.siri terakhir mari bercakap dengan intan

Salam.

Teheee. Korang ingat tak katun ke hape ntah yang tajuk dia Siri Bercakap Dengan Jin. Ok fine. Tetibe takut sebab duduk dalam bilik soang soang. (T________T)

Ini adalah sambungan entry semalam dan juga merupakan entry terakhir sepanjang percutian 4 hari 3 malam dekat JB. (^_~)v Lepas karaoke malam tuh, kite tidur rumah kazen Irfan. Tapi Irfan tidur rumah atuk. So the next day, kite dengan kazen Irfan pagi pagi lagik dah gegar rumah Atuk sebab nak kejut buah hati limpa paru jantung kite tuh bangun dari tidur. Sebab kite nak suruh dia hantar kite balik Muar ! 

Gila lama duduk rumah orang tak reti balik ke woi ! Huhu. Masa sampai rumah Atuk, mesti lah Irfan tak bangun lagik. Cis. Tetiba Mak Ngah dia datang lepak dengan kiteorang, borak borak. Mak Ngah punya rumah sebelah rumah Atuk jer.

Lepas tuh, sementara tunggu Irfan siap mandi, kite meset BFF kite, Wawa. Dia duduk area situ jugak. Kite nak kasik dia kasut untuk anak dia. Anak dia yang kecit tuh dah pandai jalan. Hihi. Comel betei. 

Lepas jumpa Wawa, jumpa pulak Cikjo. Cikjo neh sedara Wawa. Haish, macam macam orang kite jumpa bila kite balik kampung Irfan. Seronok sangat bila kapel dengan Irfan neh. Jiran dia jadik jiran kite. Kawan dia jadik kawan kite. Sedara dia, kompem kompem lah jadik sedara kite. (^__^)

Lepas Irfan siap, kite, dia dan kazen dia, Angah pergi gegar rumah Mak Irfan pulak. Eh kejap. Sebelum tuh, kiteorang pergi lunch dekat Pusat Bandar. Makan suppppppp ! Sedap bangat. Lepas kenyang, baru pergi rumah Mak. 

Memula, Irfan ajak Mak ikut hantar kite balik Muar, tapi Mak tanak. Tetiba Angah punya Mak (Mak Uteh) cakap nak ikut hantar kite. Terus Mak pun nak ikut sama. Hihi. So, kite, Irfan, Angah, Mak & Mak Uteh gerak naek sebijik kereta untuk hantar kite balik Muar. Untung laaaa.. :-P

Kiteorang jenjalan dulu dekat Bandar Muar sebab doang semua nak makan mee bandung. So, kite pun bawak lah doang jenjalan kat area Tanjung Mas. Kat Muar neh mana lah ade tempat menarik. (-.-")

Dengan Bakal Mak Mertua

Tak pernah dating dekat taman camni :-P

Bergumbira di keretapi lama.

Candid, Mak snap.

 Mak dengan Mak Uteh.

Ni Angah, kazen Irfan.

Aummmm !

Lepas dah kenyang, doang hantar kite balik rumah. Dan untuk pertama kali, Mak Irfan jumpa dengan Mama kite. Ehem ehem. Doang borak biasa biasa jer. :-P Tapi seronok jer tengok doang mesra...  Senang lah nanti kalau ada pertemuan pertemuan seterusnya.. Ngeeeeee.... :-DDD

Chacha terhendap hendap.

Tekun dengar perbincangan. :-P 

(^_~)v 

Mak Uteh, Mak, Mama, Chacha. 

Ok, sekian sahaja pengalaman percutian saya Melaka - JB - Muar selama 4 hari 3 malam. I'm gonna miss JB! Lepas neh, mesti selalu turun JB. :-P 

Tata Abang Ipan..
We gonna miss you !

Thanks a lot to Encik Boipreng, Mak,
Mak Uteh & Angah yang sudi hantar kite.

Sayang korang ketat ketat !
(^______^)

Ok tu jer.
Nanyte~