P)

Gonna mish you :'(
(nampak ketot jer kite neh kan)

INTAN BOLEH !
INTAN KUAT !
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Eleh, kuat nanges boleh lah.
:'(

.teacher intan sombong !

Salam.


Petang semalam, kite pergi Sekolah Agama Chacha. Dah lambat seminggu. (-.-") Mama terlupa nak register-kan sekolah agama untuk Chacha since Mama ingat Chacha kecik lagik padahal dia dah 6 tahun. Dekat Johor, Sekolah Agama ni sebelah petang. Sekolah Kebangsaan pulak sebelah pagi. Dah jadik macam wajib untuk bebudak pergi sekolah ni.

Bile kite balik rumah, kite cakap lah dekat Mama, zaman sekarang, kalau budak tuh Pra-Sekolah, Sekolah Agama pulak dia akan Fardhu Ain. Kalau Darjah 1 Sekolah Kebangsaan, Sekolah Agama pun Darjah 1. Sekarang dah laen. Dulu Darjah 3 Sekolah Kebangsaan, Sekolah Agama baru Darjah 1. #tetiba pening hihihi.

So, semalam kite nak register-kan Chacha Fardhu Ain. Abah semalam busy kerja sebab banyak kes, Mama still in MC, kaki tak kuat sangat nak jalan. Along dalam pantang. Yeop pulak dah start kerja dekat Sepang. So, kite jer lah kakak yang menjadi harapan keluarga. Kah kah. #poyo betul.

Bila kite sampai Sekolah Agama tuh, kite terus pergi bilik guru. Tanya cikgu yang ada kat situ, ashane nak register Fardhu Ain. Pastu dia suruh kite naek tingkat atas, jumpa sendirik dengan Cikgu Fardhu Ain tuh. Masa nak naek tangga ke tingkat atas, selisih dengan beberapa orang budak lelaki...

"Eh, Teacher Intan"

Doang hulurkan tangan dan salam dengan kite. Kite pun balas salam. Kite tanya doang, "Dah darjah berapa sekarang ni?" Then salah soang dari doang sakap, dah darjah 6. Kejap jer masa berlalu. 

Dulu, kite pernah jadik cikgu ganti dekat sekolah kebangsaan doang. Masa tuh doang darjah 4 kot. Ntah ek. Tak ingat. Teheee. Sebab dah ramai sangat anak murid kite walaupun kite cuma Cikgu Ganti, ada 3 sekolah kite ajar dan beratus jugak lah anak murid kite. Kalau doang terserempak dengan kite, doang mesti tegur. Tapi kite pulak, tak berapa cam sangat doang. Faktor-faktor penuaan mungkin. (-.-")

Lepas settle pasal register Chacha punya Fardhu Ain, kite balik lah rumah. Masa on the way balik tuh, selisih dengan anak murid kite jugak. Doang atas motor. Yang ni budak Sekolah Menengah. Kite ajar doang Form 5 dulu. Kite nampak dia, kite senyum je. Nak tegur, tapi jarak macam jauh. Takut dia tak dengar suara kite. 

Lepas tuh, bila dah jauh sikit, budak tuh jerit, "Teacher Intan Sombong." Aaaaaaa kite bukan sombong laaa.. Isk isk.. Kite nak tegur tapi jauhhh... Kang kalau jerit jerit kang, apa plak orang cakap.

Haish...rindu pulak kenangan masa jadik cikgu dulu. Kalau lah masa boleh di putar semula....

Semoga satu hari nanti,
impian kite nak jadik cikgu termakbul. 
Aminnn.. :')

.kite suka maen pesbuk !

Salam.


Sapa tak suka maen pesbuk angkat tangan ! Hee. Kalau tak suka maen pesbuk, mesti suka maen twitter kan kan kan? Kite tatau lah kenapa pagi petang siang malam kite asek mengadap pesbuk. Zzzzzz. 

Bangun tidur jer, mesti tengok pesbuk dulu. Ok tipu. Bangun tidur, tengok henpon dulu. Meset encik boipreng sakap dah bangun pastu sambung tidur balik. Keh keh keh. Tak senonoh betei. ;-P

Dulu kite ada frenster, ada myspace, ada tagged. Pastu kan, macam busan je maen semua tuh, kite delete terus. Memula ingat nak guna jugak, tapi since gambar dengan boiprenglama masih ada, malas betei nak delete. So, konklusinya, delete account sudah !

Antara semua social network neh, kite tengok, tagged neh macam open sikit. Banyak yang selamba badak lucah lucah. Dem betei. Ingat apa ! Ggggrrrr !

Haish, nantok betul bila duduk dalam bilik sendirik. Sejuk jer. Guling guling atas katil sambil maen pesbuk dekat lappy neh. Esok dah kena balik ruma sewa. Kena continue study sebab Isnin depan dah exam semula.. Baca buku tapi muka buku pun tetap baca jugak. Hihihi. Cuma slow sikit lah.

Jumaat atau Sabtu nak dating ! Ok, part ni yang tak sabar. Hihihi. Encik Boipreng balik lah sini cepat sikit yek ! <3

Ok bai. Nak sambung maen pesbuk. Tata ! (^___^)

.panggil kite mak ngah !

  
Hai hai hai !
Ai dah jadik aunty u ollss.. 

Hak hak.

Presenting to you, my niece...

NUR AINI FAQEHAH

Bangun hoi !
Tidur jer kejenyaaaaa.....
(-.-")

Chacha sakap

"Bila Faqehah nak besar? 
Kite nak ajak dia maen kaler kaler."

Zzzzzzzzzz!
(-.-")

Dah dah, jom maen kaler kaler dengan Angah.
Faqehah tuh kecit lagik. 
Bertahun lagik nak tunggu dia pandai kaler.
(^_~)v

Kejap je Chacha dah besar.
Tahun ni dia masuk Pra-Sekolah.

Hari tu semua sibuk sibuk dengan baby..
Pastu dia sakap,

"Semua orang dah tak sayang Chacha ke?"
 .
.
.
.
.
.
.
.
 
ANGAH TAK PERNAH TAK SAYANG CHACHA.

 Jangan risau.
ANGAH SAYANG CHACHA SAMPAI BILA BILA.
Semua orang sayang Chacha.

Jangan risau Sayang.
:')

.mode : rindu gila pork !





Rindu lah woit !
Bila nak jumpaaaaaaaaaaa....
(T__________T)

.eh eh, semua orang nak sambut besday kite

Salam.

Tengok tajuk dah tau kite neh perasan tan tan tan. Kah kah. Dulik ah. Janji nak perasan jugak. Hihihhi.

Beberapa minggu lepas adalah minggu terakhir kite dalam Semester 4 neh. Dan 4 Januari lepas merupakan first paper kite untuk final exam. Disebabkan sangat rajin study, belog ini terabai. (rajin lah sangat!) Minggu last tuh kebanyakkan lecturer buat final discussion dengan students. Dan untuk kelas faveret iaitu HRD (training & development) kiteorang buat makan makan dalam kelas.

Lecturer faveret kiteorang, Miss Mimi kasik duet untuk kiteorang buat jamuan. Dan kami pun kumpul jugak dana dari diri masing masing untuk top-up duit yang Miss Mimi kasik tuh dan buat jamuan yang sangat best ! Pihak pengurusan kelas beli KFC & sebijik kek untuk meraikan hari terakhir untuk kelas Training tuh.

Dan kebetulan, masa buat makan makan tuh, baru je lepas 3-4 hari besday kite. Kire celebrate lagik skali lah. Keh keh keh. And the best part is, Miss Mimi suap kite kek ! Muahahahaha :-D

Memula Miss Mimi suap kite. 

Pastu kite suap die balik :D

Dengan Ziera, blogger jugak.
Tak sangka diam diam dia dalam kelas,
rupanya kuat celoteh jugak dalam belog.

Find me ! (^_~)v
Miss Mimi kat tengah tuh comel je kan?

Kelas kite memang takde budak laki.
Boleh lah belajar tanpa gangguan. Cewah :-P

Oh yeah. Lupa pulak yang sebenarnya petang tadik kite exam paper Training. Usaha dah, sekarang tawakal jer lah. Next paper is on next monday. Ada masa seminggu lagik untuk buat revision atas katil iaitu tidur ! Muahahaha. Tata~

.esok exam

Salam.

Esok kite exam. Paper kedua untuk semester neh. Bulan 3 nanti masuk sem baru dan bulan 8 nanti start praktikal lepas tuh habes dan konvo dan lepas tuh boleh kawen ! Yeay~ Eh? Hihihi.

Ektuali sudah pening kepala mengadap buku, pulak tuh study sambil minum air coke, makan jajan, makan twiggies, mau tak pening kepala sebab asek melantak je. . Zzzzz. (-.-") Lepas dah pening, mula lah carik pain killer. Sket sket bergantung dengan ubat. Hidup dengan ubat jer. 

Esok exam paper pagi. Then next paper is on 9 Jan, then 16 Jan then 19 Jan then last will be on 20 Jan. Tak sabar nak balik rumah, nak jumpa askar jepun a.k.a Nur Aini Faqehah. Siapa yang friend dengan kite dekat FB mesti tau askar jepun tuh  sapa. Kikikiki. :-P

Ok lah, nak continue buat revision lagik sket then tidur sebab esok exam pagi ! Hukhuk. Wish me luck~ Bai bai ! (^__^)

Tadi update b2b tapi short update je.:-)

.yeayyy ! baju t***** dah nak siap

Salam.

Ngeeeeeee.. Baju kite dah nak siap ! Yeyeyeyeyeyyy... Baju tuh kite tempah dekat adik kawan kite lepas tuh kite upah kawan kite jahit manik sebab dia pandai n kreatid. Eh, kejap. Macam salah belog je hapdet. Patut hapdet dekat B2B. Heee. Tapi nanti kat B2B kite hapdet secara details ek.

Ektuali, baju kite tuh baju kurung moden biasa biasa jer. Kain pun murah. Bukan pakai kain lace. Hukhuk. Tapi baju kite boleh pakai time raya, time kenduri biasa, time pergi kelas ker.... Tak de lah meriah sangat. Kang kalau meriah meriah sangat bling bling sangat, kang dah tak pakai lagik. Rugi woo..

Cantik kan......!
Kite gugel jer gambar neh.

Tapi baju kite bukan camni. Dah beli kaen, baru terjumpa baju neh. Haiyoo.. Kite berkenan sangat baju kat atas ni.. Hukhuk. Tapi tak pe lah.. Nanti nak buat baju camni time nikah. Keh keh keh. (Berangan jer lebih) 

Kite cakap dengan Irfan, baju kite dah nak siap. Pastu dia cakap, tak tengok kite pakai lagik, dah tau cantik. Elehhhhhhhhhhhh ! Nak hamek hati lettew. Orang tak tergoda pun. Eleleleleleleeeeeeee.. :-P

K lah. Nanti kite hapdet lagik. Nak pergi kedai beli manikkkkkkkk mutiara diamond santek santek untuk baju kite tuuuuuu. Tata !

.eiii sampai hati sayang !

Salam.

Ektuali macam tanak hapdet belog sebab nak focus on revision for final exam tapi mesti lah bukan buat revision 24 jam kan kan? Heeeeeee.. Nak tau tak? Kalau korang cakap tanak pun, kite nak bagitau jugak.. Hihi. Kite dapat anak sedara! Hoyeahh~ Kakak kite dah selamat bersalin baby girl semalam.. Gila tembam. Malas nak upload gambar sebab malas nak transfer dari henpon ;-P

So, semalam, borak borak dengan housemate kite. Kite cakap lah dengan kawan kite yang kite takut gile saket nak bersalin tuh. Sebab ada kes yang meninggal time bersalin, pastu ada yang cakap seksa gile. Huwaaa.. Padahal masa kite lambat lagik tapi dah pikir bukan bukan. Huhu. Sebab nya kite neh kalau peyed pun dah saket pinggang macam hape, siap tak boleh nak jalan.. Huuu.

Kawan : Intan tau tak, ada tau doa untuk pindahkan sakit bersalin dekat suami.
Kite : Eh, ye ke? Tak pernah tau pun. 
Kawan : Betul, ada. Kite pernah terbaca..

Lepas tuh, malam tadi masa punch card sebelum tidur, ceta lah dengan Irfan pasal hal ni...

Kite : Sayang tau tak.. Kawan kite cakap kan, boleh pindahkan saket bersalin tu dekat suami. Ada doa khas. Nanti time kite, kite nak baca lah doa tu.
Dia : Ei...sampai hati Sayang.. Kenapa plak nak pindah kat suami? Pindah lah dekat bapak mertua ke, dekat doktor ke..
Kite : Eh, kenapa pulak?
Dia : Ye la.. Nanti kalau Sayang baca doa tuh, mana lah tau, masa tu Abang tengah drive pastu tetiba Abang eksiden ashane? Tak pasal pasal anak kite jadik anak yatim.
Kite : Eii dia ni !! Tak simpati kat orang langsung.
Dia : *gelak*

Tensen jer cakap dengan dia. 
Orang seyes dia maen maen. ;'(