.jangan suka suka sangat woi !

Salam.

Huuu hapdet sekejap belog sebab dah boring mengadap buku. Esok pukul 10 ade test. Hukhuk. Ok.. Tadi kan, kite gaduh dengan Super K. Biasa ah, kite kan memang suka carik pasal tapi masalahnya dia yang membuatkan kite carik pasal. Urghhh! 

Dah lah hari ni hari Ahad lepas tuh kite ada seminar. Dem betul buat seminar hari Ahad. Memula ingat seminar tuh habes pukul 6 petang, tapi sep baek seminar tuh habes tengahari dan nasib baek penceramah kedua tuh hensem dan muda dan bujang. Ngaaaaaaaaa.... :-P

So, pagi tadi before seminar start, kite punch card dulu. Super K sekarang ada dekat Tapah, Perak, kazen dia kawen. Nikah pukul 11 pagi so mesti lah pukul 8 tuh dia tak bangun tidur lagik. !@#$%^& Tapi dia angkat tapi dia mamai mamai. Lepas letak fon, kite pun fokus jer lah dengar ceramah. Dalam pukul 11 tuh tetiba adik Super K text kite. Kak, apape call number Maxis Bipan tau. Henpon Digi dia hilang. Lepas tuh kite reply ah memacam, tanya ashane boleh hilang, bla bla bla. Kite dalam auditorium, tak boleh buat call. Setakat boleh meset meset jer lah.

Dalam pukul 1 lebih tuh, seminar habes, kite pun call lah number Digi dia tapi kompem kompem lah tak dek siapa angkat. Pastu call number maxis pun tak angkat. Aik, takkan lah majlis nikah tuh tak habes lagik. Pastu kite call pulak adik dia. Tapi dia yang angkat....

Kite : Hello..Yunk! Kenapa tak angkat number Maxis?
Dia : Abang tengah cas dalam bilik.
Kite : Kenapa henpon boleh hilang? Bla bla bla.. *membebel*
Dia : Mana lah Abang tau. Lepas Sayang call pagi tadik, Abang pergi mandi lepas tuh Abang balik semula tengok dah takde. Sayang lah ni call Abang pepagi time Abang tengah mamai.
Kite : Abes nak salahkan kite lah ni? *tinggi suara*
Dia : Tak lah. Salah Abang.
Kite : Abes kenapa tadik kite call number tuh dapat?
Dia : Tak payah Sayang call. Abang call pun dapat lah. Dah lah, kalau nak marah marah, Abang dah malas dah nak balik sana.
Kite : Dah lah, tanak balik, sudah ! 

Klik.
Letak tepon.
(T__________T)

Sumpah tensen sebab number Digi tuh sangat berharga. Its not about henpon tuh mahal ke tak tapi number tuh couple number lepas tuh call/sms/free antara kiteorang berdua. . Memey lah boleh dapat semula number Digi tuh bila pergi Digi Centre tapi mesti lah tak boleh buat simcard baru hari neh. Kite neh pesen tak sabar sikit. :-P

Pulak tuh, number Maxis kite tuh kite memang sangat jarang topup. So tadik kite pow topup dari Abah kite RM10. Keh keh keh.Lepas topup tuh, gayut ah kejap guna Maxis tapi tak boleh ngamuk banyak banyak sebab tolak kredit. Hukhuk. Tak boleh dah nak membebel lama lama. Lepas tuuu, dah penat bebel, tido ah. Dah lah kite ngantuk gile!

Bangun tidur, tetiba dapat sms dari yang tersayang. (Dah tak marah, panggil sayang ler. Keh keh keh)

Ok. Sms yang atas tuh kite yang sent. Dengan harapan, pencurik henpon pakwe kite akan simpati dekat kite. Ngeeee. :-P Dan sms kedua, Yeay! Dah jumpaaa henpon tuh dalam sarung bantal. Kikikiki. Ngek betei pakwe kite neh. (-.-")

Lepas tuh dah bergembira boleh gayut maen meset pree semulaaaaaa. Heeeeeeee. Tapi kegembiraan tuh hanya sementara sebab Super K pergi Cameron Highland dengan kazen kazen dia. Sumpah jeles sebab hari tuh kite ajak dia pergi Cameron, dia tanak. Dia sakap dia tak suka. Tapi tadik masa dia call kite, kemaen gembira lagik. (T_________T)

Jangan seronok seronok sangat,
kite takde.

JANGAN HENSEM HENSEM SANGAT,
KITE JELES.

KBAI!