.from jb with love (part 1)

Salam.

Hai korang... Heee... Sorry lah kite mengambil masa yang sangat lama untuk hapdet cerita masa kite pergi JB hari tuh. Hihihi. This is the best holiday I ever had sebab kite dah habeskan masa 3 hari 2 malam 4 hari 3 malam dengan yang tersayang dan bakal keluarga kite, insyaAllah... :-) Teaser entry klik SINI.

Ektuali kite ni jenis yang susah nak overnite dekat luar walaupun rumah kawan baek.. Lagi lagi dekat rumah family boipren yang tak de pape ikatan. Memang tak lah.. (-.-") Tapi kali ni, kite dah mintak permission awal awal dari Mama. Beberapa bulan awal, dah plan tentang nak tidur dekat JB, rumah kazen Irfan. Dan Mama bagi !!!!! 

Hoyeah hoyeah ! Macam tak percaya seh ! Hihihi. Sebab ini adalah first time kite nak pergi rumah sedara mara Irfan yang dekat JB. Dan sebelum sebelum neh, dengan pakwe lama, mana pernah ade experience camni. :-P 

"Selamat Merempuh ke alam bertudung 24 jam yunk. Hehe"

Tak boleh blah ayat Irfan nak perli kite. (-.-") Sentap di situ. Sebab family Irfan sebelah JB boleh kata semuanya jenis bertudung. Dan kite pun kena lah belajar slow slow kalau nak masuk dalam keluarga dia. :-) Dan kite berjaya ! Ehem. Nantikan cerita seterusnya yer. (^_~)v

Jumaat malam Sabtu tuh, kite gerak dari Melaka ke JB pukul 12 tengah malam. Singgah makan Mekdi dekat Ayer Keroh sebelum meneruskan perjalanan dan kiteorang selamat sampai JB dalam pukul 4 pagi. Kiteorang tuh terdiri daripada kite, Irfan, Abang Is (Abang sulung Irfan), Sodiq, Kak Intan & Abang Nuar. Doang neh sepupu Irfan. Doang semua dari KL. Gerak pukul 8, pukul 12 baru sampai Melaka sebab jammed teruk dekat Semban.

Sampai je JB, terus menuju ke rumah Atuk dekat Cahaya Baru. Bukak pintu rumah, ramai sedara mara tengah lena tidur. Memula kite nak tidur rumah kazen Irfan, Si Kembar.. Rumah doang tak jauh dari rumah Atuk tapi sebab semuanya dah mengantuk, tidur jer la rumah Atuk. Abang Is suruh kite tidur bilik Atuk. Kite tidur soang kat situ sebab yang laen tidur kat ruang tamu. Irfan pulak tidur dalam bilik bujang.

Dalam pukul 6 pagi, kite tersedar ada 2 orang kazen Irfan (perempuan) nak solat dalam bilik tuh. Kite bangun, tegur tegur doang and sambung tidur semula. Kui kui kui. Pukul 7 lebih, baru tersedar. Memang mata tak boleh bukak. Letih gila pork ! Lupe nak sakap, Atuk & Nenek Irfan dah takde. Dan dekat JB neh sedara mara sebelah Mak dia.

Bangun pagi, call Irfan. Nak mintak berus gigi sebab kite terlupa nak bawak. Suruh dia pergi beli sebelum tidur semalam. Tapi dia tak angkat.. Zzzz. Mana Irfan neh. Takkan nak pergi check dalam bilik bujang. Segan aaaa. Tak lama tuh, Irfan pun muncul. Rupanya dia pergi ruma Kembar. Lepas settle mandi mandi semua, kiteorang semua gerak pergi rumah kembar sebab nak tolong buat persiapan untuk makan beradap dekat sana. 

Kite tak tolong masak tapi kite tolong hias. :-) Seronok sangat sebab dapat join semua neh. Dapat rasa pengalaman baru buat semua neh. :-) Dalam pukul 11 lebih, semua dah settle. Ramai sedara mara Irfan dah gerak ke hotel sebab wedding neh buat dekat TS Hotel, dekat Taman Scientex JB tuh. Kite datang sana bawak makanan untuk makan beradap dengan Si Kembar.

Lepas settle meja makan pengantin, lepak tepi tunggu pengantin sampai. Ektuali, kite lebih tunggu pengapit pengantin lelaki. Keh keh keh. Sebab pakwe kite yang jadik pengapit ! Ngaaaaaa.... 

Gelap pulak gambar ni.

Fokus pada pengapit lelaki please !
Pengapit moden...
Ngaaaaaa.....

Salam pengantin, amek berkat. :-P

Time makan beradap.
Lapan saat je dia dok sebelah pengantin.

Lepas tu dia blah datang dekat kite. 
Dia malas nak makan dekat situ. 
Nak teman kite lettew. Hihihi.

Ni my MIL-to-be.
(^_~)v 

Ni Cyda.. 
GF kepada salah doang kazen Irfan.

Dengan pengantin..

Kazen kazen Irfan dan dua daripada mereka adalah Kembar!

Belog kembar.
NI dan NI.

Antara kazen kazen Irfan. 
Ramai dan meriah ! :-)

Dengan kazenssss to-be *wink!

(^_~)v

Ni pulak kazen kazen lelaki.

Boleh klik link bawah ni untuk tengok video 

Makanan beradap.

Menyelerakan !
Yummy~~

Ni Hajar, si mata bulat.
Kite pernah hapdet pasal dia dekat SINI.

Hari tuh dia amek gambar dengan pakwe kite.
Kali ni, dapat amek gambar dengan dia pulak. ;-)

Alalalalala sweetnyeeee....
Jadid & Adik.

Kakak dekat bawah tuh kacau daun jer. :-P

Cyda, kite & Adik kepada Irfan, Anep.

"Cik Intan, amek gambar adik.."

"Ok, amek gambar Cik Intan pulak.."

Ni Zikri, adik kepada pengantin lelaki a.k.a Hazzim.

Banyak lagik benda nak cerita dan banyak lagik gambar nak tunjuk.
Tunggu next entry oke! :-)

Dekat 2 jam buat entry neh.
(-.-")