.sayang ni baek lah.. tapi....

Salam.

Yuhuuuuuuuuuuu... Ada orang rindu kite tak? Cakap la ade.. Cakap laaa. Cakap laaaa... Hik hik. :-P Ok, atas permintaan bakal kazen yang nak kena cepuk sebab suka like like komen orang, kite hapdet lah sikit. Hihihi.

Kan hari Isnin kelmarin Encik Boipreng kite datang rumah kan kan kan? Kite nak mintak tolong dia hantar kite pergi Seremban (Sebenarnya Senawang, salah info huhu) sebab takde siapa nak drive keta untuk kite. Adik kite, Yeop yang selalu jadik Pak Supir kite (Hehe) sekarang dekat Terengganu. Abah kite pulak keja. Oh ye. Lupe nak sakap, hari Jumaat tuh Irfan yang hantar kite balik kampung. Hihihi. :-P

Ektuali kan, janji nak jumpa hari Ahad tapi dia ada hal, so postpone hari Isnin. Maunya kite tak mengamuk. !@#$%^& Tapi nasib baek Isnin tuh kite tak de kelas, cuti sebab Maal Hijrah. Hihi.

So, memandangkan dah tak jadik datang Hari Ahad, dia janji nak datang Hari Isnin tuh pagi pagi pagi. Konon siap sakap dengan kite nak datang subuh subuh syafiee. Waklu. Tipuuuuuuuuuu! Untung laaa kalau dia boleh datang awal. Eleh. :-P

Dia text kite dalam pukul 10 lebih camtuh, baru bangun tidur lettew. Mementang cuti, sukati jer bangun lambat. Pastu lepas kite pung pang pung pang mengamuk, dia sakap insyaAllah dia sampai rumah kite pukul 12.30 tengahari. Pukul 12.30 tepat kite call dia semula, dia sakap dia dah sampai bandar Muar. Tapi nada suara dia macam marah jer. Eleh, bajet kite takut. Tak takut langsung! :-P

Kite : Sayang dekat mana?
Dia : Abang dah dekat Muar dah neh. 12.30 nanti Abang sampai lah.
Kite : Sayang pakai baju apa?
Dia : Abang pakai baju tshirt kolar kaler oren.
Kite : Kan kite dah sakap hari tuh suruh pakai baju .... bla bla bla.. (membebel)
Dia : Abes Abang tak boleh datang lah ni?
Kite : Haish, geram betul la. Bukan nak dengar kite sakap.... bla bla bla (membebel)
Dia : Dah la yunk. Sampai rumah nanti, sambung la bebel. Abang nak drive.
Kite : Ye la. Hmm bai!
Dia : Bai!

Tapi kan kite dah sakap, konon je nak sampai pukul 12.30 tengahari tapi pukul 1 petang jugak sampai. Tapi bukan sebab jammed, sebab pergi basuh kereta. Kui kui kui. Kite mana boleh keta kotor kotor kotor. Pesen pembersih kononnya. :-P

Sampai rumah kite, lepas dia salam salam Mama dengan Adik n Chacha semua, dia start tolong Mama. Dari nak marah marah, tak jadik marah. Hihi. Sejuk hati kite tengok dia. :-) Mama suruh dia tolong dia gantungkan frame dan rak vantage dekat dinding. Kena tebuk lubang dinding la, apa lah. Pastu suruh pasang frame dekat bilik Chacha. Macam macam lah Mama mintak tolong dekat Irfan. Hehe. Pandai dia amek hati Mama. Untung laaa pandai amek hati Mama. Pastu kalau kite dok usik usik usik Irfan, mesti aaa kite kena balik. Kite memang suka dengki dia depan Mama. Tapi Mama bekap Irfan wooo. (T______T) Chacha pun sama ! Hukhuk.

Mama kite tuh pesen suka soppink online. Memacam dia beli barang sejak sejak sejak dia dah MC 2 bulan lebih sebab kaki dia patah time raya hari tuh. Lepas settle tolong Mama, kiteorang lunch sesama dekat rumah. Pastu dalam pukul 4 tuh kiteorang gerak ke Senawang. Lepas salam salam salam Mama, Mama sakap dengan Irfan, Nanti datang rumah lagik eh. Nak mintak tolong Irfan lagik. Irfan senyum jer. Dia sakap nanti dia datang lagik. Maybe 2 minggu lagik kot.

Sebelum gerak, kiteorang bawak Chacha pergi kedai beli jajan sebab dia dah buat muka. Errr..sebenarnya kite sakap dengan dia, kite nak pergi tengok wayang dengan Abang Ipan dia. Tu dia dah siap pakai baju, mekap siap pakai gincu. Nak ikut lettew! (>____<) Pastu Irfan marah kite sebab tipu Chacha yang pasal tengok wayang tuh.. Alaaa..orang gurau pun tak boleh. (T_____T) Nanti 2 minggu lagik, kite balik rumah lagik dengan Irfan, kite bawak aaa Chacha pergi tengok wayang. Sibuk jer nak tengok wayang macam orang besar. :-P

Pastu lepas settle beli jajan Chacha dan hantar dia balik rumah semula, kite terus ah gerak pergi Senawang, tapi singgah Balai Abah dulu. Salam dan mintak duet poket. :-P Pastu the best part is, tetiba Abah sakap dengan kite ngan Irfan.. Angah, bulan 8 nanti kan? Bincang la dengan Irfan nak buat camne. Lepas raya kan? Abah ingat nak buat sekali dengan Majlis Akikah anak Along nanti. Bla bla bla.. Kite tengok muka Irfan dah malu. Kah kah kah. Comel betei. :-P Pastu dia sakap oke jer plan Abah tu. Dia ikut jer. Hihihi. Bincang apa? Jeng jeng jeng! *wink*

Fuhhh penat aaa ceta. 
Jap, nak pergi dapur minum air. 
:-P

Ok sambung. Lepas tuh, kiteorang gerak ah pergi Senawang. Ektuali nak pergi Senawang tuh sebab nak jumpa Boneka Tak Sakit (BTS). Kite order banner dengan button badge dekat dia untuk Training Program kat Kolej Komuniti Jasin esok. Dah lah harga murah lepas tuh berkualiti lepas tuh kan BTS neh single hensem, penyayang, pandai jaga anak buah lepas tuh sekarang neh dia dah start belajar memasak. Pastu dia anak orang kaya. Rumah dia besarrrr.. Lagi besar dari badan dia! Keh keh keh. Eh, apesal kite cerita semua kelebihan dia neh. Hihi. Sesiapa nak ngorat dia, boleh hantar resume dekat kite ekk! (^__^) 

Lepas dah amek barang segala, lapar pastu pergi Dataran Senawang tuh. Carik kedai makan yang best tapi tatau. Macam banyak sangat yang best. Last last lepak dekat Sate Kajang Haji Samuri. Ok lah jugak, not bad. Lama tak makan sate kajang. Huehuehue. Kite banje boipreng kite makan sebab Mama yang suruh. Mama sakap, Nanti angah belanja Irfan makan tau. Kesian dia penat tolong Mama macam macam. Teheee~

Pastu, masa makan tuh, boipreng kite sakap, Sayang ni baek la.. Belanja Abang makan.. Tapi satu jer. Sayang suka marah marah tak tentu pasal. Ngaaaaaaaaa. :-D Kite memang ah ade sindrom suka marah tak tentu pasal. Macam yang kite cerita kat atas memula tuh kan. Pasal pakai baju salah pun, kite marah. Padahal nak same kaler je. Eleh, benda kecit je pun sebenarnya.. Hihihi.

Hoi, macam panjang pulak hapdet belog kali neh. Hihihi. Sambung lagik sikit lah ek. Kikikikiki. :-P. Tadi kite kuar lagik dengan Irfan. Mintak tolong dia hantar barang barang yang nak guna untuk Training Program dekat Kolej Komuniti Jasin esok. Tapi kesian dia, dia demam, selsema, batuk. Tapi sebab dah tak de siapa kite nak mintak tolong, kite terpaksa jugak suruh dia teman. Lagipun esok dia dah naek KL. Kerja sana. Lepas neh dah tak boleh jumpa selalu. (>__<)

Tadi kite ada belikan dia ubat. Semalam pun dah belikan jugak. Memula masa dia sampai rumah sewa kite, dia moody jer. Kite mesti lah banyak sakap macam biasa pastu kite sakap dengan dia, Tak best aaa Sayang camni. Sakap laa.. Gelak laaa... Penat lah kite buat lawak. Sayang tak gelak pun.. Pastu dia sakap, Abang dah tak boleh gelak lah yunk. Saket ni. Boleh tak Sayang senyap sikit? Pehhhhhhhh teruk sentap mak nokssss. Terus diam. Wuuuuuu.. (T______T)

Tapi lepas beli beli barang dekat Tesco, makan makan dan hantar barang dekat kawan kite, dia dah oke semula. Hoyeah ! Hoyeah ! Kite sakap,  Sayang dah baek eh? Pastu dia sakap, dia dah baek bila jumpa kite. (^____^) Tapi nanti bila dia balik rumah balik, dia saket semula. Hmm... :'( Kite tak suka aaa dia saket saket saket. Tak best. :'( Harap harap, dia cepat sembuh. Aminnnn. (-:

Get well soon My Love!!!! 
(^____^)

Dan doakan Training Program kite esok
berjalan lancar !
Aminnnnnn...