.masa dah suntuk !

Salam.


Weyyyyyyyyyyy koranggg ! Rindu kite tak? Hihii. Ok. Rindu korang semuaaaaaa ! Tapi lagik rindu katil dekat rumah neh. (-.-") Gila lama kite pergi HOLIDAY. Kehkeh. Holiday dalam Malaysia jer pun. (-.-") 

Memula pergi Alor Setar, Kedah sebab abang tunang kite kaweng. Yang ni pergi dengan tunang kite dan family dia. Pastu settled majlis, pergi plak Langkawi. Duduk sana 3 hari 2 malam. Pergi dengan family kite + tunangkite + bakal mak mertua. Soppink preparation untuk kaweng pastu jenjalan sekali. Pastu settled kat Langkawi, pergi pulak Genting. Ni dengan family tunang kite.

Phew. Penat ok. Bila balik rumah kat Muar, tak sempat tidur atas katil sendirik, dah kena pergi Klang pulak sebab ada kenduri dekat rumah Pak Long dan Sabtu lepas adik lelaki kite bertunang, dapat orang Padang Jawa. Gila straight 10 hari merewang je kerjanya.

Pastu i got less than a week sebelum final presentation untuk tesis kiteeeeeeeeeeee. Huwaaaaaa. Tak payah nak ngengade nak nanges ke ape !!! Hukhuk. So, wish me luck k. Cuakssss. Jumaat neh, 4 Januari, kul 8.30 pagi, kite punya viva dekat UiTM Kampus Bandaraya Melaka. ^^ Tajuk tesis kite, EXAMINING THE RELATIONSHIP BETWEEN JOB DESIGN CHARACTERISTIC AND EMPLOYEE WORK ENGAGEMENT. Huehue.

Doakan kite yek. Al cuaks al fening al lalat neh. Hukhuk. So, lepas abes viva, kite start sambung balik kerja editing belog yang terbengkalai. Mahap sebab terpaksa KIV demi memberi laluan kite menghabiskan sisa sisa degree kite. Hikhik.

Nanti settle semua, kite update belog macam selalu. Boleh pokus on preparation wedding. Ada lagik 3 bulan sahaja ^^. Yeayyyy~~ Oh ye. sebelum terlupa. Ada tak sesiapa boleh suggest-kan bridal dekat area Pasir Gudang yang harga berpatutan? Area Taman Kota Masai kerr... TQ in advance ^___^ Sebab tak prepare pape langsung untuk majlis belah laki. (T__T)

Tak sabar nak buli bakal suami plak. 
:-P

Ok, nanti sambung hapdet lagik.
Tata !
(^____^)

.tudung chiffon 3 layer rm35 jer !

Salam.


Ok. Sangat eksaited nak hapdet sebab kite neh jenis jarang beli tudung. Selalu pinjam tudung Mama jer. Pastu kalau beli pun, beli tudung bawal. Seploh hengget jer. Kadang kadang boleh dapat RM7-RM8 jer. Huhuu. (-.-") 

Petang tadik, ajak besties pergi K-Mart dekat Bandar Muar. Kat situ memang pusat jualan tudung dan baju baju kurung. Kite tatau sangat harga pasaran tudung tapi tadi kite pergi beli tudung 3 layer RM35 jer. Sangat teruja oke. Sebab kite rasa murah. Kalau nak beli Fareeda atau Ariani, memang tak mampu lah. Tu boleh pinjam tudung Mama. Kehkeh. 

Kite beli 2 helai. Satu tu kombinasi kaler... Err alaaa tetiba lupa sebab tudung tu kite dah basuh dan tengah jemur. Tak de dalam bilik neh. (-.-") Tapi dedua helai tu ada kaler pink ! :-D Pastu kan, kite beli shawl half moon yang ala ala radiusite tuh. Pun murah. RM45 jer. Nak nanges rasanye sebab murah sangat. (T__T) Kite beli dua. Satu lagik untuk besties kite. Sebab dia nanti jadik pengapit kite time kaweng nanti. ^^

Oh ye. Eksaited sangat beli tudung bebanyak neh sebab Khamis neh nak gerak ke Alor Star, Kedah. Nak pergi wedding Abang Tunang kite. Pastu nak pergi rumah ahkak dekat Penang pastu Mama ajak pergi Langkawi. Nak jenjalan pastu nak beli barang kaweng kite sikit katanya. (-.-") Tak pernah pergi Langkawi. Best ke? :-P

Mama cakap, boleh beli cekelat sikit untuk hantaran. Rasanya, tak sempat buat hantaran, dah hantar ke perut comel ai neh. Huhuu. 

K lah. Nak hapdet pasal tudung je dah melalut benda laen. =,='

Gambar hiasan.
Masa ni Chacha ajar Abang Ipan buat susu.

BAGUS BAKAL LAKI AI NEH.
Practice makes perfect.

SELAMAT MALAM !
^______^

.perfect planned ! ^___^

Salam.

Sabtu lepas, badan dah rasa tak best dah. Mungkin sebab banyak kerja dekat ofis pastu kena ajar budak baru yang akan ganti tempat kite pas kite abes praktikal nanti. Sehari sebelum tuh, kite siap muntah lagik. Deng. (-.-") Time kat opis, tangan dah gigil. Tekak pun rase tak best. Makan nasik pun dua tiga sudu jek. Seram sejuk dah badan. (T__T) 

Balik kerja, rehat kejap pastu lepas maghrib terus gerak ke rumah atuk kite dekat Klang. Kiteorang gerak dari Muar neh berlima. Abah, Mama, Adik, Chacha & kite. Kite jarang balik sana sebab atuk dengan nenek dah tak de. Yang duduk situ, Pak Long dan family. Pergi ruma doang pun sebab Ahad pagi tuh, nak pergi Politeknik Nilai. Adik lelaki kite yang kecit dapat further study kat sana, dapat cos Diploma in Mechanical Engineering. Kalau gerak dari Muar pagi Ahad, takut lambat. So, gerak dari Klang je. Dekat sikit. Pastu Mama kate, nak beli barang sikit untuk majlis kite next year dekat Nilai 3 tuh. 

Phew. Panjang pulak mukadimah. 
:-P

Dipendekkan cerita (takde lah pendek sangat sebenarnye), sampai rumah Pak Long kite dalam pukul 11 malam. Masa sebelum gerak tuh, kite punch card dulu, cakap dengan tunang kite, yang kite nak gerak dah pergi Klang. Dia cakap dengan kite, dia tak sihat jugak. Demam. Dari suara dia pun, kite dapat rasa dia macam tak sihat. Dia cakap, nak lelap kejap. Sebab baru lepas makan panadol.

Dalam kereta time on the way tuh, Mama tanya kite, "Irfan kat mane Ngah?" Then kite jawap, "Irfan kat Serdang, rumah Abang dia. Esok dia nak balik JB. Dia demam ni." Kejap kejap kite nampak Mama taip sms. Tapi, watpe nak busy body tanya dia meset sape. Then kite lelap mata. Bila tersedar, call Ipang tanya dia tengah buat apa. Kadang kadang tuh, call tanpa sebab. HAHA. Saja, boring duduk dalam kereta lama-lama. Sambil sambil tuh, BBM dengan kazen kite (Anak Pak Long). Dia pun asek tanya dah sampai mana sebab Mak Long dah masak. So, tak payah benti makan dekat R&R. Tapi kite memang lapar gile. Singgah R&R Semban beli roti dengan donut kat Dunkin Donut. Tapi tak kenyang. (T__T)

Bila sampai je rumah Pak Long, duduk duduk dekat ruang tamu sementara tunggu Mak Long hidangkan makanan. Pastu tetiba adik kite yang kerja dekat LCCT pun sampai dengan gelpreng dia dan anak buah gelpreng dia. Adik kite tu pun nak ikut hantar registration adik lelaki kite yang dapat Politeknik Nilai tuh. Tapi takkan gelpreng dia tidur rumah Pak Long kite sekali plak. Lagipun masa tuh dah lewat malam. So, pelik lah jugak. Tapi diam je. Kite call 2-3 kali tapi tak angkat. Pastu last last dapat jugak. Kite tanya dia dekat mana dan nak bagitau dia yang kite dah sampai Klang.

Kite : Yunk, kite dah sampai Klang ni. Sayang kat mana?
Dia : Abang dekat 7e neh. Nak beli barang nak buat umpan nak mancing malam ni. Nanti lah call balik.
Kite : Hmm ok.

Pelik jugak lah, kata demam tadik. Pastu tetiba nak pergi mancing pulak malam tuh. Tapi kite buat tatau je lah sebab kite pun tak sihat sangat. Mak Long pun sampai cakap kite nampak pucat. Hari tuh baru je baik sakit. Ni dah sakit balik. Pastu Mak Long tanya, besday kite bila. Then kite cakap, "Besday angah isnin ni.." Tapi masa tuh tak fikir pape lagik. Pastu adik kite yang kerja kat LCCT tuh kasik hadiah besday untuk Chacha. Dia bagi gitar ! Tapi gitar mainan lah. :-P Chacha rockers skang. 

Tengah layan Chacha maen gitar, tetiba Mama tanya kite, "Eh, Angah tak pakai tudung ek dari rumah tadik?" HAHA. Memang tak pakai pun sebab kite fikir, gerak dari rumah dah lewat. Dalam pukul 8 pm lebih camtu. Sampai Klang mesti dah lewat. Mama pulak cakap, tanak singgah mana mana. Nak direct sampai rumah Pak Long. Kite pun pakai sempoi gila. Pakai seluar skinny kaler merah, tshirt putih dengan cardigan. Tak de mekap. Tak de eyeliner. Bedak pun pakai sikit jer. Memang selekeh gila lah. HAHA. Sebab fikir, sampai rumah Pak Long jer, nak makan pastu TIDO ! Gila letih sebab dah lah tak sihat, pastu balik kerja, rehat kejap then kena gerak terus pergi Klang. (-.-")

Pastu tetiba kite dengar orang bagi salam. "Assalamualaikum... Assalamualaikumm...!" Memula buat bodo je tapi dalam hati macam.... "Macam kenal suara neh.." Tetiba nengok kat pintu rumah Pak Long.......

TUNANG KITE DATANG !!!!!!!!

Senyum senyum pastu bagi kek. Bawak piza.
RASA NAK CEPUK JE MUKA DIA TIME TU JUGAK !



Pastu semua orang cakap, 

Sepraisssssssss ! 
SELAMAT HARI JADI !!!!


Gila speechless rasa nak nages rasa nak jerit rasa nak cekik je si Ipang tuh. HAHA. Tekejut weh. Dah lah celebrate awal 2 hari. Memalam buta. Dari mata ngantuk, jadik segar. Kehkeh. Memang menjadik lah seprais doang. Rupanya Mama memang dah pakat dengan Ipang awal awal lagik. Patut la Mama asek dok sms jer, rupanya sms Ipang. Deng. Sampai hati Ipang tipu kite. (T__T) Masa tuh memang senyum sampai telinga. Ngahahaha. Dah lah selekeh. Pastu tunang datang plak. Kahkah. Tapi dia cakap, kite lawa macam tuh. :-P

Lepas tiup lilin, potong kek semua, dia kuarkan plastik besar. Dia cakap, amek neh. Bagi Chacha. Hadiah hari jadi untuk Chacha. Masa tuh cakap dalam hati, "Alaaa..untuk Chacha je ker? Untuk haku tak de ke?" Tapi diam je lah. Huhuu. Dia bagi Chacha beg skola Barbie. Santekkkkk sangat ! Pastu lelama tuh, baru dia cakap dengan kite, "Hadiah Sayang dalam plastik neh. Abang tak sempat nak sampul." Hehe. Pastu tengok dalam plastik tuh, ada paper bag Roxy. Pastu dalam tuh ada purse. :-)

Patut lah hari tuh, masa kuar date dengan dia, kite nak beli purse baru, dia tak bagi. Purse kite sebelum ni, Levis. Dah dekat 2 tahun pakai. Tapi bila isi barang banyak sikit, dia tak leh nak butang. Bukan penuh dengan duit, penuh dengan kad je sebenarnye. Hihihi. :-P

Dia : Suka tak? Dah tak sakit lagik kan? Dah tak demam lagik tak?
Kite : *sengeh*

Tapi sebenarnya, badan still sakit lagik. Tapi kuatkan semangat. Nak cepat sihat ! Letih lah kalau layan sakit neh. Kang MC lagik seminggu. Kerja kemana. Tesis kemana. (-.-") Ok. Sambung cerita pasal hadiah dari tunang tersayang. ;-)

Pada kite, cantik sangat purse tuh. Tak kisah lah murah ke mahal ke, janji cantik pastu dia kaler pink pastu muat nak letak duit kite yang 'banyak' neh. Haha. Dalam pukul 1 lebih tuh, dia cakap nak gerak balik Serdang. Adik kite pun nak hantar gelpreng n anak buah gelpreng dia balik dekat Padang Jawa. So, kite dengan Ipang follow adik kite, then lepas adik kite hantar gelpreng dia, kite naek kereta adik kite pastu Ipang pun terus lah pulang ke pangkal jalan.

Panjang kan cerita kite? HAHA.

Nak tulis each moment sebab nanti lupa. :-P Maklum lah, makin tua neh, makin pelupa. :-D But overall, rasa macam best sangat besday tahun neh. First besday ada tunang, celebrate reramai. Selalu celebrate kat rumah jer. Tapi kali ni, dengan Mama, Abah, Chacha, Adik, Yeop, Syu (GF Adik), Pak Long, Mak Long, kazen-kazen (Iwan, Kakcik, Adik). Walaupun sederhana, tapi meriah. ^___^

Alhamdulillah. I'm officially 26 years old. Thanks a lot Mama for giving me birth. Abah, for raising me up. Sibling. Relatives. Besties. Friends. And the one and only fiance. Love you so much. 3 bulan lagik kite kawen yer. :-P

HAPPY BIRTHDAY TO ME !
Intan Nurulfateha Baharom
(^_~)v


.you are not my number one...

Salam.


Di keheningan malam, duduk ku berseorangan.. Tak lena mata di pejam. Peh. Tak de maknenye mata tak lena sebab ingat pakwe oi ! Ittew ane ade pakwe. Keh keh. Kite tengah bertungkus lumus buat tesis neh. (-.-") Tu la, nextweek nak jumpe advisor, baru kelam kabut. Padan muka. :-P

Ektuali, bajet nak buat tym wiken tetiba teringat yang wiken neh nak balik kampung kat Klang. Esok, pas balik kerja, terus shoot ke Klang pastu Ahad nak hantar adik register dekat Politeknik Nilai. So, babai tesis. (T__T) Oh ye. Ai kerja hari Sabtu. Deng.

Untuk mengelakkan mengantuk ketika buat tesis, suka lah dok bukak belog B2B sendirik even dah lama beno tak hapdet. Tak sempat. Hukhuk. Pastu terpandang countdown. Err..sebenarnye, hari hari pandang. Kihkih.

Dah bersama selama 1 tahun 11 bulan dan 11 minggu !

Dan insyaAllah our wedding lagik 111 hari lagik !

Yeay !
*lompat bintang*

EVEN HE IS NOT MY NUMBER 1
BUT HE IS MY ONLY 1 !!!

Kikikiki. 
:-D

KEMAIN INTANG !
Suka sangat bermain dengan nombor. :-P

(credit to Adik for this pic)

Dan tadik, kiteorang celebrate besday Chacha dekat KFC. Petang tadik, elaun internship dah masuk. So, banje Chacha KFC dengan Kek. Ni je lah yang Angah mampu. :') Sayang Chacha. Hadiah tunggu Abang Ipan datang yek. :-P

Ok bai. Nak sambung buat SPSS. Tatatata~~~

.dah ngantuk tapi....... ni semua meksis punya pasal !

Kite : Sayang gemok gemok gemok!
Dia : Eleh, dia yang gemok Gemok pendek!
Kite : Mana ada! Kite cuma gemok tapi tak pendek.
Dia : Hahaha. Sayang gemok.
Kite : Eh, mana ada. Kite salah cakap. Kite pendek tapi tak gemok. Kite salah cakap!
Dia : Hahaha. Gemok. Sayang gemok!
Kite ; Mana ada! Kite salah cakap la. T__T
Dia : HAHAHAHA. Tu lah, konfiden je cakap. HAHAHA.

Pasangan tunang yang tak berapa betul.
(-.-")

Dia : Cuba Sayang eja malas.
Kite : M. A ma, L. A. S las. Malas.
Dia : Ok. Cuba eja lagi.
Kite : M. A ma, L. A. S las. Malas.
Dia : Tengok tu. Dah ngantuk pun tak nak ngaku lagik. Kan Abang suruh eja LAGI.
Kite : Eiii..ape ni. Suka buat orang pening.
Dia : Hahahaha.

Ektuali ni semua sebab Meksis. Kite topup meksis RM10, dia bagi free call start 12 am - 6 am. Tapi, tunang kite tuh pesen tak suka gayut tepon memalam. (-.-") Dah tu, kite nak call siapa kalau bukan dia. Tapi gayut tak lame pong sebab dedua dah ngantuk. Hihihi. Paksa jugak dia cakap walaupun cakap tah pape. Haha.

Tadi sebelum gayut selama beberapa minit tu, meset meset pasal kaweng. Diskas pasal bridal yang kite pilih. Tadik dah bayar deposit and confirm tarikh. :-) Dah tak lama dah nak kaweng. *gosok gosok mate* Pastu dia pong cakap, dia tak sabar jugak. :-D Kahkah gediks. Diskas pasal itu, pasal ini. Hihi. Best. <3

Kbai. Sok sok sambung update lagik. Banyak benda nak cerite sebenarnye. Pasal preparation kaweng banyakkkkkkkkkk sangat nak share. Hihihi. ^___^ Nait !



KRIM FELINNA INCHLOSS tu amende?

Salam.

Sejak dua menjak neh kan, kite selalu dengar pasal Krim Felinna Inchloss neh. Kite selalu teruja dengan produk kurus. Nak buat eksperimen kat diri sendiri kang, tak tinggal hape dah kat badan ni kang. Kikikikiki. :-P

Ok, meh nak review produk neh sat. Ektuali, kawan kite yang jual. Dia sendirik pakai okeyh. Kite ektuali suka penjual yang cuba dekat diri sendirik dulu, then baru jual dekat orang laen. Meaning dia buat eksperimen dekat diri dia dulu. Meh nak tunjuk gambar dia sebelum dah selepas. Jeng jeng jeng. Neves tak? :-P

Ni gambar masa dia tunang tahun 2011.
Lengan pun nampak besar.

Ni gambar raya haritu. Nampak kurus kan? ;-)

 Malas pulak nak taip cerita pepanjang. Huhuu. MEMPERKENALKAN, SEJENIS LOSYEN BADAN YANG UNIK DAN ISTIMEWA!! INCH LOSS DARI FELINNA BEAUTY..

~  Berharuman persis minyak wangi memukau rasa, memiliki sensasi dingin (tidak terlalu hangat) dan mesra pengguna..
~ Mampu membakar lemak lemak berlebihan serta selulit di bahagian badan yang diingini seperti di perut, peha, pinggang dan lengan dengan sapuan mudah tanpa lekitan. ~Turun 5 KG sebulan tanpa berdiet dan senaman yang meletihkan!! 

HARGA:
RM75 SEMENANJUNG
RM80 SABAH/SARAWAK
180ML/BOTOL


APA KEISTIMEWAAN SEHINGGA MENDAPAT SAMBUTAN PALING HANGAT MASAKINI?
~ Diformulasi dari bahan semulajadi yg selamat untuk semua, termasuk wanita hamil (syarat nya jangan sapu pada perut dan belakang pinggang), untuk ibu menyusu atau mereka yang gastrik. 
~ Dibacakan 30 juzuk al-quran di maahad tahfiz Bukit Mertajam, Pulau Pinang... Semoga lebih dirahmati dan memberi kesan sebagaimana diingini pengguna..(Jadik jangan langkah ya, simpan di tempat yang sepatutnya.) 
~ Bagi yang sedang makan pil kurus atau dalam rawatan kurus pun boleh guna untuk menambahkan kecepatan proses pembakaran lemak. 
~ Selain menghilangkan lemak lemak berlebihan dan selulit, ia juga memperbaiki/merawat tekstur kulit badan agar lebih sihat, anjal, berseri serta memberikan wangian semulajadi. 
~ Boleh disapu pada pipi dan dagu (sapuan nipis) untuk menjadikan dagu lebih runcing dan menghilangkan dagu tembam atau berlipat, kulit leher melendut

POWER KAN? HAHAHA. Sesape muka gemok boleh try okeyh krim neh. Nanti kalau pipi kite TERgemok, cepat cepat sapu neh. Kompem kecit balik pipi. Teheee~ Jom kite nak share cara penggunaan dia pulak.

CARA PENGGUNAAN:
~ Picit secukupnya dan sapu pada bahagian badan yang memerlukan sambil membuat urutan ringan dengan gerakan membulat (pusingan arah ikut/lawan jam) beberapa kali atau sehingga ia meresap sepenuhnya ke dalam kulit.
~ Sapu 2x sehari, sebaiknya selepas mandi dan juga malam sebelum tidur. 
~ Boleh digunakan oleh lelaki dan wanita (ibu dalam pantang juga boleh mengamalkannya)

Ni testimonial pelanggan.

Ni lah krim tuh.

Tengok. Jadik makin cantik !

Magik kan?

So, kalau korang berminat, boleh kontek kawan kite dekat pesbuk dia. PM je dia untuk keterangan lanjut. Cakap korang kawan Intang. Nanti dia akan explain lebey mendalam lagik. Selamat mengurus dan mencantikkan diri ! Ok. NI PESBUK KAWAN KITE. <-- klik ni.

Ehem. Yang nak kawen next year tuh, boleh try kecitkan sikit bahagian tertentu. Sempat lagik neh. Keh keh keh. Kbai !

.bermain dengan nombor

Salam.


Hari hari nak kira, berapa hari lagik yang tinggal. Kang kalau selamber aje, tup tup, esok dah nak kawen. Haha. Nampak sangat tipu. Ok. Hentikan penipuan terancang itu Intang! :-P

Lately neh kite asek sakit jer. Demam tanpa henti. Memula batuk je. Pastu dah start sengal sengal badan. Pastu badan panas, gigil. Hamek kau, MC seminggu terus. (-.-") Amek darah, masuk air kat tangan yang kurus kering neh. Pastu dapat result darah, dia cakap kurang darah merah ape tah. Kena makan banyak. Kalau tak, kena tahan ward. (T__T) Esok pagi before pergi kerja, kena pergi klinik dulu untuk amek darah lagik. Sebab Mama cakap, kalau tak makan ubat bebetul, kang boleh pitam secara tetiba. Hukhuk.

Dah la, boring tul cerita pasal sakit neh. Jom ceta kaweng kaweng ! Ngeee. Hari Jumaat lepas, bakal suami datang dengan bakal mak mertua. Niat nak beli hantaran kaweng sesama tapi sebab tak sehat. Cuma makan sesama je lah. Sian Mak datang jejauh tak dapat nak sopping dengan kite. (T__T)

Terasa semakin kecut pulak.

Hari Ahad kelmarin, kite dah sehat sket. Pastu bakal suami datang secara solo. Pastu pergi sopping. Yeay ! The best therapy with fiance <3 Tak dapat sopping bebanyak sebab dah petang. Bakal suami pun tak boleh stay lama sebab nak kena balik KL dah.

Pastu semalam, kite pergi Melaka, sebab jumpa advisor. Mama dengan Abah siap cuti sebab tak kasik kite drive sendirik. Biasa Irfan hantar kan tapi sebab dia kerja, so, terpaksa lah Mama dengan Abah hantar. Adik kite dengan Chacha pun ikut sekali. Kite jumpa advisor kejap je. Yang lamanya, sopping. Huhu.

Pas jumpa advisor, sopping beberapa barang hantaran dekat JUSCO. Beli tettt dengan tett. Dua barang je. Tapi harga. (T__T) Abes duet bakal suami yang dia bagi. Hukhuk. Irfan cakap, beli barang yang besar besar dulu. Yang kecit kecit, beli kemudian pun tak pe. Ok yunk. Menurut perintah ! Ngeee. Masa sopping tuh, kepala kite dah berat gile. Bak kate kawan kite, Rowa, seperti ada kanggaru dalam kepala. Berat gile. 

Pastu Mama sambung sopping kat tempat laen. Siap beli goodies bag, bunga telur dan macam macam lagik. (tadik kat opis cakap dengan kakak meja sebelah, awal gile mama beli. pastu akak tu kate, awal mende intan. lagi 4 bulan ko cakap lama? kejap tau tak!) Zzzzzzz! Tetibe cuaks! Ok sambung cerite. Masa Mama sopping tuh, kite tidur dalam kereta. Dah memang macam nak demam balik. Sumpah tak larat.

Pastu, pergi Jakel plak. Mama belikan kain untuk buat baju time majlis kite untuk adik badik kite. Pastu kan, belikan baju untuk pengapit kite dan bridesmaid kite. Yeay! Tak sabar nak nengok kawan kawan baik kite pakai baju same warna. Mesti comeyyyyy. ^_^

Oh ye. Kad kawen dah siap draft. Dah nak print pun. Err awal gile tak? Tapi, ada kawan kite, blogger jugak, dia punya kad kawen, dah siap sampai dah dekat rumah. Dia cakap, lagi cepat siap, lagi senang. Tak pening kepala nak pikir pikir lagik. Yeah. Betul jugak kan kan kan? ;-D

Ok. Hari ni dah 2 bulan 3 minggu 4 hari kite tunang dan ada lagik 4 bulan 3 hari sebelum majlis kawen kite. :-) Harap di permudahkan semuanya. 

Kbai. Nak tidur. Sok pepagi kena pergi klinik. (T__T) Nanyte korang.

.sambungan entry sebelum ni

Salam.

Aci tak tajuk entry cenggitu? Huehue. Ektuali dah nantok gila pork. Baru je abes sesi me-reply email vendor-vendor kaweng. Kemaen lagik dak intang neh kan. :-P 

Lepas publish entry sebelum ni, ramai yang meset kite, tanya siapa yang mekap, siapa photographer. (-.-") Isk. Tak bace entry kite bebetul lettew. Dah habes ringkas dah kite taip kite rase. (T__T) Dah, pergi baca balik :-P Masa baru baru tunang aritu, rasanya dah habes review dah. Meh check balik dekat SINI.

UNTUK MEKAP
Salina Bridal neh, dekat muwo aje. Sesape yang duduk muwo, mesti tau punya Salina Bridal neh. Dari sebelum tunang, sampai lah dah nak kaweng neh (wek :-P), kite memang tak jemu jemu nengok gambar orang tunang dengan kaweng kat belog n pesbuk kak Salina. Sampai lah gambar kite sendirik masuk dalam belog dan pesbuk beliau. :-P 

Dan insyaAllah, untuk kaweng, pun kite amek dekat bridal yang same. Oyeah oyeah ^__^ Dah pegy nengok baju dah aritu (rasa dah pernah cerita hihi). So, nextmonth nak pergi fitting baju kot. Ngaaaaaa. :-D

UNTUK GAMBAR
Doang neh bebudak lagik. Tapi doang ada bakat dalam photography n videography. To be honest, doang yang sponsor kite punye majlis tunang aritu. Tak bayar pape pun. Ada jugak orang tanya, tak takut ke hasil nya tak cantik? Tak rugi ke? Emmm..kite ok je. :-) Sebab kalau kite tak bagi peluang dekat diaorang, cane nak tau kebolehan doang. Ye dak? BIG CLAP TO THEM ! Doang dah buktikan dah doang memang terer. Yeay ! 

Jom cuci mata nengok gambar gambar yang doang snap. Ektuali, ada lagik gambar laen. VIDEO pun ada. Tapi, doang baru pos cd gambar kat kite. Kite neh pulak, pesen tak menyabo nak tunggu yang doang pos tuh. Kuikuikui. Video plak doang cakap nak upload dekat PAGE FB doang esok. 

Oh ye. Kalau nak guna khidmat doang, boleh meset bos dia, Lisa dekat pesbuk beliau. Klik SINI yek.


Mini pelamin bajet kurang
(>___<)

Cenggini lah pesen mini pelamin buat sendirik
Huehuehue.

Ok. I love this MNG bag.
TENKIU FIANCE <3

Jenjiran yang mengaminkan :-)
Mekasih pakcik !

The hantaran.

Bakal Mak Mertua sarung cincin. ^^

Kuih ghaye dan kek untuk dia.

Ada satu je gambar dengan tunang ittew :-P

Guestbook 
(^__^)

My bestfriend :-)

With Kak Salina, Hana & Eyka.


Casio Edifice untuk yang tersayang <3

Ewah.

Terima kasih.

Tuala ni kalau nak tau, dia tanak guna lagik.
Sayang katenya. Baek ko frame je yunk.
(-.-")

I loike this picture.

Ini salah satu cekelet dekat ruangan candy buffet.

EYKAMEOW and me !

Suka lah hand bouquet neh. ^_^

Orang penting !

Keh keh. :-P

Cak !

Kemeja, baju nikah dan sampin.

MACAM TAK CAYA JE BAKAL SUAMI KITE 
SANGGUP PAKAI BAJU PINK UNTUK NIKAH !

KAH KAH KAH.  
:-D

Muke gembira. :-P

Alaa..beli kat Poh Kong aje. 
Kecit dan... err.. Murah.
(-.-")

Mama & Mak shaye !

Ehem. Suami cik Puan Hana kite melukis.

Suka shot neh !

Ini pun same !
(kemaen siap nak letak frame gambar sendirik kahkah)

THE GORGEOUS AND PARTNERS !

Macam comel pulak gambar neh.
Macam je lah tapi.
(-.-")

Dengan pengantin tak berapa baru. :-P

Cantik kan akak Salina neh. ^^

Ok. 
Yang ni pun cantik jugak. :-P

Yang ni dedua cantik. :-D 

Masa ni kite jerit !

MAK! 
JANGAN CIUM !
ABES COMOT MEKAP KITE.

Ok, tipu je.
:-P

Ok, sebenarnya nak buat tudung cenggini tapi acane ntah boleh tak jadik.
Tak pe, time kaweng nanti possibilities untuk buat cenggini tinggi. 
^_______^ 

HOI ! 
PENATNYA NAK SCROLL ! 

SEBENARNYA, 
SEMUA GAMBAR NEH DAH UPLOAD KAT FB SEMALAM.

Tapi rasanya, tak semua pembaca belog kite, adalah friend kite dekat pesbuk. So, kite share gambar-gambar yang OP kite snap dekat korang. 

Ehem. 
Terima kasih kerana sudi menengok gambar kite.
Semoga tidak muntah.
(-.-")

Ok. 
Next entry kite update video mase tunang pulak yek ! 
Jeng jeng jeng.
.
.
.
.
.
.

K nait ! :-)

MAHAP LAH KALAU ADA YANG MENYAMPAH.
INI ENTRY PROMOTE.

MEMANG PESEN CENGGINI.
(-.-")